DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Waar is glycerine goed voor?

Heeft u weleens gehoord van glycerine? Dit is een veelgebruikt ingrediënt in verzorgingsproducten. Bekijk maar eens de ingrediëntenlijsten van uw verzorgingsproducten. Waarschijnlijk zult u dit ingrediënt meerdere keren tegenkomen. Nu vraagt u zich misschien af, waarom is het zo’n populair ingrediënt in dit soort producten? In deze blog ontdekt u wat glycerine precies is en waar het goed voor is.

Wat is glycerine?

Glycerine (ook wel glycerol genoemd) is een humectant. Een humectant is een ingrediënt dat in de huid vocht kan aantrekken en vasthouden. Het wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie. Daarnaast is het een lichaamseigen stof. Het is namelijk te vinden in de hoornlaag (de bovenste laag van de huid). 

Wat doet glycerine voor uw huid?

Zoals gezegd kan glycerine in de huid vocht aantrekken en vasthouden. Het kan vocht naar zich toe trekken uit diepere huidlagen, maar ook uit de omgeving (bij een vochtig klimaat). Ook gaat glycerine de verdamping van vocht op het huidoppervlak tegen. Glycerine is dan ook geen overbodige luxe in het najaar, wanneer de gure wind en de droge lucht door de verwarming de huid teisteren. Maar vergeet ook de zomer niet. Dan hebben we vaker te maken met droge lucht doordat de airco flink aanstaat en komen we vaker in aanraking met zonlicht en water (van de zee, maar ook chloor in het zwembad).

Glycerine is er voor ieder huidtype

Dit ingrediënt is natuurlijk fijn voor een droge huid. Maar, niet alleen een droge huid heeft baat bij glycerine. Glycerine is er voor ieder huidtype. Zowel de rijpere huid, als een vette en/of onzuivere huid. Iedere huid heeft hydratatie nodig, voor een fijne huidbalans.

Hoe gebruikt u glycerine?

Het is niet aan te raden om glycerine puur op de huid te gebruiken. Door het puur te gebruiken bereikt u zelfs het tegenovergestelde resultaat: het droogt de huid uit. Voor het beste effect gebruikt u het in combinatie met andere ingrediënten. Gebruik glycerine bijvoorbeeld met ureum. Dit zorgt ervoor dat hydraterende crèmes beter in de huid kunnen doordringen. Een andere goede combinatie is met jojoba-olie. Deze combinatie kan tot wel 24 uur lang het vochtpeil van de huid verbeteren.

  • Vichy Minéral 89 Booster Serum 50ML

    15% korting

    Vichy

    Minéral 89 Booster Serum 50ML

  • Vichy Liftactiv Serum 10 Ogen & Wimpers 15ML

    5% korting

    Vichy

    Liftactiv Serum 10 Ogen & Wimpers 15ML

  • Vichy Aqualia Thermal Oogbalsem 15ML

    5% korting

    Vichy

    Aqualia Thermal Oogbalsem 15ML

  • Vichy Pureté Thermale Micellaire Reinigingsmelk Droge Huid 200ML

    10% korting

    Vichy

    Pureté Thermale Micellaire Reinigingsmelk Droge Huid 200ML

Glycerine in verzorgingsproducten

Om de bovenstaande informatie is glycerine een veelgebruikt ingrediënt in verzorgingsproducten. Overigens niet alleen voor de verzorging van de huid, maar bijvoorbeeld ook voor de haren en lippen. 

Ook bij Vichy zult u dit populaire ingrediënt tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan het Minéral 89 Serum. Een dagelijkse booster die geschikt is voor ieder huidtype, waaronder een gevoelige huid. Glycerine is daarnaast ook terug te vinden in het Liftactiv Serum 10 Ogen & Wimpers en Aqualia Thermal Frisse Oogbalsem. Ten slotte is glycerine ook een fijn ingrediënt in een reinigingsproduct. Een reinigingsproduct kan nogal eens uw huid uitdrogen. Glycerine kan dan helpen om het hydratatieniveau op peil te houden en daarnaast huidirritatie te voorkomen. Pureté Thermale Micellaire Reinigingsmelk is een voorbeeld van een reinigingsproduct met glycerine.

La Roche-Posay

Bekijk producten
  • La Roche-Posay Toleriane Reinigende emulsie 400ML

    10% korting

    La Roche-Posay

    Toleriane Reinigende emulsie 400ML

  • La Roche-Posay Hyalu B5 Serum 30ML

    10% korting

    La Roche-Posay

    Hyalu B5 Serum 30ML

  • La Roche-Posay Effaclar Duo Plus SPF 30 40ML

    20,50

    La Roche-Posay

    Effaclar Duo Plus SPF 30 40ML

  • La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Dagcrème 40ML

    24,50

    La Roche-Posay

    Toleriane Dermallergo Dagcrème 40ML

Naast Vichy gebruikt ook La Roche-Posay graag het ingrediënt glycerine. We zullen een aantal producten met glycerine uitlichten. Reinig de huid met Toleriane Reinigende Emulsie. Geef uw huid een boost met een serum, zoals het Hyalu B5 Serum of Pure Vitamine C10 Serum. Voed vervolgens uw huid met een fijne dagcrème. Voor een vette, acne gevoelige huid is Effaclar Duo Plus SPF 30 een goede optie. Zeer gevoelige huid met neiging tot allergie? Kies dan voor Toleriane Dermallergo Dagcrème.
  • CeraVe SA Anti-ruwe Huidreiniging 236ML

    20% korting

    CeraVe

    SA Anti-ruwe Huidreiniging 236ML

  • CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser - voor normale tot (zeer) droge huid - voor gezicht en lichaam 473ML

    20% korting

    CeraVe

    Hydrating Foaming Oil Cleanser - voor normale tot (zeer) droge huid - voor gezicht en lichaam 473ML

  • CeraVe Hydraterende Gezichtscrème 52ML

    20% korting

    CeraVe

    Hydraterende Gezichtscrème 52ML

  • CeraVe Hydraterende Crème 454GR

    20% korting

    CeraVe

    Hydraterende Crème 454GR

Ten slotte lichten we nog een aantal producten van CeraVe uit die glycerine bevatten. Heeft u een droge, ruwe en korrelige huid? Probeer SA Anti-ruwe Huidreiniging eens. Deze reiniger exfolieert, verzacht en maakt de droge, ruwe en korrelige huid weer glad. Daarnaast verwijdert het onzuiverheden en talg. Voor het zacht, maar effectief reinigen van een normale tot (zeer) droge huid, is de Hydraterende Schuimende Reinigingsolie ook een fijn product. Verzorg uw gezicht in de ochtend en avond met Hydraterende Gezichtscrème. De ultralichte, vloeibare textuur hydrateert, dankzij MVE-technologie, de huid gedurende 24 uur lang. Bent u op zoek naar een product voor zowel het gezicht als het lichaam? Verwen uw huid met Hydraterende Crème. Naast glycerine bevat het ook hyaluronzuur en drie essentiële ceramiden.