DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Geen smoesjes meer, smeren die zonnebrandcrème

De huid beschermen tegen de zon, is dat nou altijd nodig?

Nog altijd wordt zonbescherming te veel onderschat. U kunt de smoesjes vast wel: van ‘Ik ben maar heel even in de zon’ tot ‘Ik wil graag bruin worden’. En van ‘Ik heb vanmorgen nog gesmeerd’ tot ‘Smeren is niet nodig als het bewolkt is’.

Het effect van de zon op de huid is niet mis. Het levert huidveroudering op en schade aan de huid. We weten allemaal deze schade als gevolg van uv-straling uiteindelijk zelfs tot het ontstaan van huidkanker kan leiden. Zelfs in de herfst en winter is het van belang om de huid te beschermen met SPF. In ieder seizoen is de zon namelijk schadelijk voor de huid. Onbeschermd de zon in? Dat zou dus echt een no-go moeten zijn.

Kortom: stop met twijfelen of het bedenken van excuses, en start met het écht goed beschermen van uw huid.

Hoe beschermt u zich optimaal tegen de zon?

Het belangrijkste wat u kunt doen om uw huid te beschermen tegen de zon is het aanbrengen van een zonnebrandcrème. Een crème of lotion met SPF erin: een zonbeschermingsfactor. Hoe hoger de factor hoe meer uv-straling de zonnebrandcrème tegenhoudt.

Hoe vaak en hoeveel smeren?

Zorg dat u vaak genoeg smeert en smeer niet te zuinig. Een royale hoeveelheid zonnebrandcrème is nodig voor optimale bescherming. Ongeacht de factor van de zonbescherming is het belangrijk iedere twee uur opnieuw te smeren. De bescherming neemt namelijk af. Helemaal wanneer u ook zwemt of zweet.

Bescherm ook uw lippen, de oren en het puntje van uw neus tegen verbranding door de zon. Dit zijn plekjes die vaak worden vergeten.

Zonbescherming voor alle huidtypes, ook de eczeemgevoelige huid

Is het met uw droge, eczeemgevoelige huid lastig een fijne zonbescherming te vinden? Ook dat hoeft u niet meer tegen te houden lekker te smeren. Biodermal heeft zonnelotion speciaal voor de droge tot zeer droge huid ontwikkeld. Die u behalve bescherming ook de nodige hydratatie van de huid biedt. Dat is zeker geen onnodige luxe, gezien het uitdrogende effect van de zon.

Zonbescherming voor het gezicht

Uw gezicht mag u zeker niet overslaan bij het aanbrengen van zonbescherming. Het gezicht is namelijk vrijwel altijd onbedekt en vangt hierdoor veel zonnestralen. Huidveroudering en het ontstaan van pigmentvlekken of actinische keratose (een voorloper van huidkanker) komt niet voor niets veel voor op de huid van het gezicht. Door dagelijks een gezichtscrème te smeren met SPF, beschermt u uw gezicht tegen zonneschade.

Bescherm uw gezicht met Biodermal

Er zijn zonnebrandcrèmes die speciaal zijn ontwikkeld voor het gezicht. Biodermal gezichtscrème met SPF is verkrijgbaar in verschillende soorten. Voor ieder huidtype is er een geschikte zonnebrandcrème. Biodermal Anti Age Zonnecrème bijvoorbeeld beschermt tegen de schadelijke invloeden van de zon én beschermt de huid van uw gezicht tegen huidveroudering. Daarnaast zorgt het ook nog voor de nodige verzorging en hydratatie van uw huid.

Biodermal Matterende zonnefluïde SPF 50 voor het gezicht geeft daarnaast een mooi matterend effect: een zonnebrandcrème zonder een vettige glans op uw gezicht.

Veilig voor de zon achter glas of in de auto?

Een laatste ‘smoesje’ of misverstand dat vaak voorbij komt, is: ‘Achter glas of in de auto kan de zon geen kwaad’. Maar dat is zeker wel het geval. Hoewel het glas minder uv B-straling doorlaat, houdt het géén uv A-straling tegen. En laat uv A nou net de meest schadelijke straling zijn als het gaat om huidveroudering. Dus ook dan: smeren, smeren en nog eens smeren!

biodermal-zon-wistjedat
  • Biodermal