DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Wat is een mineraal zonnepoeder?

De zon is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Het is alleen wel belangrijk om verantwoord om te gaan met de zon. Zonbescherming kan daarbij helpen. Tegenwoordig is er genoeg keus. Gaat u voor een zonnebrandcrème, zonneolie of mineraal zonnepoeder? Een mineraal zonnepoeder is net even iets anders dan de zonnebrandcrème die u gewend bent. Wij vertellen u er graag meer over!

Sunday Brush

Wat is een mineraal zonnepoeder?

Een mineraal zonnepoeder is zonbescherming op basis van minerale zonnefilters in poedervorm. Een voorbeeld van een mineraal zonnepoeder is Sunday Brush. Sunday Brush vindt het belangrijk om zonproducten te ontwikkelen zonder onnodige, schadelijke ingrediënten. Zo bevat Sunday Brush met SPF 50 geen parabenen, nanodeeltjes, oxybenzone, siliconen en andere chemische ingrediënten. Het zonnepoeder biedt dankzij de hoge beschermingsfactor (SPF) 50 goede bescherming tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige huidveroudering. Sunday Brush maakt geen gebruik van chemische zonnefilters (zoals oxybenzone), maar van minerale filters, namelijk zinkoxide en titaniumoxide. Deze minerale filters werken als een natuurlijke reflector tegen de zon, waardoor de schadelijke stralen niet in de huid kunnen doordringen. Daarnaast heeft zinkoxide een antibacteriële werking, kan het huidirritatie verminderen, vocht afstoten en de huid beschermen. Ook wordt zinkoxide veelvuldig gebruikt in babyproducten, waardoor het geschikt is voor de gevoelige huid.

Het verschil tussen chemische en minerale zonnefilters

In zonbescherming kunnen chemische en minerale zonnefilters zitten. Hieronder kunt u overzichtelijk zien wat de kenmerken zijn van de verschillende zonnefilters.

Chemische zonnefilters:

• Trekken in de huid

• Absorberen UV-stralen

• Moet voor blootstelling aan de zon worden aangebracht (15 tot 30 minuten van te voren)

• Laten geen witte waas achter

• Kunnen voor huidirritatie zorgen (daarom minder geschikt voor mensen met een gevoelige huid)

Minerale zonnefilters:

• Liggen op de huid

• Weerkaatsen UV-stralen

• Beschermt onmiddellijk tegen UV-stralen

• Geschikt voor alle huidtypes (ook voor mensen met een gevoelige huid)

• Laten meestal een witte waas achter (door het minerale zonnefilter zinkoxide)

Sunday Brush: mineraal zonnepoeder

De Sunday Brush is dus een 100% natuurlijke zonnepoeder met minerale zonnefilters. Hierboven heeft u kunnen lezen dat minerale zonnefilters vaak een witte waas achterlaten. Niet ideaal als u het poeder op dagelijkse basis vaak gebruikt. Sunday Brush heeft om die reden kleurpigment toegevoegd. Geen witte laag, maar een beschermende poeder met uw eigen huidskleur. Het egaliseert de huid en kan als een lichte foundation (niet dekkend) worden gebruikt. Sunday Brush is zeer gemakkelijk aan te brengen. Zo kan het onder en over uw make-up worden aangebracht. Ook is het zonnepoeder ideaal voor onderweg. U hoeft zich met de Sunday Brush geen zorgen meer te maken over plakkerige handen of een glimmend gezicht. Met de zelf-doserende borstel brengt u gemakkelijk het poeder aan op uw gezicht. Daarnaast is het goed om te weten dat dit product hypoallergeen is getest. Doordat het poeder op de huid blijft liggen, veroorzaakt het geen enkele reactie. Het mineraal zonnepoeder is dus ideaal voor als u een gevoelige huid heeft!

Hoe brengt u het aan?

Zorg ervoor dat u de borstelharen van de Sunday Brush naar beneden houdt. Tik met uw hand tegen uw andere hand aan totdat het poeder door de borstelharen heen komt. Door met uw vinger over de borstel te gaan, controleert u of er voldoende poeder uitkomt. Breng het poeder op uw gezicht, hals en nek met ronde bewegingen aan. Ga meerdere keren over uw gezicht. Zo zorgt u ervoor dat u voldoende poeder heeft aangebracht. Breng om de twee uur aan voor een optimale bescherming. Het poeder kan onder en over make-up worden aangebracht.

Wat is mineraal zonnepoeder?

Bent u benieuwd of dit effectieve mineraal poeder iets voor u is? Bestel direct bij DeOnlineDrogist.nl en ontdek het zelf! Sunday Brush is beschikbaar in twee kleuren:

Medium: voor mensen met een lichte huid en een gele ondertoon

Tan: voor mensen met een licht getinte huid en een rode ondertoon

Het verhaal achter Sunday Brush

Nadat er huidkanker wordt ontdekt bij de echtgenoot van Nicole Vermeer, zijn zij en haar man heel voorzichtig met blootstelling aan de zon en zonbescherming. Veel zonnebrandcrèmes zijn vet en bevatten kunstmatige ingrediënten die de gevoelige huid irriteren. Tijdens een lange zoektocht en het testen van verschillende zonproducten, ontdekte Nicole zonbescherming in poedervorm. Na uitgebreid onderzoek en een samenwerking met een gerenommeerde cosmetica fabrikant, heeft zij haar eigen natuurlijke zonnepoeder ontwikkeld: Sunday Brush. UV bescherming moet vooral gemakkelijk zijn in dagelijks gebruik en mag geen enkele huidreactie veroorzaken. Sunday Brush is daarom geschikt voor ieder huidtype, ook voor de zeer gevoelige huid. Het zonnepoeder is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en wordt geproduceerd onder de beste omstandigheden, met respect voor milieu en natuur.

Sunday Brush

Bestel direct
  • sunday brush tan

    52,50

    Sunday Brush

    Mineral Sunscreen SPF50 - Tan 6GR

  • sunday brush medium

    52,50

    Sunday Brush

    Mineral Sunscreen SPF50 - Medium 6GR