Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: advies bij griep

vrouw zit onder een deken met een kopje thee

Advies bij griep

2 minuten leestijd

U heeft in uw leven vast weleens last gehad van een griepje. Meestal gaat griep bij voldoende rust vanzelf weer over, toch kunnen de symptomen erg vervelend zijn. Wilt u weten wat u aan de symptomen kunt doen? In deze blog geven we u advies over griep.

Wat is griep?

Griep is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen en wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Van dit influenzavirus bestaan verschillende varianten die continu veranderen. Daardoor kan iemand telkens opnieuw ziek worden door dit soort virussen. Griepvirussen worden verspreid via druppels die in de lucht terecht komen bij het hoesten of het niezen. Het is daarom belangrijk om goed te letten op uw hygiëne en om ruimtes goed te ventileren.


Als er sprake is van griep dan is het slijmvlies in de luchtwegen ontstoken. De symptomen van griep kunnen zomaar ineens opspelen. Symptomen van de griep zijn onder andere:


• koude rillingen

• hoofdpijn

• heftige spierpijn en vermoeidheid

• keelpijn en droge hoest

• (hoge) koorts


Een aantal van deze symptomen komen ook overeen met de symptomen van het Covid-19 virus. Het advies bij het hebben van deze symptomen luidt: blijf thuis. Wilt u meer weten over het covid-19 virus en de maatregelen. Klik dan hier.

Wat te doen bij griep?

Ziek zijn is nooit leuk, maar meestal gaat griep vanzelf weer over. Het is daarbij wel erg belangrijk om goed uit te rusten en goed voor uzelf te zorgen. Heeft u erg veel last van de symptomen? Dan kunt u eventueel een koortsverlagend middel innemen om de klachten te verlichten.


• Rust voldoende uit en ga vooral niet sporten of trainen als u koorts heeft. Het lichaam is al hard aan het werk om het virus in uw lichaam te bestrijden. Ga ook niet te snel weer aan het werk, als u niet goed uitrust

en uitziekt kunnen griepverschijnselen sneller terugkomen of zelfs verergeren.


• Drink tenminste 1,5 tot 2 liter water of thee per dag. Als u griep heeft is het lichaam hard bezig om het virus te bestrijden waarbij het lichaam veel vocht verliest. Het lichaam heeft vocht nodig om goed te

functioneren, door voldoende te drinken vult u dit aan.


• Heeft u erg veel last van de symptomen van griep? Dan kan een medisch hulpmiddel bij koorts en griep verlichting bieden. Lees voor gebruik wel altijd de bijsluiter.

Hulpmiddelen bij griep*

Bekijk hier
 • Antigrippine Tabletten 40TB

  6,67

 •  
 • Citrosan Sachets 15ST

  9,38

 •  
 • Otrivin Neusspray Menthol 1mg 10ML

  5,79

 •  
 • Natterman Bronchicum Extra Sterk 200ML

  10,23

 •  

*Geneesmiddelen, lees voor gebruik de bijsluiter.

Hoe voorkom ik dat ik griep krijg?

Ziek worden kunt u nooit helemaal voorkomen, maar u kunt de kans wel verkleinen door goed voor uzelf te zorgen en uw weerstand te ondersteunen.


1. Beweeg voldoende

Om het lichaam gezond en sterk te houden is het belangrijk om voldoende te bewegen. Voor volwassenen is het aangeraden om per week minstens 2,5 uur te bewegen en 2 keer per week een sport of oefening uit te voeren die de botten en spieren sterker maakt. Ouderen kunnen hier balansoefeningen zoals yoga en Tai Chi aan toevoegen. Regelmatig bewegen helpt niet alleen bij het voorkomen van een griepje maar vermindert ook de kans op hart- en vaatziekten.


2. Eet gezond en gevarieerd

Om goed te kunnen functioneren heeft het lichaam vitamines en mineralen nodig. Deze voedingstoffen haalt u voor het overgrote deel uit uw voeding. Om de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen is het dus belangrijk dat u gezond en gevarieerd eet. We raden u daarom aan om dagelijks voldoende groente, fruit, peulvrucht, graanproducten en wekelijks vlees en vis te eten. Eet u vegetarisch of heeft u een veganistische levensstijl? Dan kunnen voedingssupplementen ondersteuning bieden bij het binnen krijgen van voldoende vitamines en mineralen.


3. Zorg voor voldoende rust en ontspanning

Stress heeft een negatieve invloed op de weerstand, tijdens stressvolle periodes reageert het immuunsysteem namelijk minder goed op het binnendringen van een virus dan als u geen stress ervaart. Het is daarom belangrijk om stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden en voldoende te ontspannen. Heeft u moeite met het krijgen van voldoende rust of ervaart u veel stress? Lees hier tips.


4. Let goed op uw hygiëne door uw handen goed te wassen.

Een virus kan worden verspreid via bacteriën die worden overgedragen via uw handen en in contact komen met uw slijmvliezen als u aan uw gezicht zit. Was daarom na ieder toiletbezoek, voordat u eet, voordat u eten bereidt en voor- en nadat u de deur uit gaat goed uw handen.


5. Biedt uw lichaam extra ondersteuning met behulp van voedingssupplementen.

Het kan soms lastig zijn om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen via de voeding, daarnaast kan het lichaam af en toe extra ondersteuning gebruiken. Bij DeOnlineDrogist.nl bestelt u diverse voedingssupplementen die helpen bij het behoud van een goede weerstand.Deel dit artikel

Lees meer...

Wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

vrouw staat voor spiegel

Veel mensen hebben wel eens last van een genitale schimmelinfectie, weten hoe u dit herkent? U lees het hier.

Lees meer

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

Er wordt niet vaak over gesproken, maar de manier waarop u uw vagina verzorgt is erg belangrijk. Lees hier het advies van DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van vaginale droogheid, lees hier wat u eraan kunt doen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer

Start het voorjaar energiek met een detox

vrouw drinkt smoothie

Energiek het voorjaar in? Help uw lichaam met ontgiften met een sapkuur en vitamines en mineralen van het seizoen!

Lees meer

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Zijn uw tanden écht schoon?

Vrouw met een stralend gebit lacht, man fluistert iets in haar oor

Tandenpoetsen voldoende voor schoon gebit? Zonder ragen tussen de tanden slaat u 40% van het tandoppervlak over! Reinigt u al tussen uw tanden? Lees meer.

Lees meer

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Weleens last van kleine wondjes? In deze blog geven tips die het herstel van wondjes bevorderen

Lees meer

Advies bij rugpijn

vrouw op bureaustoel heeft last van rug

Last van rugpijn? Lees hier hoe rugpijn ontstaat en hoe u het kunt verlichten

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Gaat u na uw zwangerschapsverlof weer aan het werk? Dan kan het best moeilijk zijn om de juiste balans te vinden en uw energie te controleren. In deze blog leest u tips

Lees meer

De eerste tandjes

baby slaapt heeft last van doorkomende tandjes

Als de eerste tandjes doorkomen kan een baby hier veel last van krijgen. Hier leest u wat u kunt doen tegen pijn bij doorkomende tandjes.

Lees meer

Advies bij luieruitslag

baby ligt op aankleedkussen

Iedere baby krijgt helaas weleens te maken met luieruitslag. In deze blog leest u hoe luieruitslag kunt voorkomen en behandelen

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Last van klachten in de intieme zone?

Lees meer

Onze ervaring met BackJoy

vrouw zit achter haar bureau te werken en zit op een BackJoy rugsteun

Wilt u uw zithouding verbeteren tijdens het lang stilzitten? De BackJoy rugsteunen helpen u hierbij. Wij probeerden ze voor u uit!

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij verkoudheid

vrouw houdt een kopje met thee vast onder een deken

Iedereen heeft weleens last van een verkoudheid. Vervelend maar meestal onschuldig. Heeft u erg last van de symptomen? in deze blog geven we u advies.

Lees meer

Advies bij het stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken maar vindt u dit lastig? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hulpmiddelen en hoe u stoppen met roken het beste kunt aanpakken.

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Quebra Pedra, hulp bij nierstenen?

We hebben al vaker geblogd over planten die een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals Calendula, Engelwortel en Aloë Vera. Misschien heb je ook weleens gehoord van Quebra Pedra en twijfel je over het bestellen hiervan. Vandaag gaan wij dieper op deze bijzondere plant in.

Lees meer

Hoofdpijn: voorkomen en genezen

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en ieder mens heeft er ooit wel eens last van gehad. Het is erg vervelend en kan uw activiteiten belemmeren. Maar hoofdpijn is ook een signaal van uw lijf om u te waarschuwen dat er iets niet helemaal in orde is.

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  12