Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: oceaanvriendelijke zonbescherming

Vriendelijker voor uw huid én voor het dierlijk leven in de oceaan

Oceaanvriendelijke zonbescherming

2 minuten leestijd

Welke zonnebrandcrème kiest u?

Wist u dat sommige zonnebrandcrèmes ingrediënten bevatten die een negatieve invloed hebben op het dierlijk leven in de zee? Het beschermen van uw huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon is zeer belangrijk. Deze stralingen kunnen namelijk blijvende schade aanbrengen aan uw huid. Maar welke zonnebrandcrème kiest u? Er is keuze uit veel verschillende vormen zonbescherming die uw huid goed beschermen, maar houdt u daarbij ook rekening met schadelijke ingrediënten die een product kan bevatten?


Zonbescherming met oceaanvriendelijke zonnefilters

Na onderzoek is gebleken dat bepaalde zonnefilters een nadelig effect hebben op het leven in de zee. Zonbescherming laat los wanneer we in de zee gaan zwemmen, hierdoor komen er jaarlijks veel giftige stoffen in de zee terecht. Deze stoffen tasten het koraalrif op verschillende plekken in de wereld aan en zijn giftig voor vissen en voor plankton, de basis van de voedselketen in de oceaan.


Gelukkig zijn er tegenwoordig merken die hier rekening mee houden. Zo ontwikkelde Biodermal meer watervriendelijke zonbescherming en bevat de zonbescherming van Eau Thermal Avène niet-ecotoxische UV-filters.

zonbescherming

Duurzaam en meer zeevriendelijk

Bestel direct
 • Eau Thermale Avène Zon Spray SPF 50+ 200ML

  16,88

 •  
 • Eau Thermale Avène Zonnemelk Kids SPF 50+ 250ML

  17,93

 •  
 • Biodermal Sun Kids Zonnespray SPF50+ 175ML

  24,00

 •  
 • Biodermal Hydraplus Zonnespray SPF30 175ML

  21,60

 •  

Eau Thermal Avène & Biodermal

Oceaanvriendelijke zonbescherming

schildpad in blauw water

De zonnefilters in de zonproducten van Avène bevatten niet-ecotoxische zonnefilters. Deze zijn wateroplosbaar en daardoor niet schadelijk voor het oceaanleven. Dankzij de niet- ecotoxische zonnefilters zijn de zonproducten van Avène niet alleen veilig voor uw gevoelige huid, maar ook voor het leven in de oceaan.

Avene zonbescherming

De Biodermal Hydraplus Spray SPF 30 en de Sun Kids Spray SPF50+ zijn ontwikkeld met zorgvuldig geselecteerde organische UV-filters. Deze zijn vegan-friendly en meer water-friendly doordat ze waterbestendig zijn. Deze zonproducten van Biodermal zijn bovendien als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond en leveren de SPF bescherming die beloofd wordt en zelfs hoger.

biodermal zonbescherming

Deel dit artikel

Lees ook...

Vegan condooms

stelletje op bed

Wist u dat de meeste condooms niet vegan zijn? Vaak worden condooms gemaakt met behulp van dierliijke eiwitten, Bij DeOnlineDrogist.nl bestel u vegan condooms

Lees meer

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Bewuste keuzes maken wordt steeds belangrijker, bij DeOnlineDrogist.nl maken we verschillende bewuste keuzes in het assortiment en het logistiek proces. Lees hier meer.

Lees meer

Duurzame producten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor consumenten. Natuurlijk, biologisch of plantaardig, welke producten moet u kiezen als u een bewuste keuze wilt maken? U leest het in deze blog

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer
 
1  2