DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Duurzame keuzes maken?

Duurzaamheid is een belangrijke waarde voor De Online Drogist. De keuzes die wij maken hebben een aanzienlijke impact op uw gezondheid, het milieu en de maatschappij. Door groenere keuzes te maken kunt u een positieve bijdrage leveren aan het behoud van onze planeet en het welzijn van de samenleving. Bij de Online Drogist hebben wij ons assortiment zorgvuldig samengesteld met duurzame producten die voldoen aan ons ‘groene keuze’ label

Kies voor duurzaam en lever een bijdrage aan een schonere, gezondere wereld!

Blogs

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een duurzaam, biologisch of natuurlijk product? Lees dan hieronder onze blogs voor advies en inspiratie.

Duurzame verzorgingsproducten


Davitamon

Het assortiment van Davitamon bevat verschillende duurzame, plantaardige producten. Zo bestaat de Davitamon Omega-3 Plantaardig uit 100% natuurlijke algenolie. Deze olie komt uit zeealgen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Dit Omega-3 supplement is dus geschikt voor veganisten. Ook biedt Davitamon Vitamine D voedingssupplementen die100% plantaardig zijn (Cholecalciferol).

Unwaste

Unwaste maakt verzorgingsproducten van pure, circulaire en kwalitatieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zoals koffiedik en sinaasappelolie uit sinaasappelschillen die anders waren weggegooid. En het fijne is: u als gebruiker hoeft geen concessies te doen voor een kwalitatief goed product. Bekijk hieronder producten van Unwaste. 

Unwaste

Pure, circulaire verzorgingsproducten

Bekijk het aanbod
  • 7,99

    unwaste

    Scrub Bar - Koffiedik 65GR

  • 8,49

    unwaste

    Shampoo Bar - Sinaasappel 65GR

  • 7,49

    unwaste

    Soap Bar - Sinaasappelolie 100GR

  • 10,99

    unwaste

    Duopack Koffieolie & Koffiedik 80GR

Weleda

Weleda gebruikt de kracht van de natuur in haar producten. Door biodynamische landbouwprincipes, koestert Weleda gezonde bodems en helpt het merk de biodiversiteit te behouden. 

Herbatint

Herbatint is een merk dat natuurlijke haarkleuring en haarverzorging aanbiedt. De haarkleuring van Herbatint is vrij van ammoniak, parabenen, alcohol en parfum. De formule is verrijkt met 8 verschillende organische kruidenextracten, die het haar en de hoofdhuid voeding en bescherming bieden. De haarverzorging van Herbatint helpt de haarkleuring te behouden en beschermen. 

Rabenhorst

Rabenhorst zet zich in voor 100% biologische, gezonde sappen, gemaakt van pure en natuurlijke ingrediënten. Door de unieke persmethode worden de vezels, vitaminen en mineralen behouden. De sappen van Rabenhorst kunnen als aanvulling worden gebruikt om voldoende groente en fruit binnen te krijgen.


Wat kunt u nog meer doen?

Door onderstaande stappen te volgen en bewuste keuzes te maken in uw dagelijks leven, kunt u bijdragen aan een duurzamere wereld.


1. Verminder afval

Verminderen uw afvalproductie door herbruikbare alternatieven te gebruiken voor wegwerpartikelen zoals plastic tasjes,  plastic flesjes en verpakkingen. Wanneer u wel wegwerpartikelen gebruikt is het belangrijk om deze te recyclen. 

2. Biologisch afbreekbare producten

Biologisch afbreekbare producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en breken snel en gemakkelijk af. Plastic breekt daarentegen nooit volledig af. Als alternatief van plastic, kunt u gebruik maken van biologisch afbreekbaar materiaal. Kies bijvoorbeeld voor biologisch afbreekbare afvalzakken van BioMat

3. Energiebesparing 

Verminder uw energieverbruik door over te stappen op energiezuinige apparaten, LED-verlichting te gebruiken en bewuster om te gaan met verwarming in huis. Schakel apparaten en uw verwarming uit als u niet thuis bent. 

4. Duurzaam transport

Overweeg duurzame transport zoals fietsen, wandelen of het openbaar vervoer om uw CO2-voetafdruk te verkleinen. Als u toch een auto, motor of scooter nodig hebt, kies dan voor een zuinig model of overweeg elektrisch/ hybride rijden.

5. Duurzame voeding 

Verminder uw vleesconsumptie en kies vaker voor plantaardige maaltijden. Koop lokaal en seizoensgebonden voedsel om de impact van voedseltransport te verminderen. 

6. Bespaar water

Beperk uw waterverbruik door bijvoorbeeld korter te douchen, alleen de wasmachine en vaatwasser te laten draaien wanneer ze vol zijn en lekkende kranen of toiletten te repareren. Het besparen van water helpt bij het behoud van kostbare waterbronnen en vermindert de belasting van het milieu.

Duurzaamheid

bij De Online Drogist

een pakketje wordt overhandigd

Bij De Online Drogist doen we hard ons best om verspilling tegen te gaan. Daarom wordt er bij het inpakken van bestellingen gebruik gemaakt van een speciale inpakmachine die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk karton wordt gebruikt. Daarnaast combineren wij het orderformulier en de pakbon in één formulier zodat er niet twee keer geprint hoeft te worden. Wilt u meer weten over duurzaamheid bij De Online Drogist? Klik dan hier.

Groen en duurzaamheid uitgebeeld door een plantje en een hand

Wilt u meer weten over de groene artikelen die wij verkopen? Lees dan deze blog voor meer informatie of lees hieronder meer over het 'groene keuze' label.

groene keuze label bij De Online Drogist

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing