DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

3x voedingsstoffen die de weerstand ondersteunen

Een goede weerstand is altijd belangrijk, maar gedurende het afgelopen jaar zijn we daar misschien allemaal nog wel meer bewust van geworden. De weerstand is ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Het afweersysteem zorgt er namelijk voor dat uw lichaam het gevecht aan kan gaan met indringers die u mogelijk ziek kunnen maken. Maar hoe zorgt u nou optimaal voor uw weerstand?

Hoe zorg ik goed voor mijn weerstand?

Om goed voor uw weerstand te zorgen, is het belangrijk dat u gezond eet en drinkt. Zo heeft u iedere dag zo’n 1,5 tot twee liter vocht nodig. En kiest u het liefste dagelijks voor verse voeding, die rijk is aan veel groenten en fruit. Ook volkorenproducten, peulvruchten, zaden en noten bijvoorbeeld, zijn goed voor u. En daarnaast zijn onder andere ook gezonde vetten en eiwitten nodig voor uw gezondheid.

Het is essentieel dat u voldoende van alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor een gezond afweersysteem. Dat kan via een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Eventueel kunt u ter aanvulling daarop een voedingssupplement gebruiken. Maar welke voedingsstoffen hebben nou invloed op het afweersysteem?

Drie ingrediënten die invloed hebben op het afweersysteem

Vitamine C

Vitamine C is misschien wel de meest bekende vitamine van allemaal, vanwege zijn vele gezondheidseffecten:

• Vitamine C activeert de natuurlijke energie in het lichaam;

• Het is goed voor het kraakbeen, voor de huid en de bloedvaten;

• Het draagt bij aan uw geestelijke veerkracht;

• En het helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.

Maar dat is nog lang niet alles. Vitamine C draagt ook bij aan een gezond immuunsysteem. Het ondersteunt uw afweer. U lichaam haalt vitamine C met name uit groenten en fruit. En eventueel kunt u als aanvulling een vitamine C tablet gebruiken.

Vitamine D

Ook vitamine D ondersteunt de afweer van het lichaam. Het zorgt mede voor een goede werking van het immuunsysteem. Behalve op de weerstand heeft vitamine D ook een positieve invloed op de celdeling en de gezondheid van uw spieren, botten en gebit.

Vitamine D kan onze huid zelf aanmaken onder invloed van zonlicht en in hele kleine hoeveelheden kunt u het opnemen uit voeding. Een vitamine D supplement kan een aanvulling zijn om u te helpen voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Echinacea

Echinacea purpurea is een kruidenmiddel afkomstig van de rode zonnehoed. Dat is een prachtige bloem, die ook nog de nodige effecten heeft op de weerstand. Echinacea draagt namelijk bij aan de weerstand doordat het uw afweersysteem ondersteunt*.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Wat kunt u verder doen ter ondersteuning van het afweersysteem?

Behalve gezonde voeding en een eventueel supplement ter aanvulling daarop, zijn er nog meer dingen die u kunt doen voor een goede weerstand:

Zorg voor voldoende beweging: Dagelijks een half uur matig intensieve beweging is al voldoende. U hoeft dus echt geen topsporter te zijn voor een effect op uw gezondheid. Een stevige wandeling bijvoorbeeld, of een stukje fietsen, helpt al.

Naar buiten gaan: Buiten doet u de vitamine D op, die in de huid wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht. En buiten bent u doorgaans lekker in beweging.

Rust en regelmaat inbouwen: Het lichaam houdt van regelmaat. Dagelijks om dezelfde tijd naar bed en ook om dezelfde tijd weer opstaan is goed voor meer regelmaat en balans. Ook eten op vaste tijden kan hierbij helpen.

Zorg voor ontspanning en doe dingen waar u energie van krijgt: Alleen maar werken en met uw huishouden bezig zijn kost u een hoop energie. Het leven kan behoorlijk stressvol zijn en laat stress nou funest zijn voor de weerstand. Het is dan belangrijk dat u ook genoeg momenten van ontspanning inbouwt in uw leven en ook dingen doet waar u weer energie van krijgt. Ga bijvoorbeeld lekker de natuur in en kom even helemaal tot rust. Of lees een boek in bad. Wat u ook maar een lekker ontspannen gevoel geeft.

  • A.Vogel