Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: voorkom droge huid in de gure herfst

Droge huid door guur herfstweer?

De koudere maanden kennen veel gezellige momenten, de feestdagen, schaatsen als het even kan en een heerlijke kop warme chocolademelk na een mooie herfstwandeling. Maar de deze periode kan voor velen ook extra verzorging van de huid vragen.

In deze periode is de kans op een droge huid namelijk het grootst. Met name door de droge koude lucht. Maar onderschat het effect van de verwarming thuis of bijvoorbeeld op kantoor niet. Of de douche die u net iets warmer zet. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat u in de winter grotere kans hebt op een droge huid.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is – het juiste vochtniveau heeft – kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Als u een droge gezichtshuid hebt zijn de huidvetten afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist u dat de huid uitdroogt bij te heet douchen?

Hoe verzorg ik een droge huid?

Houd uw huid goed vet! Uw huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.


Een droge huid kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen verschillende producten waarmee u uw droge huid kunt verzorgen, beschermen en het huidherstel ondersteunen. Welk product past bij u?

Bepanthen Beschermende Zalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Bepanthen Beschermende Zalf laat een beschermend vetlaagje achter op de huid, maar sluit de huid niet af. De zalf beschermt uw huid dus ook tegen invloeden van buitenaf.


Ideaal voor droge en schrale huidplekjes, zoals wangen, lippen, ellebogen, knieën, hielen, knokkels en vingers. 98% van de gebruikers beveelt Bepanthen Beschermende Zalf aan en geeft het een gemiddeld cijfer van een 8,5.* Smeer naar behoefte enkele malen per dag de huidplekjes in met Bepanthen Beschermende Zalf om deze te beschermen en verzorgen.

Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème

De nieuwe Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème is bedoeld voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van de (zeer) droge en gevoelige huid. De crème zorgt voor langdurige (24 uur) hydratatie. Smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. Ideaal voor de grotere plekken, zoals benen, armen en romp. Ook geschikt voor verzorging en onderhoud na een periode van eczeem.


Tip! Als uw huid droger wordt, is deze kwetsbaarder en heeft u ook een grotere kans op eczeem. Krijgt u eczeemplekjes? Dan kunt u deze insmeren met Bepanthen Eczeem Crème.

Wees droge plekken in de koude maanden te snel af

Veel mensen beginnen pas te smeren met Bepanthen zodra er droge plekjes op de huid zijn verschenen. Het kan helpen om droge of gevoelige plekken eerder te verzorgen, met name in de winter waarin we een verhoogde kans hebben op het ontstaan van kloofjes op de knokkels, handen of elle bogen.


U hoeft namelijk niet te wachten tot de plekken groot zijn. Zo smeert u kleine droge huidplekjes in met Bepanthen Beschermende Zalf. Dit legt een beschermend laagje en verzorgt de ruwe huidplekjes intensief. Voor dagelijkse intensieve verzorging en bescherming van het hele lichaam, kunt u Bepanthen Droge & gevoelige huid Crème gebruiken. U bestelt alle huidverzorging producten van Bepanthen bij DeOnlineDrogist.nl.

Tips bij een droge huid in koude maanden:

• Smeer u dagelijks in met een crème zoals Bepanthen Droge & Gevoelige Huid Crème om uw huid te hydrateren, te verzorgen en te beschermen.

• Gebruik een vette zalf om kloofjes en droge plekken te verzorgen zoals Bepanthen Beschermende Zalf.

• Gebruik lauw water bij het wassen. Heet water droogt uw huid uit.

• Douche niet te lang, uw huid kan hierdoor uitdrogen

• Gebruik een douche-olie zonder zeep en een milde shampoo

• Hang bakjes met water aan de verwarming om het vochtniveau in huis op peil te houden.