Door grote drukte dient u rekening te houden met een vertraging van maximaal 2 werkdagen. Lees meer

9491.201 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging

Droge huid

Last van een droge huid, of wilt u een droge huid voorkomen? Bekijk de mogelijkheden en lees alle tips van DeOnlineDrogist.nl.Lees meer

Last van een droge huid?

Een droge huid is een veelvoorkomende huidconditie. Als u een droge huid hebt, dan heeft u een tekort aan talg in de huid. Als de huid extreem droog is, beweegt deze niet meer mee met de bewegingen van het lichaam, waardoor er druk ontstaat en de huid uiteindelijk kan barsten.
Tekst tot stand gekomen in samenwerking met Eucerin.

Een droge huid = gebrek aan talg in de huid

Het gebrek aan talg wordt veroorzaakt door een tekort aan twee dingen:
 Een tekort aan lipiden. Deze zijn essentieel voor een stabiele huidbarrière, die beschermt tegen vochtverlies.
 Een tekort aan ureum en Natural Moisturising Factors (NMFs), die vocht in de huid vasthouden.
Het gevolg?
Het natuurlijke schild dat de huid moet beschermen wordt verstoord. Allergenen, irriterende stoffen, verontreinigingen en bacteriën dringen de huid hierdoor gemakkelijker binnen en brengen schade aan.

Tips om een droge huid te voorkomen

 • Gebruik geen agressieve producten

  ...op een droge of extreem droge huid. Kies altijd voor zachte reinigingsmiddelen die zijn ontwikkeld om de lipidenbalans van de huid te behouden.
 • Douche kort!

  Wanneer u een droge of zeer droge huid hebt, neem dan per dag niet langer dan 10 minuten een douche of een bad. Dit helpt om te voorkomen dat de huid uitdroogt.
 • Gebruik niet al te warm water

  Wanneer u een bad of douche neemt, probeer dan te voorkomen dat het water te warm is, want dit kan ervoor zorgen dat de huid nog droger wordt.
 • Gebruik zonbeschermingsproducten

  Omdat UV-straling vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt en de huid hierdoor uitdroogt, is het aan te raden effectieve bescherming tegen de zon te gebruiken.
Kent u de UreaRepair PLUS producten van Eucerin? Deze geven directe verlichting PLUS 48 uur lang vertraging van symptomen van een droge tot zeer droge huid. Alle Eucerin UreaRepair PLUS producten zijn samengesteld met een unieke combinatie van ingrediënten:
 Ceramide en andere lipiden om de huidbarrière te versterken en deze te beschermen tegen vochtverlies.
 Ureum en andere Natural Moisturising Factors (NMFs) om de het vochtvasthoudend vermogen van de huid te verbeteren en het vochtgehalte te verhogen.