DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Wat is actinische keratose
en hoe voorkomt u het?

De zon op de huid voelt heerlijk. Maar dat te veel onbeschermd in de zon vertoeven niet goed voor u is, dat weet u zelf ook wel. Een goede zonnebrandcrème kan helpen de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden. Wist u dat u zelfs een voorstadium van huidkanker en klachten van zonneallergie kunt voorkomen met de juiste zonnebrand producten?

Het effect van de zon op de huid

In de zon zitten op een terras of liggen op het strand: mensen genieten er ultiem van. Het is heerlijk warm en bovendien zorgt de zon voor de aanmaak van vitamine D in de huid. Superfijn zou u zeggen. Maar de zon heeft niet alleen positieve effecten.

Sommige mensen zijn allergisch voor zon op de huid. En de schadelijk uv-straling in zonlicht zorgt voor huidschade. Op den duur kan deze huidschade leiden tot huidaandoeningen waaronder actinische keratose of huidkanker.

Wat is actinische keratose?

Actinische keratose is de voorloper van huidkanker. Het is niet kwaadaardig. Maar omdat het een voorloper is, kan het op den duur wel veranderen in kwaadaardige huidkanker.

Actinische keratose plekjes zijn ruwe plekjes op de huid. Ze hebben een onregelmatige rand en zijn lichtbruin of huidkleurig. Soms zijn ze roze van kleur. Er kunnen ook velletjes of korstjes op ontstaan. Een enkele keer verdwijnt een actinische keratose plekje vanzelf, maar meestal kom het ook vanzelf weer terug. De huidschade die op dat plekje zit, herstelt namelijk niet meer.

Een plekje op uw gezicht of handen? Laat het checken!

Als u ergens op uw lichaam een verdacht plekje heeft zitten dat u niet vertrouwd, laat dit dan altijd even aan de huisarts zien. Plekken waar actinische keratose vaak voorkomt, zijn plekken die het meest worden blootgesteld aan de zon, namelijk:

• Het gezicht, de oren of bovenop het hoofd (bij kaalheid);

• De onderarmen en handen;

• En soms ook de voeten of onderbenen.

Het spreekt voor zich dat u ook elders op de huid verdachte plekjes, altijd even aan de huisarts moet laten zien. Want hoewel dit misschien de meest voorkomende plekken zijn, kan het ook elders op het lichaam voorkomen.

Wanneer krijgt u actinische keratose?

Actinische keratose treedt meestal pas op latere leeftijd op, na jarenlange (onbeschermde) blootstelling aan de zon.

Allergisch voor de zon?

Behalve klachten die ontstaan na langdurige blootstelling aan zon. Zijn er ook klachten die kunnen optreden, vrijwel direct nadat u in de zon bent geweest. Namelijk de symptomen van een zonneallergie. Mensen die allergisch zijn voor zonnestralen, krijgen jeuk en blaasjes op de huid wanneer ze in de zon zijn geweest. De blaasjes en de jeuk ontstaan een paar uur na dat u bent blootgesteld aan zonlicht.

Bescherm uw huid met Actinica lotion

Om de huid tegen zowel het ontstaan van een voorstadium van huidkanker te beschermen, als tegen zonneallergie, is het belangrijk de huid goed te in te smeren met een zonnebrandcrème.

Actinica lotion is een medisch hulpmiddel om de klachten van zonneallergie te voorkomen en wat preventief werkt tegen een voorstadium van huidkanker (actinische keratose). De werking van Actinica is klinisch bewezen doeltreffend en wordt aanbevolen door dermatologen. Het biedt u een hoge bescherming tegen zowel uv A- als uv B-straling met SPF 50+. Actinica lotion is geschikt voor de gevoelige huid en is vrij van parfum.

Beschermt u uw huid voldoende?

Wanneer u zich in de zon begeeft, is insmeren een must. Smeer de huid royaal in met een voldoende hoge zonbeschermingsfactor. En doe dat op zijn minst iedere twee uur. Smeer ook opnieuw wanneer u gezwommen heeft of veel gezweet.

Actinica

Bestel direct
  • Actinica Lotion SPF50+ 80GR

    25% korting

    Actinica

    Lotion SPF50+ 80GR

  • Actinica Lotion SPF50+ Voordeelverpakking 2x80GR

    25% korting

    Actinica

    Lotion SPF50+ Voordeelverpakking 2x80GR

    • Actinica