Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

Vegan voedingssupplementen

Supplementen voor veganisten

U eet veganistisch en neemt daarom geen dierlijke voedingsproducten. Maar u wilt ervoor zorgen dat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Welke supplementen zijn er voor veganisten? In deze blog leest u meer over vegan voedingssupplementen.


Waarom vegan supplementen?

Wanneer u veganist bent, eet u geen dierlijke producten. Uiteraard is het van belang wel voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Eiwitten kunt u halen uit andere eiwitbronnen dan vlees, bijvoorbeeld soja en tofu. Maar er zijn er ook allerlei vitaminen en mineralen waarvan u voldoende in uw lijf wilt hebben.


Wanneer uw eetpatroon vrij is van dierlijke producten is dat soms moeilijk, omdat sommige voedingsstoffen alleen in vlees, vis, zuivel of eieren te vinden zijn.

Waarom supplementen als aanvulling op veganistisch eten?

Het gebruik van voedingssupplementen kan u helpen om wat meer van bepaalde vitamineren, mineralen of vetzuren aan uw voeding toe te voegen. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gezond voedingspatroon. Maar kunnen wel een goede aanvulling vormen. Zeker in het geval van een veganistisch dieet, wanneer u geen dierlijke producten eet.

Welke supplementen kunt u nemen wanneer u veganist bent?

Bijvoorbeeld vitamine B12, vitamine D, omega 3 vetzuren of calcium komen niet veel voor in veganistisch eten. Stuk voor stuk zijn het voedingsstoffen die bijdragen aan je gezondheid, maar die je vrijwel alleen via dierlijke producten binnenkrijgt.


Een supplement kan u helpen toch wat meer van deze voedingsstoffen binnen te krijgen. Natuurlijk wilt u dat uw voedingssupplementen ook vegan zijn. Gelukkig zijn vrijwel alle supplementen ook in een veganistische variant verkrijgbaar.

Vitamine D

Vitamine D is goed voor het behoud van sterke botten en voor het afweersysteem. U kunt het aanmaken in de huid, wanneer u in aanraking komt met zonlicht. Daarvoor moet u wel voldoende buiten komen en moet de zon sterk genoeg zijn. Dat is in Nederland voornamelijk in de zomer het geval. Vitamine D haalt u maar in kleine hoeveelheden uit voeding: namelijk uit dierlijke producten.


Vegan vitamine D3

Eet u vegetarisch of veganistisch? Dan krijgt u via uw voeding weinig vitamine D binnen. Bovendien is het best opneembare vitamine D3 in veel supplementen ook van dierlijke afkomst. VitOrtho Vitamine D3 is een Vegan vitamine D3 supplement. Dit bevat Vitamine D3 uit korstmos. Het is een goed opneembare veganistische variant van vitamine D3 in een 100% veganistische capsule.

Vitamine B12

Omdat vitamine B12 alleen in dierlijke producten voorkomt, wordt een vitamine B12 supplement aanbevolen aan veganisten. Vitamine B12 draagt bij aan de aanmaak van rode bloedcellen. En het ondersteunt de goede werking van het zenuwstelsel.


Vegan vitamine B12

Een vegan vitamine B12 supplement is bijvoorbeeld de VitOrtho B12 Actief Formule. Deze zuigtabletten bevatten actieve vormen van vitamine B2, B6 en B12. En daarnaast ook foliumzuur in zijn actieve vorm: folaat. De formule is zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Andere vegan VitOrtho supplementen

VitOrtho heeft nog veel meer supplementen in het assortiment die geschikt zijn voor veganisten. Zo’n 70% van de VitOrtho producten zijn vegan.

• Voor het aanvullen van een breed spectrum aan vitaminen en mineralen kunt u kiezen voor een vegan multivitamine. VitOrtho Vegan Meer-in-1: Een speciaal ontwikkelde vegan multivitamine als optimale aanvulling op een vegetarische en veganistisch voedingspatroon. U ondersteunt hiermee ook gelijk uw calcium-inname.

• Een ander supplement dat geschikt is, is VitOrtho Omega 3 Agenolie. Deze capsules bevatten omega 3 uit algen in plaats van vis of krill. Het is een volledig veganistische en duurzame omega 3-olie met EPA en DHA. Dit draagt bij aan de instandhouding van de normale hersenfuncties en het gezichtsvermogen bij een minimale dagdosering van 250mg.


Hoe u ook uw lichaam wilt ondersteunen met extra voedingsstoffen, VitOrtho biedt u de volledig veganistische oplossing.

  • VitOrtho

Lees meer..

Wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

vrouw staat voor spiegel

Veel mensen hebben wel eens last van een genitale schimmelinfectie, weten hoe u dit herkent? U lees het hier.

Lees meer

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

Er wordt niet vaak over gesproken, maar de manier waarop u uw vagina verzorgt is erg belangrijk. Lees hier het advies van DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van vaginale droogheid, lees hier wat u eraan kunt doen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer

Zijn uw tanden écht schoon?

Vrouw met een stralend gebit lacht, man fluistert iets in haar oor

Tandenpoetsen voldoende voor schoon gebit? Zonder ragen tussen de tanden slaat u 40% van het tandoppervlak over! Reinigt u al tussen uw tanden? Lees meer.

Lees meer

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Weleens last van kleine wondjes? In deze blog geven tips die het herstel van wondjes bevorderen

Lees meer

Advies bij rugpijn

vrouw op bureaustoel heeft last van rug

Last van rugpijn? Lees hier hoe rugpijn ontstaat en hoe u het kunt verlichten

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Last van klachten in de intieme zone?

Lees meer

Onze ervaring met BackJoy

vrouw zit achter haar bureau te werken en zit op een BackJoy rugsteun

Wilt u uw zithouding verbeteren tijdens het lang stilzitten? De BackJoy rugsteunen helpen u hierbij. Wij probeerden ze voor u uit!

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij griep

Vrouw zit onder een dekentje met thee

Gevat door een griepje? DeOnlineDrogist.nl geeft advies over wat u kunt doen om de symptomen te verlichten.

Lees meer

Advies bij verkoudheid

vrouw houdt een kopje met thee vast onder een deken

Iedereen heeft weleens last van een verkoudheid. Vervelend maar meestal onschuldig. Heeft u erg last van de symptomen? in deze blog geven we u advies.

Lees meer

Advies bij het stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken maar vindt u dit lastig? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hulpmiddelen en hoe u stoppen met roken het beste kunt aanpakken.

Lees meer

Vegan condooms

stelletje op bed

Wist u dat de meeste condooms niet vegan zijn? Vaak worden condooms gemaakt met behulp van dierliijke eiwitten, Bij DeOnlineDrogist.nl bestel u vegan condooms

Lees meer

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Bewuste keuzes maken wordt steeds belangrijker, bij DeOnlineDrogist.nl maken we verschillende bewuste keuzes in het assortiment en het logistiek proces. Lees hier meer.

Lees meer

Duurzame producten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor consumenten. Natuurlijk, biologisch of plantaardig, welke producten moet u kiezen als u een bewuste keuze wilt maken? U leest het in deze blog

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Oceaanvriendelijke zonbescherming

Kiest u voor zonbescherming die oceaanvriendelijk is?

Wist u dat veel zonbescherming zonnefilters bevat die een slechte invloed hebben op het koraal? Gelukkig zijn er ook zonbeschermingsproducten met koraalvriendelijke zonnefilters, bestel ze bij DeOnlineDrogist.nl.

Lees meer

Quebra Pedra, hulp bij nierstenen?

We hebben al vaker geblogd over planten die een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals Calendula, Engelwortel en Aloë Vera. Misschien heb je ook weleens gehoord van Quebra Pedra en twijfel je over het bestellen hiervan. Vandaag gaan wij dieper op deze bijzondere plant in.

Lees meer

Hoofdpijn: voorkomen en genezen

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en ieder mens heeft er ooit wel eens last van gehad. Het is erg vervelend en kan uw activiteiten belemmeren. Maar hoofdpijn is ook een signaal van uw lijf om u te waarschuwen dat er iets niet helemaal in orde is.

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  12