DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Afvallen

Snel afvallen

Wilt u snel afvallen? Of wilt u afvallen zonder dieet? Start vandaag nog met het kwijtraken van overtollige kilo’s. Dat kan namelijk met behulp van De Online Drogist. Wij bieden een grote verzameling producten aan die u helpen bij het afslanken en geven hieronder tips om af te vallen.

Afvallen tips

Bekijk snel de tips die De Online Drogist heeft samengesteld om af te vallen.

1. Drink geen frisdrank en vruchtensap uit pak

Kies bewust wat je drinkt en stop direct met het consumeren van frisdrank of vruchtensapjes uit een pak. Deze drankjes tellen vaak veel calorieën. Zo bevat cola al 90 calorieën per glas (200 ml). Wat zijn dan de alternatieven? Water! En thee, zonder suiker! Of schakel over naar groene koffie, verse smoothies en afslankthee, voor optimaal resultaat.

2. Pak die hardloopschoenen. En nu echt!

Afvallen heeft grotendeels te maken met de voeding die wordt verorberd, maar kilo’s kwijtraken betekent ook bewegen. Sterker nog: het is een must. Wandelen, fietsen en hardlopen verhogen namelijk de stofwisseling, waardoor u sneller afvalt en minder snel aankomt. Voordelen genoeg, toch?

3. Vervang calorierijke tussendoortjes

Een slimme stap voor het verliezen van overtollige kilo’s is het negeren van vette of suikerrijke snacks en tussendoortjes. Stop met deze chips, koek en cake tijdens het chillen op de bank. Er zijn slimmere opties. Denk maar eens aan fruit, noten, wortelen of de verantwoorde snacks die De Online Drogist aanbiedt.

4. Detox kuur of balansen!

Snel een paar kilo afvallen kunt u ook doen door een weekje te balansen. De Online Drogist heeft hier een sapkuur voor in de schappen staan en biedt ook nog eens tips voor een goede detox kuur! U voedt uw lichaam dan met alleen maar sappen van gezonde fruitsoorten en groenten. En op deze manier versterkt u het ontgiftingsproces waardoor uw lichaam zich ontdoet van schadelijke stoffen. Dat kan zomaar een heel positieve impact hebben op uw gezondheid!

5. Meer vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten

Neem meer vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Ook tijdens het afvallen is het belangrijk dat uw voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt, zoals vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Natuurlijk zitten deze voedingsstoffen in gezonde, verse voeding (zoals in groente, fruit en volkorenproducten) maar De Online Drogist biedt ook veel voedingssupplementen aan.

6. Spierkracht vergroten

Uw spierkracht vergroten heeft een paar voordelen. Zo voelt u zich fitter, sterker en is de nieuwe spiermassa goed voor het op gewicht blijven. Hoe? Spiermassa vraagt tien keer zoveel energie om zichzelf in stand te houden dan vetmassa. Wanneer u over veel spieren beschikt, gaat dus een groot deel van de energie die u verkrijgt uit voeding naar uw spiermassa. Wilt u meer spiermassa, kijk dan even in de categorieSport van De Online Drogist.

Producten om af te vallen online bestellen

Producten om af te vallen kunt u gemakkelijk en snel online bestellen bij De Online Drogist. Voor 21.30 besteld betekent morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending boven bestellingen van 20 euro.

Wat kunt u zelf doen?

Bij de drogist zijn enkele hulpmiddelen verkrijgbaar, die het afslanken kunnen ondersteunen, zoals:

 • Maaltijdvervangers. Een maaltijdvervanger bevat minder calorieën dan een gewone maaltijd, maar bevat wel alle voedingsstoffen die voor een goede gezondheid nodig zijn. De maaltijdvervanger is bepaald volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid, zodat u altijd voldoende eiwitten en mineralen binnenkrijgt. Door het lage caloriegehalte heeft het afslanken vaak een snel resultaat. Maaltijdvervangers zijn te vinden in de vorm van repen, shakes, soepen en poeders.
 • Vezelrijke producten. Vezels vergroten de darminhoud en zorgen voor een goede stoelgang. Vezels zijn te vinden in de vorm van pillen, capsules, bruistabletten en poeders.
 • Eetlustremmers. Dit zijn producten die u snel een vol en verzadigd gevoel geven. Deze producten mogen tijdelijk gebruikt worden, want door te lang en overmatig gebruik van eetlustremmers kunnen tekorten aan vocht, vitamines en mineralen ontstaan alsmede complicaties als diarree en darmklachten.
 • Vetblokkers. Dit zijn producten die de opname van normale vetcalorieën remmen.

Hoe komt het dat we teveel kilo`s met ons meedragen?

Factoren van overgewicht

Enkele factoren die overgewicht bepalen:

 • Het aantal onderhuidse vetcellen. In de eerste levensmaanden van een baby wordt een laag adipose-weefsel met vetcellen in het onderhuids bindweefsel aangelegd. Deze gespecialiseerde cellen zetten koolhydraten en vetzuren om tot vetten en zorgen ervoor dat we vet kunnen opslaan in bolletjes. Als een baby dus te veel gevoed wordt in die eerste maanden, dan worden er ook meer vetcellen aangelegd. Dit effect is pas tientallen jaren later merkbaar wanneer iemand makkelijk overgewicht vormt.
 • De werking van de schildklier. Mensen met een actieve schildklier zijn overwegend heel beweeglijk en hebben als het ware een ingebouwd kacheltje: ze produceren veel warmte. De voedingsstoffen die hiervoor nodig zijn, worden verbruikt en worden dus niet naar de vetcellen vervoerd, waar ze omgezet worden tot vet. Bij personen met minder actieve schildklier worden er minder voedingsstoffen verbruikt en daardoor opgeslagen als reserve.
 • De effectiviteit van de dunne darm, die afgebroken vetten en koolhydraten opneemt. Afhankelijk van gal- en enzym-productie en de snelheid van passage van het voedsel, wordt er al dan niet meer vet opgenomen door de dunne darm. Hoe hoger de darm-efficiency, hoe meer voedingsstoffen worden opgenomen in het bloed en uiteindelijk getransporteerd naar de vetcellen.
 • Verkeerde voedselkeuze en te weinig te bewegen. Overgewicht ontstaat als u meer calorieën binnenkrijgt dan het lichaam kan verbranden die dag. Het lichaam slaat het teveel aan voedingsstoffen op in de vorm van glycogeen (zetmeel). Maar als deze depots vol zijn, dan zet het lichaam dit teveel aan zetmeel om in vet.

Geleidelijk afvallen

Dik zijn wordt vaak gezien als gevolg van het eten van teveel vet en suikers. Daarom stoppen veel mensen radicaal met het eten van deze voedingsstoffen. Echter werkt dit radicale gedrag maar voor even, simpelweg omdat we deze voedingsstoffen ook nodig hebben. Wilt u goed afslanken, dan is echter geleidelijk afvallen de beste methode. Hierbij past een energiebeperkt dieet in combinatie met meer beweging, zodat u meer calorieën verbrandt dan u binnen krijgt.

Body Mass Index (BMI)

U kunt zelf heel gemakkelijk bepalen of u overgewicht heeft. Dit kunt u namelijk doen aan de hand van de Body-Mass Index (BMI). Hoe?

Deel uw gewicht in kilo's door uw lengte in meters in het kwadraat.

Bijvoorbeeld: u weegt 65 kg en u heeft een lengte van 1.65 m. 65.0 kg/1.65m2= 24. Als de BMI tussen de 20 en 25 ligt, is uw gewicht normaal. Ligt de index tussen de 25 en 30, dan bent u te zwaar. Bij een index van boven de 30 is er sprake van obesitas, ernstig overgewicht.

Afslanken: hoe raakt u overgewicht kwijt?

Teveel eten is de belangrijkste oorzaak van overgewicht. Minder eten en meer bewegen, is dus aan te raden, maar met name ook het eten van de juiste voeding. Anders bestaat de kans dat tekorten ontstaan aan belangrijke voedingsstoffen.

Meer tips om af te vallen:

 • Start de dag met een goed ontbijt, want dit is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met een goed ontbijt zorgt u ervoor dat uw spijsverteringsysteem weer in actie komt na de nachtrust. Als u moeite heeft om een hap door uw keel te krijgen, kunt u ook kiezen voor een ontbijtdrank en later op de ochtend een ‘gezond’ tussendoortje.
 • Neem uw ontbijt, lunch en diner het liefst op vaste tijdstippen. Zo voorkomt u dat u honger en trek krijgt in lekkere dingen.
 • Sla nooit een maaltijd over en eet ook niet pas op het moment dat u teveel honger heeft. De kans bestaat dan dat u gaat snoepen met eventuele eetbuien tot gevolg.
 • Wees matig met (vooral verzadigd) vet, suiker en suikerhoudende producten zoals koek en snoep.
 • Eet veel groente, fruit en volkerenproducten zoals zilvervliesrijst of volkorenbrood.
 • Drink minimaal 2 liter water per dag om een snelle afvoer van afvalstoffen uit het lichaam te bevorderen.
 • Wees matig met alcoholgebruik.
 • Probeer minimaal een half uur per dag te bewegen. Iedere dag een half uurtje wandelen of fietsen, heeft al een positief effect op uw lichaam. Indien u dit moeilijk in uw eentje kunt opbrengen, is samen bewegen wellicht een oplossing.
 • Stel u zelf realistische doelstellingen om af te vallen.

Naar de dokter?

 • Nee, afslanken kunt zelf doen. U kunt eventueel naar de diëtist(e) voor extra hulp/advies bij het afvallen
 • Ja, als u verschijnselen van ondergewicht vertoont door ondervoeding, veelal als gevolg van een eetstoornis. Voorbeeld hiervan is anorexia nervosa (extreem vasten) of boulimia (eetbuien en dan braken).
 • Ja, als overgewicht komt door een medische aandoening