DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Bepanthen: Effectieve huidverzorging voor uw baby

baby eczeem luieruitslag huidverzorging Bepanthen
Luieruitslag is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij baby’s. Heeft uw baby last van huidproblemen? Lees nu wat de oorzaken zijn en wat u eraan kunt doen. 

Soorten huidproblemen baby:

Luieruitslag

Luieruitslag, ook wel rode babybilletjes genoemd, ontstaat door het dragen van een luier en wordt veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de vochtigheid van urine en ontlasting. De luier is de perfecte omgeving waarin rode, schrale babybilletjes (luieruitslag) zich makkelijk kunnen ontwikkelen bij uw kleintje. U kunt het herkennen aan een rode, ontstoken huid bij de billetjes van uw baby. De huid is vaak schraal en kan open vochtige plekjes of blaasjes bevatten. Het kan flink jeuken en zelfs pijn doen, waardoor het verschonen van de luier een erg onprettige ervaring kan worden voor uw kindje. 

Eczeem

Baby’s hebben een gevoelig huidje en kunnen daardoor snel eczeemplekjes ontwikkelen. Bij eczeem heeft uw baby last van jeukende plekjes op de huid, blaasjes, schilfers, korstjes of kloofjes. Bij een lichte huid is de eczeem rood en bij een getinte of donkere huid zijn het donkere plekjes. Eczeem is niet besmettelijk, dus knuffelen en aanraken kan zeker geen kwaad.


Eczeem bij baby’s kan ontstaan door:

  • Aanleg of erfelijkheid 

  • Allergenen

  • Niet-allergene factoren (zoals zeep en wol)

  • Droge lucht

  • Warmte

  • Fel zonlicht 

Bepanthen

Huidverzorging voor uw baby

Bekijk het aanbod
  • Bepanthen Baby Zalf 100GR

    14,99

    Bepanthen

    Baby Zalf 100GR

  • Bepanthen Eczeem Crème Baby 20GR

    10,99

    Bepanthen

    Eczeem Crème Baby 20GR

  • Bepanthen Babyzalf Pakket bij rode billen 2 stuks

    5% korting

    Bepanthen

    Babyzalf Pakket bij rode billen 2 stuks

  • Bepanthen Babyhuid Eczeem Verzorgingspakket 2 stuks

    5% korting

    Bepanthen

    Babyhuid Eczeem Verzorgingspakket 2 stuks

Luieruitslag verzorgen

Ten eerste is het van belang om de luiers regelmatig te verschonen. Wij raden aan om de luiers zo snel mogelijk te verschonen wanneer u merkt dat er ontlasting in de luier van uw kindje zit en verschoon ze anders iedere twee uur. Indien mogelijk, kunt u na het verschonen, de huid even aan de lucht laten drogen en vervolgens een schone luier aandoen bij uw baby. 

Tip: breng een beetje talkpoeder aan om vochtigheid te voorkomen

Verder is het belangrijk om verzorgingsproducten met conserveringsmiddelen, kleurstoffen en parfum te vermijden, omdat de huid van uw baby erg gevoelig is. Bepanthen Baby Zalf bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is vrij van parfum. Daarnaast laat Bepanthen de huid ademen en biedt het een langdurige bescherming. 


Eczeem verzorgen 

Bij eczeem heeft uw baby last van jeukende plekjes op de huid. Met Bepanthen Eczeem Crème Baby kunt u de jeuk bij uw baby verlichten door de eczeemplekjes in te smeren met de crème. 


Tepelverzorging

Naast de verzorging van het huidje van uw baby, kan Bepanthen ook worden gebruikt als verzorging en verzachting van tepels. U kunt dit aanbrengen tijdens de borstvoedingsperiode na elke voeding. Het is van belang dat u vóór het voeden eventuele overtollige resten van de crème afveegt.


Meer weten?

U kunt direct contact opnemen met onze gediplomeerde drogisten. Zij staan u graag te woord. 


Bron

Bepanthen