Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Tips

Aan het werk nu uw zwangerschapsverlof

Het moederschap is een fantastische ervaring, maar ook een groot avontuur waar niemand u écht op kunt voorbereiden. Zo komt u voor grote uitdagingen te staan en wordt multitasking ineens de norm. Gaat u na uw zwangerschapsverlof weer aan het werk? Dan kan het best moeilijk zijn om de juiste balans te vinden en uw energie te controleren. In deze blog leest u tips.


Sommige moeders zien het werk als een fijn toevluchtsoord en andere moeders gaan het liefst zo snel mogelijk weer naar huis, uit gemis van hun baby als ze op kantoor aankomen. In beide gevallen is het waarschijnlijk ontzettend fijn om uw kleine na een lange dag weer in de armen te sluiten. Het kan enorm wennen zijn om weer aan het werk te gaan. Vanuit de luiers, flesjes melk en huilbuien chaos naar een serieuze kantoorsfeer is een grote omslag.

Doe het rustig aan

Veel vrouwen hebben na de bevalling nog last van een zogeheten ‘pregnancy brain’, dit is heel normaal, maar het kan er wel voor zorgen dat u niet gelijk aan het werk kan zoals u dat gewend was. U zult vergeetachtiger zijn en het kan moeilijker zijn om u te concentreren. Geef het bij uw collega’s aan zodat u de druk bij uzelf niet onnodig te hoog opvoert en ze hier rekening mee kunnen houden. Daarnaast kunt u supplementen ter ondersteuning van uw concentratie als hulpmiddel gebruiken.

Borstvoeding op werk

Wilt u uw baby borstvoeding blijven geven als u weer aan het werk gaat? Tot uw baby tien maanden is heeft u recht om onder werktijd te kolven. Uw werkgever moet hier een ruimte voor beschikbaar stellen. Niet alle werkgevers zijn hiervan op de hoogte, dus het is verstandig om dit, voordat u weer aan het werk gaat, aan te geven bij uw werkgever. Bereid uzelf voor en oefen thuis met een borstkolf, zodat u weet hoe u deze moet gebruiken als u eenmaal op uw werk bent.

Klaarmaken voor een dag werk

De ochtendroutine is anders dan voordat uw kindje geboren werd, houdt hier rekening mee als u weer aan het werk gaat. Probeer de avond voordat u aan het werk gaat alles klaar te leggen voor uw baby, zodat u in de ochtend, naast het klaarmaken van uzelf en uw baby, niet ook nog alle kleertjes, luiers en de voeding bij elkaar moet schrapen. Leg ook uw eigen werkbenodigdheden en outfit vast klaar. Zo gaat de ochtendspits een stuk gemakkelijker!

Energie behouden met Salus Floradix

De nieuwe werkroutine als kersverse moeder kan wennen zijn en het kan lastig zijn om alle ballen hoog te houden. Naast het werk heeft u wellicht ook nog een sociaal leven, een partner waarmee u tijd wilt spenderen, een sport die u wilt beoefenen en tijd voor uzelf nodig. Bovendien is er ook nog het huishouden dat gedaan moet worden.

Merkt u dat u aan de gedachte van al deze dingen al moe wordt en wordt u vaak moe wakker? Salus Floradix kan u dan helpen. Dit is een ijzer-supplement dat het lichaam op natuurlijke wijze ondersteunt bij vermoeidheid. Salus Floradix is gemaakt op basis van natuurlijke planten- en vruchtensappen met de juiste vitamines voor het lichaam. Door uw dag te beginnen met 20ml Floradix bij het ontbijt heeft u de gehele dag door meer energie en kunt u meer genieten van deze periode in het leven.

Lees meer...

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Start het voorjaar energiek met een detox

vrouw drinkt smoothie

Energiek het voorjaar in? Help uw lichaam met ontgiften met een sapkuur en vitamines en mineralen van het seizoen!

Lees meer

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Weleens last van kleine wondjes? In deze blog geven tips die het herstel van wondjes bevorderen

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

De eerste tandjes

baby slaapt heeft last van doorkomende tandjes

Als de eerste tandjes doorkomen kan een baby hier veel last van krijgen. Hier leest u wat u kunt doen tegen pijn bij doorkomende tandjes.

Lees meer

Advies bij luieruitslag

baby ligt op aankleedkussen

Iedere baby krijgt helaas weleens te maken met luieruitslag. In deze blog leest u hoe luieruitslag kunt voorkomen en behandelen

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij griep

Vrouw zit onder een dekentje met thee

Gevat door een griepje? DeOnlineDrogist.nl geeft advies over wat u kunt doen om de symptomen te verlichten.

Lees meer
 
1  2  3  4  5