Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

vrouw staat voor spiegel

Wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

Er zijn veel vrouwen die weleens last hebben van een vaginale schimmelinfectie. Dit is dus niet iets om u voor te schamen maar toch wordt er niet veel over gesproken. DeOnlineDrogist.nl zet in deze blog daarom wat handige weetjes over een vaginale schimmelinfectie voor u op een rij.

Zo herkent u een schimmelinfectie

Een schimmelinfectie kan lastig zijn om te herkennen, zeker als u er voor het eerst last van heeft. Twijfelt u? Bij een vaginale schimmelinfectie kunt u last hebben van:


• Vervelende jeuk in en rondom de vagina

• Een branderig gevoel

• Witte, brokkelige afscheiding

• Rood en opgezwollen schaamlippen (komt minder vaak voor)


Doordat niet alle vrouwen van deze symptomen last hebben kan het best zijn dat het u niet duidelijk is of u een vaginale schimmelinfectie heeft. Gaan uw symptomen niet over en twijfelt u of ze door een vaginale schimmelinfectie worden veroorzaakt? Dat adviseren we om een bezoek te brengen aan de huisarts. Op basis van uw klachten kan een vaginale schimmelinfectie dan wel of niet worden uitgesloten. Het kan zijn dat uw afscheiding onder de microscoop worden bekeken.

Een vaginale schimmelinfectie is geen seksuele overdraagbare aandoening

Een vaginale schimmelinfectie wordt meestal veroorzaakt door een gist dat Candida Albicans wordt genoemd. Deze schimmel leeft van nature al in het menselijk lichaam, maar kan de overhand nemen als de schimmels en bacteriën in uw lichaam uit balans zijn. Een schimmelinfectie kunt u dus ook krijgen als u (nog) niet seksueel actief bent.

Canesten

helpt bij een schimmelinfectie¹

Bestel direct
 • Canesten Canesten Gyno 1 Zachte Capsule 1CP

  15,37

 •  
 • Canesten Skin 30GR

  10,68

 •  
 • Canesten Canesten Gyno 1 Tablet 1TB

  14,34

 •  
 • Canesten Gyno Crème 35GR

  13,32

 •  

Mannen kunnen ook een schimmelinfectie krijgen

Een schimmelinfectie is niet seksueel overdraagbaar maar de boosdoener hiervan kan wel worden overgedragen. Op die manier kan het zijn dat u na seksueel contact last krijgt van een schimmelinfectie. Zo is er bij een man van nature maar weinig van dit gist aanwezig op de piemel. Na seksueel contact met een vrouw kan de hoeveelheid candida ineens veel hoger zijn, waardoor er bij een man een overschot van het candida schimmel ontstaat en dus een schimmelinfectie.

Vrijen met een schimmelinfectie

Vrijen met een vaginale schimmelinfectie kan, maar het kan wel pijnlijk zijn en zorgen voor een branderig gevoel. Als de vagina tijdens de seks niet vochtig genoeg is kan de slijmvliezen irriteren en zorgen voor wondjes. Om het vrijen met een schimmelinfectie comfortabeler te maken is het aanbevolen om glijmiddel te gebruiken. Of u kunt wachten tot de schimmelinfectie weer over is. Gebruikt u een behandeling voor de schimmelinfectie? Dan is het goed om te weten dat dit soort behandelingen het condoom aantasten. Condooms zijn daardoor tot twee dagen na de behandeling niet betrouwbaar.

De invloed van hormonen op een schimmelinfectie

De hormoonhuishouding van een vrouw kan het ontstaan van een schimmelinfectie bevorderen. Zo kan er voor en na de menstruatie een grotere hoeveelheid van de candida albincans in uw vaginale flora aanwezig zijn dan de resterende dagen van uw cyclus.

Intieme hygiëne

Een schimmelinfectie ontstaat niet door slechte hygiëne maar ontstaat juist als u teveel boent of als u zeep of shampoo gebruikt in de intieme zone. Schrobben irriteert de slijmvliezen en zeep tast de zuurgraad van de vaginale flora aan, zo wordt de vagina kwetsbaarder voor slechte bacteriën en schimmels. De vagina heeft een zelfreinigend vermogen, het beste wast u uw vagina daarom alleen met lauwwarm water.

Een genitale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar het gaat helaas vaak niet vanzelf over. Vrouwen én mannen kunnen een schimmelinfectie gelukkig behandelen met Canesten. Een man kan een schimmelinfectie aan de penis behandelen met een uitwendige crème zoals de Canesten Skin. Een vaginale schimmelinfectie kunt u behandelen Canesten Gyno Zachte Capsule¹. Dit is een snelle en effectieve 1-daagse behandeling van vaginale schimmel. Zowel Canesten Skin¹ als Canesten Gyno zachte capsule¹, doden de schimmel en verlichten zo snel uw klachten zoals jeuk en een branderig gevoel. Heeft u ook last van uitwendige vaginale jeuk? Dan kunt u daar de Canesten Gyno crème voor gebruiken.

¹Canesten is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Lees verder...

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

Er wordt niet vaak over gesproken, maar de manier waarop u uw vagina verzorgt is erg belangrijk. Lees hier het advies van DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van vaginale droogheid, lees hier wat u eraan kunt doen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Zijn uw tanden écht schoon?

Vrouw met een stralend gebit lacht, man fluistert iets in haar oor

Tandenpoetsen voldoende voor schoon gebit? Zonder ragen tussen de tanden slaat u 40% van het tandoppervlak over! Reinigt u al tussen uw tanden? Lees meer.

Lees meer

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Weleens last van kleine wondjes? In deze blog geven tips die het herstel van wondjes bevorderen

Lees meer

Advies bij rugpijn

vrouw op bureaustoel heeft last van rug

Last van rugpijn? Lees hier hoe rugpijn ontstaat en hoe u het kunt verlichten

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Last van klachten in de intieme zone?

Lees meer

Onze ervaring met BackJoy

vrouw zit achter haar bureau te werken en zit op een BackJoy rugsteun

Wilt u uw zithouding verbeteren tijdens het lang stilzitten? De BackJoy rugsteunen helpen u hierbij. Wij probeerden ze voor u uit!

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij griep

Vrouw zit onder een dekentje met thee

Gevat door een griepje? DeOnlineDrogist.nl geeft advies over wat u kunt doen om de symptomen te verlichten.

Lees meer

Advies bij verkoudheid

vrouw houdt een kopje met thee vast onder een deken

Iedereen heeft weleens last van een verkoudheid. Vervelend maar meestal onschuldig. Heeft u erg last van de symptomen? in deze blog geven we u advies.

Lees meer

Advies bij het stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken maar vindt u dit lastig? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hulpmiddelen en hoe u stoppen met roken het beste kunt aanpakken.

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Quebra Pedra, hulp bij nierstenen?

We hebben al vaker geblogd over planten die een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals Calendula, Engelwortel en Aloë Vera. Misschien heb je ook weleens gehoord van Quebra Pedra en twijfel je over het bestellen hiervan. Vandaag gaan wij dieper op deze bijzondere plant in.

Lees meer

Hoofdpijn: voorkomen en genezen

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en ieder mens heeft er ooit wel eens last van gehad. Het is erg vervelend en kan uw activiteiten belemmeren. Maar hoofdpijn is ook een signaal van uw lijf om u te waarschuwen dat er iets niet helemaal in orde is.

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  10