DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Luiers

De Online Drogist heeft voor u een groot aanbod luiers in de aanbieding. Bekende merken zijn Attitude, Imse Vimse, Muumi, Sweet Care, Huggies, Libero en Pampers: babyluiers van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Op werkdagen voor 21.30 uur besteld, is morgen op uw deurmat! Lees meer
1

Verschonen van de baby

Als het tijd is om een luier te verschonen, kijken beide ouders elkaar in veel gevallen even heel lief aan. Wie gaat deze keer het klusje klaren? Mocht u aan de beurt zijn, doet u het uiteraard met alle liefde. Daar zijn ook wij van overtuigd. Echter kan het nooit kwaad om even wat tips te bekijken. In het onderstaande filmpje worden tips gegeven hoe u het best een baby kunt verschonen. Een handig filmpje als u net vader of moeder bent geworden!

Luier verschonen


Bekijk de bovenstaande video. Handig voor als u net vader of moeder bent en het verschonen helemaal onder de knie wilt hebben.

Een goede voorbereiding

Een goed begin, is het halve werk. En een goed begin is in dit geval goed voorbereid zijn. Dat betekent dat alles wat u nodig hebt om een baby te verschonen, binnen handbereik ligt. Een nieuwe, schone luier en babydoekjes om mee te reinigen zijn hier twee voorbeelden van. Stel dat het niet binnen handbereik ligt, moet u uw kind even alleen laten, en dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarom moet dit absoluut worden voorkomen.

Hydrofiele doek op aankleedkussen

Leg uw baby voorzichtig op het aankleedkussen. Om de hygiëne hier ook serieus te nemen, kunt u het best een hydrofiele doek op het aankleedkussen leggen. Dit scheelt veel wassen en houdt het aankleedkussen ook schoon.

Maak vervolgens de luier open en zorg ervoor dat de ontlasting wordt verwijderd en schoongemaakt. U kunt hier uiteraard babydoekjes voor gebruiken. Begin bij de buik van de baby en maak vervolgens de beentjes en het geslachtsdeel schoon. Als laatste stap komen de billetjes aan bod. Maak ook deze schoon en verwijder de vieze luier. Dit kunt u het best doen door de baby voorzichtig naar één kant te rollen (zie video), de luier een stukje naar u toetrekken en vervolgens de baby naar de andere kant te rollen en hier de luier ook naar u toe te trekken. Vaak worden de enkeltjes van het kind omhoog gehouden, maar dat kan problemen veroorzaken voor de heupen van de baby. Daarom wordt deze voorzichtige roltactiek aangeraden.

Pak vervolgens de schone luier. Vouw deze open en schuif deze – middels hetzelfde rolprincipe – onder uw baby. Rol het kindje eerst de ene kant, schuif een zijde van de luier onder de billen om vervolgens de andere kant eronder te plaatsen. Zorg er daarna voor dat de luier dankzij de plakstrip vast wordt gemaakt. Waak ervoor dat de luier niet te strak zit. Er moet altijd een vinger speling (ruimte) tussen de luier en het buikje zijn.

Als de luier goed zit en de baby is verschoond, dient u alleen nog de flapjes van de luier naar buiten te doen. Dit is nodig om doorlekken te voorkomen. Vouw de flapjes naar buiten en kleed uw baby vervolgens weer helemaal aan. Als laatste stap dient u natuurlijk de gebruikte luier, inclusief de babydoekjes weg te gooien. Wat hier uitermate geschikt voor is, is de luieremmer, ook aangeboden door De Online Drogist.