DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

De eerste tandjes

Voor veel ouders is het een grote mijlpaal: de eerste tandjes komen door! Maar zo vanzelf gaat dat niet. Wat moet u als ouder verwachten? Waar kunt u rekening mee houden? Hoe kunt u de pijn voor uw baby verzachten?

De eerste tandjes

Uw baby kan op meerdere manieren laten blijken dat de eerste tandjes eraan komen. Het verschilt per kind, maar wanneer ze rond de vier of vijf maanden oud zijn kunt u de eerste tandjes verwachten. Baby’s met doorkomende tandjes gaan meer kwijlen, minder goed slapen, meer huilen en ze stoppen vaak alles binnen handbereik in hun mond. Soms kunt het ook al zien aan het tandvlees. Het wordt bijvoorbeeld rood of juist wit van kleur. Als uw baby 3 jaar is, is zijn melkgebit waarschijnlijk compleet.

Pijntjes en kwaaltjes

Dat een baby veel last krijgt van de doorkomende tandjes is niet gek, het tandvlees staat onder druk en zwelt op. Dat kan best wat pijn of jeuk veroorzaken. Naast de pijn en het slechter slapen kunnen er meer kwaaltjes bij komen kijken. Het kan voorkomen dat uw baby last krijgt van diarree, verhoging en luieruitslag. Voor u als ouder kan het slechte slapen en het meer huilen ook een lastige periode zijn. Gelukkig zijn er wel middelen om de pijn voor uw baby te verzachten.

Klachten verminderen bij doorkomende tandjes

Helaas kunt u als ouder niet alle klachten helemaal wegnemen. Maar er zijn wel tips die het leed wat kunnen verzachten.

- Masseer het tandvlees op de plek waar het tandje doorkomt. Hiervoor kunt u uw vinger of een babytandenborstel voor gebruiken.

- De baby grijpt meestal uit zichzelf al naar van alles om in de mond te steken en om op te bijten. Het bijten kan namelijk verlichting bieden. Een bijtring is daarom een goed hulpmiddel voor uw baby. Sommige bijtringen hebben ook een koelelement, wat voor extra verzachting kan zorgen.

- Er zijn ook (genees)middelen voor baby’s die kunnen helpen om de pijn te verzachten. Dentinox Suikervrij wordt gebruikt als hulpmiddel bij de behandeling van klachten bij het doorkomen van de eerste tanden. Dit geneesmiddel geeft vermindering van pijn op gevoelige plaatsen van het tandvlees.

- Bij koorts kunt u uw baby een zetpil met 125 mg paracetamol geven. Panadol Junior Zetpillen werken bij koorts en bij kiespijn, hoofdpijn, spierpijn en zenuwpijn. Het is speciaal voor kinderen vanaf 3 maanden tot 1 jaar. Houd u wel altijd aan de aanbevolen dosering. Heeft uw kind hoge koorts of houdt de koorts langer dan 3 dagen aan? Raadpleeg dan een arts.

De tandjes poetsen van uw baby

De eerste tandjes van uw baby betekent ook een nieuw taakje voor u als ouder. De tandjes moeten namelijk gepoetst worden! Wist u dat het melkgebit een belangrijke functie heeft? Het melkgebit zorgt er namelijk voor dat er later genoeg ruimte in de kaak is voor het blijvende gebit. Voor het onderhoud van de tandjes van uw baby zijn een aantal tips.

- Gebruik geen normale tandenborstel, maar een speciale babytandenborstel. Deze zijn namelijk wat zachter, kleiner en voor u makkelijker in gebruik.

- De kleine tandjes hebben helemaal nog niet veel tandpasta nodig. Wees daarom zuinig en gebruik ongeveer een doperwtje aan tandpasta. Gebruik een tandpasta voor baby’s of voor kinderen vanaf 0 jaar. Deze tandpasta’s zijn speciaal ontwikkeld voor melktanden.

- Voor kinderen tot 2 jaar wordt eenmaal per dag poetsen geadviseerd.

- Veel baby’s moeten erg wennen aan tandenpoetsen. Het helpt om uw baby tijdens het tandenpoetsen at te leiden, bijvoorbeeld door een liedje te zingen.

Lees meer...

Zijn zwarte en groene thee gezond?

Lees meer
baby eczeem luieruitslag huidverzorging Bepanthen

Bepanthen: Effectieve huidverzorging voor uw baby

Lees meer
Nieuwe moeder met minder vol en sterk haar na de zwangerschap

Minder vol en sterk haar na de zwangerschap?

Lees meer

Pigmentvlekken tijdens de zwangerschap (zwangerschapsmasker)

Lees meer
proceive kinderwens verpakking

Kinderwens? Lees het advies van Proceive

Lees meer
Rode bietensalade met feta, citroen en M?nuka honing

Rode bietensalade met feta, citroen en M?nuka honing

Lees meer
zwangere vrouw met man in de keuken

Nieuwe voedingsadviezen tijdens de zwangerschap

Lees meer
baby in bed

Waarom voor ecologische luiers kiezen?

Lees meer
zonnetje in strandzand getekend

Veilig in de zon als u zwanger bent

Lees meer
man en vrouw aan het hardlopen

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

Lees meer
vrouw drinkt smoothie

Start het voorjaar energiek met een detox

Lees meer
kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

Lees meer
iemand met darmklachten

Langdurig last van diverse buikklachten?

Lees meer

Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Lees meer
baby ligt op aankleedkussen

Advies bij luieruitslag

Lees meer
vrouw met kraampakket

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Lees meer
Vrouw zit onder een dekentje met thee

Advies bij griep

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  9