DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Parfum

Onze favorieten

De beste parfum koopt u bij De Online Drogist

Parfum kopen doet u heel eenvoudig bij De Online Drogist. Nederlands grootste drogist op het internet biedt namelijk een heel breed assortiment aan van de heerlijkste geuren, waarbij onderscheid kan worden gemaakt in damesgeuren en herengeuren. U vindt bij ons de meest luxe artikelen tegen een zeer scherpe prijs, zoals de Angel parfumDolce & Gabanna parfumDior parfum, en merken als Hugo BossCalvin KleinNoa CacharelVersaceGiorgio Armani en nog veel meer. Verwen uzelf, uw vriend of vriendin met een van deze luxe geuren.

Tips voor het opspuiten van parfum

Waar kunt u het luchtje het best aanbrengen? En hoe lang werkt het eigenlijk? En hoe zorgt u ervoor dat de parfum langer aanwezig blijft, dat u de geur langer blijft ruiken? Dat zijn vragen die bij veel mensen onbeantwoord blijven. De Online Drogist weet dat parfum het best kan worden aangebracht op een vochtige huid. Waarom? Omdat dat de levensduur van de geur aanzienlijk verlengt. Als uw huid te droog is, zal het luchtje te snel intrekken in de huid door de alcohol die in de geur zit. Dit wordt echter voorkomen als de huid vochtig is. Om extra lang van uw luchtje te kunnen genieten is het uiteraard een goede keuze om de parfum te combineren met een bodylotion. Deze crème voor het lichaam geeft de geur kracht bij en zorgt ervoor dat-ie langer aanwezig blijft. En daar geniet u en uw omgeving dan weer van. Mocht er geen bodylotion op de markt zijn van het merk parfum dat u gebruikt, kunt u de neutrale bodylotion gebruiken.

Waar kunt u de parfum het best aanbrengen? 

U kunt uw favoriete luchtje het best aanbrengen op uw lichaam, daar waar het het warmst is. Zo is juist dat plekje een goede geleider. Spuit uw luchtje achter de knieën, op de enkels, achter de ellebogen of achter de oren. Uiteraard is een spuitje op de hals en pols ook een ideale plek voor uw geurtje.

Veel parfum mét keuze qua inhoud

Dankzij de grootse keuze bij De Online Drogist heeft u de keuze uit meerdere doseringen. Veel topmerken bieden hun geur in 30ML, 50ML, 100ML en meer aan. Zo kunt u altijd een kleinere variant van uw favoriete luchtje meenemen in uw tas naar werk, of naar een andere gelegenheid. Houd echter wel rekening met het feit dat mensen om u heen uw parfum sterker kunnen ruiken dan uzelf.

Wat is het verschil tussen eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne?

U weet dat er talloze damesgeuren en herengeuren in de schappen staan. De Online Drogist heeft alle topmerken in huis. Zo ziet u hier de beste parfum, eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze geuren? En welke benamingen zijn er allemaal voor de diverse soorten luchtjes?

Parfum is de krachtigste variant

De parfum kwam sterk in opkomst in de tijd van de Franse revolutie. Die lijn heeft zich enkel doorgezet tot vandaag de dag, waarin het geurtje nog steeds een luxe, frisse en verzorgde indruk geeft. Parfum is de krachtigste variant van alle geuren en is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel (meestal is dat alcohol). De vaak luxe geur bevat meestal een fixatiemiddel en een kleurstof. Parfum bevat het hoogste percentage geurbestanddelen, al verschilt het per merk hoeveel dit percentage precies is. Om die reden is deze variant vaak duurder dan andere geurtypes, zoals eau de toilette. Dat is eigenlijk ook logisch omdat u er ook langer mee doet. Aangezien parfum het hoogste percentage geurbestanddelen bevat, is een paar druppels vaak al voldoende voor de hele dag. Hieronder volgt meer informatie over de verhoudingen van de verschillende geuren.

De geuren naast parfum

Naast deze krachtige geur bestaan ook de eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne. Het woord ‘eau’ kent u waarschijnlijk wel. Dit betekent water en is een woord van Franse komaf. In feite betekent eau de parfum dus geparfumeerd water. Eau de parfum bevat het op een-na-hoogste percentage geurbestanddelen, zoals in de tabel hieronder te zien is. Eau de parfum is daarnaast de meest voorkomende vorm van parfum. En dat heeft een reden. De geur blijft namelijk vrij lang hangen dankzij het vrij hoge percentage geurbestanddelen. Daarnaast kost dit geurtje meestal minder dan pure parfum. De Online Drogist biedt eau de parfum voor mannen aan, maar ook eau de parfum voor vrouwen.

Eau de cologne

De andere variant, eau de cologne, staat voor water uit Keulen en kent reukwater als synoniem. Eau de cologne bevat een lager percentage geurbestanddelen dan de twee eerder genoemde, namelijk: 2% tot 5%. Ook dit hangt af van de geur. Eau de cologne is van origine een naam voor een lichte, frisse geur met citrusoliën. Daarnaast is er ook eau de toilette, en dat klinkt u misschien het bekendst in de oren. Het staat voor toiletwater, afgestamd uit het verleden, toen het toiletazijn ook werd gebruikt om insecten op afstand te houden. Maar uiteraard is die tijd voorbij. De Online Drogist biedt eau de cologne voor mannen aan, maar ook eau de cologne voor vrouwen.

Eau de toilette

Eau de toilette wordt over het algemeen namelijk het meest verkocht. Het is dan ook goedkoper dan parfum en eau de parfum. Eau de toilette bevat minder geurbestanddelen dan deze twee geurstoffen, maar blijft eau de cologne de baas en bevat tussen de 5% tot 10% aan geurbestanddelen. De populaire geur blijft dan ook minder lang hangen dan parfum en eau de parfum. Als advies wordt eau de toilette dan ook halverwege de dag nogmaals bijgespoten om de geur weer te versterken. De Online Drogist biedt eau de toilette voor mannen aan, maar ook eau de toilette voor vrouwen.

Verhoudingen in percentages parfum

De termen eau de toilette, eau de parfum en eau de cologne verwijzen dus ook naar de sterkte van het luchtje. Want hier kan veel verschil in zitten. De verwijzing gaat specifiek naar de verhoudingen water en alcohol. Parfum, wat u niet mag verwarren met eau de parfum, staat in deze verhoudingen-lijst boven aan de ladder als meest geconcentreerde vorm van parfum. Het bezit ongeveer 15 tot 25% parfumolie in verhouding met de alcohol die gebruikt is. Hieronder volgt een lijst met de percentages van de overige geuren. Alle percentages onder de 15 tot 25% vallen onder de 'eau' groep.

Verhoudingen van percentage parfum extract:

  • Eau Fraiche: Minder dan 3%
  • Eau de Cologne: 2 tot 5%
  • Eau de Toilette: 4 tot 10%
  • Eau de Parfum: 8 tot 15%
  • Soie de Parfum: 15 tot 18%
  • Parfum of Perfume: 15 tot 25%
  • Parfum olie: 15 tot 30%