DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Waarom voor ecologische luiers kiezen?

Als ouder weet u ongetwijfeld dat luiers voor veel extra huishoudelijk afval zorgen. Zo draagt een baby gemiddeld 5 á 6 luiers per dag, wat zorgt voor ongeveer 25 extra huishoudelijk afval per maand. De verwerking van dit afval is niet goed voor het milieu. Geen luiers gebruiken is geen optie, wilt u wel een duurzamere keuze maken? U leest in deze blog welke keuzes u heeft.

Duurzame luiers

Wilt u het beste voor het milieu? Wasbare luiers zijn de meest milieuvriendelijke keuze. Als u wasbare luiers gebruikt zorgt u niet voor extra huishoudelijk afval. Wel verbruikt u water voor het wassen van de luiers, dit weegt echter niet op tegen de verbranding van afval waar Co2 bij vrijkomt. Wasbare luiers zijn echter niet altijd even handig in gebruik, zeker niet onderweg en het vraagt veel inzet en extra werk. Wilt u voor gemak en het milieu kiezen? Dan kunt u bij DeOnlineDrogist.nl terecht voor ecologische wegwerpluiers,. Deze zijn vriendelijker voor het milieu én voor uw baby dan de ‘normale’ wegwerpluier. U herkent deze luiers aan ons 'Groene keuze' label.

Waarom zijn ecologische luiers beter voor het milieu?

Ecologische luiers zijn beter voor het milieu dan ‘normale’ luiers. Dit heeft te maken met een schoner productieproces, de manier van afvalverwerking en het gebruik van milieuvriendelijkere grondstoffen. Wist u dat ‘normale’ wegwerpluiers plastic en synthetisch materiaal bevatten? Stelt u zich eens voor wat voor effect deze stoffen op het gevoelige huidje van uw baby hebben. Deze stoffen worden bovendien gewonnen uit niet hernieuwbare bronnen, wat de aarde uiteindelijk uitput. Ecologische luiers bevatten geen plastic of synthetische korrels van Super Absorberend Polyacrylaat (SAP-korrels), dit maakt ecologische luiers direct milieuvriendelijker.

Een schonere productie bij ecologische luiers

Als een luier is voorzien van het EU Ecolabel betekent dit dat er sprake is van schonere productie. Dat wil zeggen dat er tijdens de productie een minder grote belasting bestaat op het milieu op het gebied van waterverbruik, energieverbruik, grondstoffen en het verwerken van afval. Draagt het luiermerk ook het FSC-label? Dan vertelt dit dat de luiers zijn gemaakt met houtpulp afkomstig uit verantwoord beheerde bossen waarbij er bij het winnen van het hout geen bedreiging is voor dieren en planten. Het hout wordt op zo’n manier geoogst dat het bos blijft bestaan en de lokale bevolking en de bosarbeiders worden gerespecteerd.

Afvalverwerking van ecologische luiers

Hoewel sommige ecologische luiers biologisch afbreekbaar zijn, wordt het afgeraden om de luiers bij de composthoop weg te gooien. Het verwerken van luiers heeft een lange tijd nodig en is niet aan te bevelen vanwege menselijke uitwerpselen. Luiers horen bij het restafval, ook ecologische luiers maar wat maken ecologische luiers dan duurzamer bij de afvalverwerking?

Luiers zonder de ecologische labels bevatten aardolieproducten die bij het verbranden van het afval voor een Co2 uitstoot zorgen die niet door bomen en planten kan worden opgenomen, deze Co2 uitstoot komt in de atmosfeer terecht. De Co2 die vrijkomt tijden het verbranden van ecologische luiers kan wel door bomen en planten worden opgenomen.

Muumi Baby

ecologische luiers

Bestel direct
  • Muumi Baby Ecologische Luiers 4 Maxi 46ST

    12% korting

    Muumi

    Baby Ecologische Luiers 4 Maxi 46ST

  • Muumi Baby Ecologische Luiers 1 Newborn 25ST

    12% korting

    Muumi

    Baby Ecologische Luiers 1 Newborn 25ST

  • Muumi Baby Ecologische Luiers 5 Maxi Plus 44ST

    12% korting

    Muumi

    Baby Ecologische Luiers 5 Maxi Plus 44ST

  • Muumi Baby Ecologische Luiers 6 Junior 36ST

    12% korting

    Muumi

    Baby Ecologische Luiers 6 Junior 36ST

De ecologische luiers van Muumi Baby

Bent u overtuigd en wilt u ecologische wegwerpluiers bestellen? De ecologische luiers van Muumi Baby zijn een uitstekende keuze. Deze luiers worden in Finland geproduceerd en zijn gemaakt van zeer huidvriendelijke materialen en bevatten nooit parfum, lotions, bleekstoffen of dioxine (giftige stoffen). De houtpulp die wordt gebruikt in de luiers, wordt gewonnen uit verantwoord beheerde bossen en wordt geoogst op een manier die ervoor zorgt dat het bos zal blijven bestaan. Hierbij wordt het leefgebied van de planten en dieren beschermd. Naast het Nordic Swan Label (een officiël ecolabel), het FSC label en het Chlorine Free label bevatten de luiers het Astma and Allergy Finland label wat aangeeft dat de luiers zijn ontwikkeld in samenwerking met de allergie, huid- en astma vereniging in Finland. De luiers zijn dan ook antiallergisch en veilig voor de meest gevoelige huid.

Naast dat de luiers van Muumi Baby vriendelijk zijn voor het milieu zijn ze helemaal afgestemd op de behoeftes van uw kindje. Zo hebben de kleinste maten babyluiers een uitsparring in de luier, zodat het de navel die nog moet genezen niet raakt. Het soepele materiaal van de babyluiers beweegt met uw kindje mee en de extra beveiliging bij de beenopening gaat lekken tegen, wat perfect is voor een bewegelijke peuter.

Voor iedere fase

Muumi Baby

De Muumi Babyluiers zijn beschikbaar in de volgende maten:

Maat 1: New Born luiers geschikt voor de pasgeborene van 2 tot 5 kg.

Maat 2: Mini, geschikt voor baby’s van 3-6 kg.

Maat 3: Midi voor baby’s van 5 tot 8 kg

Maat 4: Maxi voor baby’s 7 tot 14 kg

Maat 5: Maxi+ voor uw kindje van 10 tot 16 kg

Maat 6: Junior voor kindjes van 12-24 kg

De luierbroekjes van Muumi Baby, geschikt voor peuters, zijn beschikbaar in de volgende maten:

Maat 4: (nieuw) geschikt voor 7 tot 11 kg

Maat 5: Maxi + geschikt voor 7 tot 15 kg

Maat 6: Junior 12 tot 20 kg

Maat 7: Junior+ geschikt voor kindjes van 16 tot 27 kg

Lees meer...

Kiest u ook voor duurzame voedingssupplementen?

Lees meer
baby eczeem luieruitslag huidverzorging Bepanthen

Bepanthen: Effectieve huidverzorging voor uw baby

Lees meer
vrouw close up oor met bloem

Tips om uw oorhygiëne in balans te houden

Lees meer
vrouw zit aan aanrecht met groente

Vegan voedingssupplementen

Lees meer
baby slaapt heeft last van doorkomende tandjes

De eerste tandjes

Lees meer
baby ligt op aankleedkussen

Advies bij luieruitslag

Lees meer
vrouw met kraampakket

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

Lees meer
stelletje op bed

Vegan condooms

Lees meer
Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Duurzame producten

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Lees meer
Kiest u voor zonbescherming die oceaanvriendelijk is?

Oceaanvriendelijke zonbescherming

Lees meer
 
1  2  3  4  5  6