DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Last van gewrichtspijn?
Zo verlicht u de pijn

Iedereen heeft weleens last van pijn, het kan een belangrijke prikkel zijn van de hersenen om u ergens voor te beschermen. Er bestaan meerdere soorten pijn, zijn deze allemaal nuttig? En hoe kunt u chronische pijn zoals gewrichtspijn verlichten? U leest het in deze blog.

Wat is pijn?

Pijn is vaak een waarschuwingssignaal van de hersenen om aan te geven dat er iets mis is in het lichaam. Het kan een onaangenaam en soms zelfs ondraaglijk gevoel zijn en voorkomen als een zeurend, krampend, kloppend of stekend gevoel.

Door de Internationale verenging voor onderzoek naar pijn is aan pijn een algemeen geaccepteerde definitie aangegeven: “Pijn is een onplezierige sensorische en emotionele ervaring die gepaard gaat met feitelijke of mogelijke weefselbeschadiging of die beschreven wordt in termen van een dergelijke beschadiging.”

Deze onplezierige ervaring kunnen we onderverdelen in de acute pijn en chronische pijn. Acute pijn is meestal functioneel en voorkomt dat we ons niet verder bezeren of ons zelf in gevaarlijke situaties zetten. Daarnaast heeft het een beschermingsfunctie bij het helen van een gewond lichaamsdeel. Als pijn niet wordt behandeld of op de verkeerde manier, kan acute pijn in chronische pijn veranderen. Pijn kan dan een groot element worden in uw dagelijks leven en uw werkzaamheden op negatieve wijze beïnvloeden. Zoals bij gewrichtspijn.

Voltaren

Krijg weer plezier in bewegen

Bestel direct
  • Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% 100GR

    22,99

    Voltaren

    Emulgel Extra Sterk 2,32% 100GR

  • Voltaren Emulgel Extra Sterk 2.32% 50GR

    12,99

    Voltaren

    Emulgel Extra Sterk 2.32% 50GR

  • Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% 150GR

    29,99

    Voltaren

    Emulgel Extra Sterk 2,32% 150GR

Wat is gewrichtspijn?

Gewrichtspijn kunt u herkennen als een gevoel van stijfheid, gevoeligheid of zwelling. Het kan overal in het lichaam voorkomen, maar het komt toch het meeste voor in de knie. Dit komt doordat de knieën veel lichaamsgewicht opvangen tijdens het bewegen en daardoor extra kwetsbaar zijn voor chronische gewrichtspijn zoals knieverrekkingen en -verstuikingen tijdens het sporten of hardlopen.

Afhankelijk van waar uw gewrichtspijn zit, kunt u hier op veel verschillende manieren last van hebben. Bij kniepijn kunt u bijvoorbeeld ongemak ondervinden bij activiteiten als dansen, hardlopen, wandelen en sporten. Bij schouderpijn kan het tillen van spullen juist lastig zijn en bij heuppijn wordt traplopen of uit een stoel opstaan een onprettige ervaring.

Gewrichten zorgen ervoor dat uw botten met elkaar in verbinding staan en dat uw lichaam een soepele beweging kan maken. Door deze functie staan de gewrichten continue onder druk en lopen hierdoor grote kans op beschadiging. Met name op latere leeftijd kunt u last krijgen van pijnlijke gewrichten, maar ook fanatieke sporters en mensen met overgewicht lopen meer risico. Vaak zijn dan artrose, verrekkingen of blessures de oorzaak van gewrichtspijn.

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen van de gewrichten door verzuring is aangetast. Dit kraakbeen dient als beschermlaagje en zorgt ervoor dat u zonder moeite en pijn kunt bewegen. Bij Artrose is dit beschermlaagje dunner of aangetast waardoor het gewricht gezwollen, pijnlijk en stijf kan worden. Hierbij kunt u last hebben van symptomen als een dof gevoel, tintelingen, kleinere reikwijdte van bewegingen, stijfheid en een gevoel alsof het gewricht vastzit.

Hulp bij gewrichtspijn

Voltaren Emulgel

Herkent u zich in de klachten van gewrichtspijn? Weet dat er manieren zijn waarop u bewegen minder onaangenaam kunt maken. Zo is er bijvoorbeeld Voltaren Emulgel. Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32%* is een ontstekingsremmende gel die wordt gebruikt voor de lokale verlichting van milde tot matige gewrichtspijn, zoals veroorzaakt door artrose, in de knieën en vingers.

Voltaren Emulgel Extra Sterk bevat een extra sterke concentratie (2,32%) diclofenac, een niet-steroïdale ontstekingsremmer (NSAID). Diclofenac werkt pijnstillend en ontstekingsremmend in de bron. De pijnverlichting van Voltaren Emulgel bouwt zich geleidelijk op gedurende de eerste week van de behandeling. 1 keer aanbrengen per 12 uur op de te behandelen plek.

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% is beschikbaar in 50, 100 & 150 gram.

*Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% (diclofenac diethylammononium) is een geneesmiddel bij gewrichtspijn in knie en vinger. Voltaren niet gebruiken gedurende het laatste trimester van de zwangerschap. Lees voor gebruik de bijsluiter.