DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Waar is rozenwater goed voor?

Al eeuwenlang is rozenwater groot favoriet in vele culturen. Dit is overgewaaid vanuit de Egyptische oudheid en de Ayurvedische cultuur. Deze populariteit is ook niet gek. Rozenwater is pure verwennerij voor uw huid, haar en nog zoveel meer. Bent u nieuwsgierig naar alle toepassingen en voordelen van rozenwater? Lees dan snel verder.

Waar is rozenwater goed voor?

Wat is rozenwater?

Laten we met het begin beginnen. Voordat we over de voordelen kunnen praten, is het handig om te weten wat rozenwater precies is. Rozenwater wordt ook wel rozenhydrolaat genoemd. Door middel van destillatie geven de verse blaadjes van rozen hun voedingsstoffen af, zoals vitaminen en mineralen. Rozenwater bevat vitamine A, B3, C, D, E, zink en veel antioxidanten. In veel gevallen wordt rozenwater gemaakt van de Bulgaarse Rosa Damascena. Deze roos wordt onder andere geroemd om haar heerlijke, zoete geur. Om die reden wordt het dan ook vaak gebruikt in parfum. Naast de heerlijke geur, heeft rozenwater ook unieke eigenschappen voor huid, haar en meer. En wist u dat pure rozenwater zelfs in de keuken wordt gebruikt? Zo wordt rozenwater veel gebruikt in de Arabische, Griekse en Indiase keuken.

Wat doet rozenwater voor uw huid?

Zoals gezegd bevat rozenwater verschillende vitaminen, mineralen en veel antioxidanten. Door deze samenstelling kan het ontstekingsremmend werken. Ideaal voor bijvoorbeeld een onzuivere huid. Daarnaast reinigt het de huid effectief en kalmeert het de huid. Ook heeft het een verfrissende werking; een fijn product om bij de hand te hebben tijdens warme dagen! Wilt u het extra verfrissend? Zet het flesje dan in de koelkast. Rozenwater stimuleert de bloedcirculatie van de huid. Dit is met name fijn voor mensen met een droge, gevoelige of oudere huid. De vitamine C in rozenwater draagt bij aan de vorming van collageen. Collageen helpt de huid te verstevigen. Rozenwater helpt daarmee tekenen van huidveroudering te verminderen. Dat zijn al een hoop voordelen, toch?

Waar is rozenwater goed voor?

Is rozenwater goed voor het haar?

Hoe vaak verzorgt u uw hoofdhuid? Denk de volgende keer eens aan rozenwater. Maak er een heerlijk rustmoment van. De geur van rozen verlicht namelijk stress. Naast de bovenstaande voordelen, is rozenwater ook een goede toevoeging aan uw haarroutine. Zo herstelt het de pH-waarde van uw (hoofd)huid. Ook reinigt, verfrist en voedt het uw haar. Daarnaast zorgt het voor glanzende lokken. U kunt rozenwater op verschillende manieren gebruiken. Masseer bijvoorbeeld vóór het douchen uw hoofdhuid in met een paar druppels in. Laat het rustig intrekken en was vervolgens uw haar. Ook kunt u het mengen met uw shampoo of conditioner. Ten slotte kunt u het op droog haar gebruiken om uw haar te hydrateren.

Andere toepassingen van rozenwater

Naast dat het een populair product als toevoeging aan uw huid- of haarverzorgingsroutine, kan rozenwater op nog veel meer andere manieren worden gebruikt. Maak bijvoorbeeld een heerlijk, voedend kleimasker voor uw gezicht. Dit kunt u eenvoudig zelf maken door kleipoeder te mengen met een beetje water, rozenwater en bijvoorbeeld castorolie. Er zijn veel verschillende soorten klei, allemaal met hun eigen pluspunten. Bentonietklei kan heel goed absorberen; zowel vocht als talg. Om deze reden is bentonietklei dan ook geschikt voor mensen met een vette huid of acné. Wees wel voorzichtig, want deze klei kan door zijn goede absorbtievermogen ook uw huid uitdrogen. Gebruik dus met mate én laat het bentonietkleimasker niet te lang op uw gezicht zitten (laat de klei niet helemaal uitdrogen). Witte klei is geschikt voor een droge huid en een gevoelige huid. Deze milde kleisoort stimuleert onder andere de doorbloeding van uw huid en helpt fijne lijntjes te verminderen. Groene klei heeft een hoog mineraalgehalte en staat vooral bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Rozenwater is ook goed te gebruiken als 'setting spray'. Spray wat over uw gezicht om uw make-up de hele dag goed te laten zitten. Last van vermoeide ogen? Geen nood, dep twee wattenschijfjes in (pure) rozenwater en leg ze op gesloten ogen neer. Laat zo'n 10 minuten zitten. Heeft u inmiddels genoeg inspiratie opgedaan? Ga op ontdekkingsreis en ontdek uw favoriete toepassing van rozenwater.

Waar is rozenwater goed voor?

Heritage Store

Wij mogen een nieuw merk op DeOnlineDrogist.nl verwelkomen: Heritage Store. Deze verzorgingsproducten worden gemaakt met alleen de meest essentiële en pure ingrediënten. Goed voor de mens en goed voor de planeet! Verwen uzelf met de pure verzorging voor huid en haar met tijdloze ingrediënten zoals rozenwater en castor olie. Rozenwater reinigt, verfrist en kalmeert de huid. Ook helpt het tekenen van huidveroudering te verminderen. Daarnaast is het te gebruiken voor schoon, gevoed en glanzend haar. Gebruik castor olie om uw haar te voeden en te hydrateren. Geef met deze olie een extra boost aan uw wimpers en wenkbrauwen, waardoor uw wimpers en wenkbrauwen er sterker, voller en glanzender uitzien! Nieuwsgierig geworden naar meer? Ontdek de pure verzorging van Heritage Store.

Heritage Store

Ontdek uw nieuwe favoriete, pure verzorging

Bekijk het aanbod
  • Heritage Store Rozenwater 237ML

    11,49

    Heritage Store

    Rozenwater 237ML

  • Heritage Store Castor Olie 59ML

    4,99

    Heritage Store

    Castor Olie 59ML

  • Heritage Store Rozenwater & Glycerine - verfrissende, hydraterende gezichtsspray 237ML

    12,49

    Heritage Store

    Rozenwater & Glycerine - verfrissende, hydraterende gezichtsspray 237ML

  • Heritage Store Blemish Toner 118ML

    14,99

    Heritage Store

    Blemish Toner 118ML