DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Geen last meer van vervelende,
jeukende huidschimmel

Heeft u last van rode, ringachtige uitslag op de huid? Dan kan het zijn dat u ringworm heeft. Uw huid is dan rood, geïrriteerd en er kan sprake zijn van schilfers. Ringworm heeft niks met wormen te maken maar is een ander woord voor huidschimmel. DeOnlineDrogist.nl vertelt u er graag meer over.

Hoe herkent u ringworm?

Bij ringworm is er sprake van ringen/kringen op de huid met een rode opstaande rand en een duidelijk middenstuk. Deze ringen/kringen kunnen jeuken en zijn vaak schilferig. Er kunnen meerdere ringen op het lichaam voorkomen. De kenmerkende ringen spreiden zich meestal naar buiten uit naarmate ze verder groeien, terwijl het midden kan genezen en weer een normale kleur krijgt.

De volgende symptomen kunnen wijzen op een besmetting met ringworm:

• De huid is schilferig en jeukt

• De huid voelt branderig aan

• Er ontstaan ronde, rode kringen

Tips om besmetting met ringworm te voorkomen

De schimmel die ringworm veroorzaakt komt veel voor en is besmettelijk. Het kan zich gemakkelijk verspreiden tussen besmette voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan (natte) handdoeken of kleding. Ook door contact met andere mensen of besmette huisdieren kan ringworm worden overgedragen. Om het risico op deze schimmelinfectie zo klein mogelijk te maken óf verspreiding te voorkomen kunt u de volgende tips toepassen:

• Zorg voor een goede hygiëne en was regelmatig uw handen om verspreiding van de infectie te voorkomen

• Raak geïnfecteerde gebieden op uw lichaam niet/zo min mogelijk aan

• Probeer koel en droog te blijven. Vermijd vochtigheid en warmte

• Vermijd overmatig zweten door luchtige, katoenen kleren te dragen

• Gebruik geen kleding, handdoeken of haarborstels van andere mensen en laat anderen uw persoonlijke spullen niet gebruiken als u, een familielid of een bekende een ringworminfectie heeft

• Als u of iemand in uw omgeving lijdt aan een ringworminfectie, informeer mensen hier dan zoveel mogelijk over

• Houd gedeelde ruimtes, zoals in scholen, kinderdagverblijven, sportscholen en kleedkamers, zoveel mogelijk schoon

Ringworm behandelen

Antischimmelcrème is de aanbevolen behandeling voor ringworm op uw lichaam. Deze pakt de schimmels die de infectie veroorzaken zeer grondig aan waardoor de huid kan genezen.

Canesten Skin*, een oplossing bij ringworm, is gemakkelijk aan te brengen. Het pakt de schimmel grondig aan en verlicht symptomen zoals jeuk en een branderig gevoel dankzij de werkzame stof clotrimazol.

*Canesten bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter.