DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

luieruitslag

Het kan even schrikken zijn als uw baby voor het eerst last heeft van luieruitslag. Hoewel luieruitslag erg vervelend is voor uw baby is er geen reden tot paniek, u kunt luieruitslag vaak zelf behandelen. Daarnaast zijn er ook dingen die u kunt doen om de kans op luieruitslag te verkleinen. In deze blog leest u tips over hoe u luieruitslag kunt verminderen en behandelen.

Wat is luieruitslag?

Luieruitslag kunt u herkennen aan een rode en ontstoken huid bij de billetjes van uw baby. De huid is vaak schraal en kan daarbij open vochtige plekjes of blaasjes bevatten. Het kan flink jeuken en zelfs pijn doen, waardoor het verschonen van een luier een erg onprettige situatie kan worden voor uw kindje. Bovendien kan het invloed hebben op de eetlust en het kan uw kindje prikkelbaarder maken.

Luieruitslag wordt veroorzaakt door het dragen van luiers, het heeft echter niks te maken met de kwaliteit en de prijs van de luiers die uw baby draagt. De oorzaak is de warme, vochtige situatie die in de luier ontstaat in combinatie met de wrijving tussen de luier en het gevoelige babyhuidje. De huid wordt door deze omstandigheden weker en gevoeliger voor huidirritatie. •

Kunt u luieruitslag voorkomen?

Bijna geen enkele baby ontkomt aan het krijgen van luieruitslag. Gelukkig kunt u er wel voor zorgen dat de kans op luieruitslag minder groot wordt met de onderstaande tips.

Verschoon de luiers regelmatig en zorg voor een droge huid

We raden aan om luiers iedere twee uur te verschonen en zo snel mogelijk wanneer u merkt dat er ontlasting in de luier van uw kindje zit. Na het verschonen kunt u, indien mogelijk, de huid even aan de lucht laten drogen alvorens weer een luier aan te doen. Dit voorkomt dat er weer direct een vochtige omgeving in de luier wordt gecreëerd. Als extra hulpmiddel kunt u talkpoeder gebruiken. Breng een beetje talkpoeder op de handen aanbrengen en breng dit vervolgens voorzichtig aan op het huidje van uw baby. Dit voorkomt dat uw baby talkpoeder inademt bij eventuele verstuiving.

Gebruik parfum- en alcoholvrije babydoekjes

Het gebruik van producten met allergenen kan ervoor zorgen dat uw baby een allergie opbouwt voor een bepaald ingrediënt. Allergenen zijn stoffen zoals parfum, alcohol of kleurstoffen. Een huidallergie voor zo’n ingrediënt wordt opgebouwd bij herhaaldelijk gebruik. Het verschonen van een luier gebeurt vaak op een dag, het is daarom het beste om babydoekjes te gebruiken die geen allergenen bevatten. Zo verkleint u de kans op huidirritatie.

De babydoekjes van WaterWipes bevatten geen chemicaliën of andere allergenen en bestaan voor 99.9% uit gezuiverd water, plus een druppel fruitextract. Ze zijn daardoor een goede keuze om bij elke verschoning te gebruiken. Ze zorgen voor een zachte reiniging van de billetjes van uw baby, zijn vanaf de geboorte te gebruiken en helpen luieruitslag te voorkomen.

Gebruik een speciale babyzalf zonder allergenen

Een zalf die speciaal is gemaakt voor de verzorging van de babybilletjes kan helpen bij het voorkomen van luieruitslag. Door bijvoorbeeld de Bepanthen Babyzalf aan te brengen bij elke luierwissel wordt er een beschermend laagje op de huid aan gebracht. Door dit laagje kunnen ontlasting en urine de huid niet meer aantasten en heeft de huid de mogelijkheid om onder het beschermend laagje te herstellen*. Vooral bij de luierwissel voor het slapengaan is dit belangrijk, zo blijft de huid tijdens een langere periode goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. De Bepanthen Baby zalf bevat geen allergenen en is dan ook vrij van parfum, conserveermiddelen, kleurstoffen of parabenen.

Luieruitslag behandelen

vrouw verschoont luier

Heeft uw baby ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch last van luieruitslag? Het liefste helpt u uw baby er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. We raden u hierbij sterk af om huis-tuin-en-keuken hulpmiddelen te gebruiken, maar om te kiezen voor een zalf die speciaal is gemaakt voor luieruitslag bij baby’s. Dit voorkomt dat u de huid misschien afsluit of dat u wondjes infecteert en erger maakt. Om luieruitslag veilig te behandelen kunt u ook de babyzalf van Bepanthen gebruiken.

vrouw verschoont luier, bepanthen op de foto

Door de speciale samenstelling legt Bepanthen Baby zalf een beschermend laagje op de huid. Dit zorgt ervoor dat de kwetsbare huid wordt beschermd tegen invloeden buitenaf. In tegenstelling tot normale crèmes, deze bevatten namelijk meer water en leggen daardoor geen beschermend laagje op de huid. Juist daarom is het belangrijk om te kiezen voor een geschikte zalf. De Bepanthen Baby zalf sluit de huid niet af maar laat haar ademen en zorgt ervoor dat de kracht van de huid wordt behouden.*

Merkt u dat de huid ondanks uw voorzorgsmaatregelen niet herstelt of merkt u dat de situatie zelfs erger wordt? Dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts. Er kan namelijk ook iets anders aan de hand zijn zoals een schimmelinfectie of eczeem.

*Bepanthen Babyzalf bevat dexpanthenol (5%) dat het huidherstel ondersteunt.

  • Bepanthen
  • WaterWipes

Lees meer...

baby eczeem luieruitslag huidverzorging Bepanthen

Bepanthen: Effectieve huidverzorging voor uw baby

Lees meer
Nieuwe moeder met minder vol en sterk haar na de zwangerschap

Minder vol en sterk haar na de zwangerschap?

Lees meer

Pigmentvlekken tijdens de zwangerschap (zwangerschapsmasker)

Lees meer
proceive kinderwens verpakking

Kinderwens? Lees het advies van Proceive

Lees meer
Rode bietensalade met feta, citroen en M?nuka honing

Rode bietensalade met feta, citroen en M?nuka honing

Lees meer
zwangere vrouw met man in de keuken

Nieuwe voedingsadviezen tijdens de zwangerschap

Lees meer
baby in bed

Waarom voor ecologische luiers kiezen?

Lees meer
zonnetje in strandzand getekend

Veilig in de zon als u zwanger bent

Lees meer
man en vrouw aan het hardlopen

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

Lees meer
vrouw drinkt smoothie

Start het voorjaar energiek met een detox

Lees meer
kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

Lees meer
iemand met darmklachten

Langdurig last van diverse buikklachten?

Lees meer

Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Lees meer
baby slaapt heeft last van doorkomende tandjes

De eerste tandjes

Lees meer
vrouw met kraampakket

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Lees meer
Vrouw zit onder een dekentje met thee

Advies bij griep

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  9