DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

De vakantie voorbij... terug naar gezond?

De zomervakantie komt weer bijna tot een eind. Hopelijk heeft u genoten uw vrije tijd. En of u nou in Nederland bent gebleven of de zon heeft opgezocht in het buitenland, de vakantie is hoe dan ook vaak een moment van even alles loslaten en niks hoeven. Denk bijvoorbeeld aan uw sportroutine of uw voedingsgewoonten. Hoe komt u na de vakantie weer terug in uw gezonde routine?

Een hapje en een drankje

Op het gebied van eten laten we ons vaak even helemaal gaan als het vakantie is. We halen extra lekkere dingen in huis (of in de tent). Een lekker borrelhapje hier en een heerlijk speciaalbiertje daar. Een paar keer barbecueën misschien of regelmatig uit eten. Het kan en het mag allemaal. De teugels zijn even helemaal los geweest. Herkenbaar voor u?

Terug naar gezond

Wanneer we weer terug zijn van vakantie gaan we weer terug naar onze gezonde routine. Terug naar de sportschool misschien? En weer beter en gezonder eten. Gevarieerd en voedzaam. Al die extra calorieën die u wellicht genuttigd heeft gedurende de vakantieweken weer laten staan. U wilt tenslotte wel gezond blijven en een gezond gewicht hoort daarbij.

Wat kunt u doen voor het behoud van een gezond gewicht?

Worstelt u met extra kilo’s na uw vakantie? Wellicht kan een koolhydraatarm dieet u helpen om op gewicht te blijven. Een bijkomend voordeel van een dieet dat arm is aan koolhydraten is dat het bovendien bijdraagt aan minder schommelende bloedsuikers.

Koolhydraten

Veel van onze voeding bevat koolhydraten. Denk maar aan brood, pasta en aardappelen bijvoorbeeld. Koolhydraten worden in de darmen omgezet in glucose, dat een brandstof is voor het lichaam. Maar wanneer u te veel koolhydraten binnenkrijgt, gaat het lichaam de glucose opslaan in vet.

Als u merkt dat uw lichaam veel vet opslaat of wanneer u last heeft van een hoge bloedsuikerspiegel, is een koolhydraatarm dieet voor u wellicht een goed idee. Daarnaast kunt u de maaltijden die u nuttigt mét koolhydraten beter verdelen over de dag. Dat zorgt voor minder schommelingen in het bloedsuiker en minder hongergevoel.

Hoe kunt u gemakkelijk minder koolhydraten eten?

U vervangt bijvoorbeeld uw gewone brood voor koolhydraatarm brood. Of u gebruikt een gezonde, eiwit- en vezelrijke maar koolhydraatarme shake. Het merk Healthy Bakers heeft betaalbare koolhydraatarme producten met zeer weinig koolhydraten:

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg om minder koolhydraten te eten. Wat gaat u doen om weer gezonder te eten?

Healthy Bakers

  • Healthy Bakers Low Carb Shake 1ST

    43% korting

    Healthy Bakers

    Low Carb Shake 1ST

  • Healthy Bakers Low Carb Brood 1ST

    4,30

    Healthy Bakers

    Low Carb Brood 1ST

  • Healthy Bakers Low Carb Pannenkoekenmix 500GR

    5,50

    Healthy Bakers

    Low Carb Pannenkoekenmix 500GR

  • Healthy Bakers Low Carb Stokbrood 2ST

    19% korting

    Healthy Bakers

    Low Carb Stokbrood 2ST

  • Happy Bakers