Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: lekker smeren met shea butter

Lekker smeren met shea butter

Shea butter, het zit tegenwoordig in veel beautyproducten verwerkt, maar is ook puur verkrijgbaar. Bij deonlinedrogist.nl zijn diverse producten met sheaboter te koop. Wat is het precies en waarvoor gebruik je sheaboter?

Verzorgende boter van een noot

Wat is sheaboter? Het staat al in het kopje hierboven: het is boter die uit een noot wordt gewonnen. Het wordt ook wel Karité boter genoemd, de noten komen namelijk uit de Karitéboom.

Shea butter is heel erg verzachtend en verzorgend voor de huid. Er zit vitamine E, F en A in en vetzuren. Daardoor hydrateert het de droge huid en wordt je huid weer soepel en zacht.

Shea butter gebruiken

Waarvoor gebruik je sheaboter? Onder andere voor de volgende dingen:

– Als lippenbalsem

– Als handcrème, voetcrème, gezichtscrème

– Na het zonnen als aftersun product

– Nadat je je hebt geschoren

– Om je haar te verzorgen, te beschermen en zacht en soepel te maken

– Als je last hebt van eczeem of psoriasis

– Bij littekens of striae

Shea butter online bestellen

Deonlinedrogist.nl verkoopt diverse producten met shea butter. Een populaire sheaboter is de Cattier Paris Shea Butter. Dit is pure sheaboter waaraan niets is toegevoegd, ook geen kunstmatige stoffen. Daarnaast is het 100% biologisch. Je smeert een klein beetje Cattier Shea Butter op je huid (of in je haar), de boter smelt en je kunt het lekker uitwrijven.

Sheaboter zit ook in body butters zoals de Therme African Spa Baobab Shea Body Butter. Je kunt hier heerlijk je hele lichaam mee insmeren. Er zit een hoge concentratie sheaboter in en is hypoallergeen.

Je handen verzorg je met bijvoorbeeld de Dove Handcreme Purely Pampering Sheabutter, je lippen verzorg je met Blistex Lip Sensitive Stick. Daarin zit naast sheaboter ook cacaoboter: dat heeft een vochtinbrengende functie en is ook goed voor je huid.


Zoals je wel merkt is sheaboter voor veel zaken te gebruiken en zit het in veel producten verwerkt. Of je nu pure sheaboter van Cattier zoekt of een lekkere crème waar het een ingrediënt van is, je vindt het bij deonlinedrogist.nl!