Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: zijn uw tanden écht schoon?

vrouw met stralend gebit

Zijn uw tanden écht schoon?

Reinigen tussen de tanden van groot belang voor de mondgezondheid

Wist u dat veel mensen zo’n 40% van hun tandoppervlak níet reinigen bij het tandenpoetsen? 40% van het oppervlak van de tanden en kiezen ligt namelijk tussen de tanden: daar waar de tanden en kiezen tegen elkaar aan liggen. De tandenborstel kan hier niet komen. En dus wordt dit deel van het gebit niet schoon van poetsen. Reinigt u uw tanden goed genoeg?


Tandenpoetsen alleen, is niet voldoende. Voor een blijvend gezond en stralend gebit is het belangrijk dat u ook tussen de tanden en kiezen uw gebit reinigt. De ruimte tussen de tanden en de kiezen noemen we ook wel de interdentale ruimte. Het schoonhouden van de ruimtes tussen de tanden en kiezen noemen we met een mooi woord ook wel interdentale mondverzorging. Interdentale mondverzorging draagt bij aan het voorkomen van gingivits (tandvleesontsteking) en parodontitis (vergevorderde tandvleesontsteking).

Tanden gepoetst? Ragen maar!

Tussen de tanden en kiezen ook schoonmaken, misschien heeft u er nog nooit bij stil gestaan. Of wellicht heeft de tandarts of mondhygiënist u er weleens op gewezen, maar bent u er nog nooit mee begonnen. Laat de kans op een blijven gezond gebit niet liggen en start met ragen.


TePe voor een écht schoon gebit

Het schoonhouden van de interdentale ruimtes doet u met TePe interdentale ragers of Easypicks. De interdentale ragers zijn hele smalle borsteltjes, van metaaldraad met daarop borstelhaartjes. En de Easypicks ragers zijn van kunststof. Beiden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u de juiste maat kunt kopen afhankelijk van hoeveel ruimte u tussen uw tanden heeft. Raadpleeg Voor het beste maat en rage radvies uw tandarts of mondhygiënist.

Bestsellers

De bestverkochte interdentale ragers van TePe

Bestel direct
 • TePe Easypick Oranje Xs/S 36ST

  4,49

 •  
 • TePe Easypick Blauw M/L 36ST

  4,49

 •  
 • TePe Interdentale Rager Original Geel 0,7mm 6ST

  3,74

 •  
 • TePe Interdentale Rager Original Groen 0,8mm 6ST

  3,74

 •  

Hoe gebruik ik de interdentale ragers of Easypicks?

1. Kies de juiste maat;

2. Plaats voorzichtig tussen de tanden of kiezen;

3. Beweeg de rager heen en weer in elke ruimte tussen de tanden en kiezen;

4. Verander de grootte en buig de hals of de draad wanneer nodig;

5. Spoel altijd goed uw mond na het ragen.


Vervang de rager wanneer de borstelharen versleten zijn. De Easypicks gebruikt u eenmalig.


Hoe vaak moet u uw tanden ragen?

Tussen de tanden en kiezen reinigen met een rager doet u voor het beste resultaat minstens 1 keer per dag. Vaker mag ook.


Tanden ragen vóór of na het poetsen?

Het maakt niet uit of u de interdentale ragers of Easypicks gebruikt vóór of na het tandenpoetsen. Als u het direct doet na het poetsen, kunt u meteen zien hoeveel tandplak er eigenlijk echt nog tussen uw tanden en kiezen is blijven zitten. Dat zal u verbazen!


Bloed bij tanden ragen

Mogelijk bloedt uw tandvlees wat door het ragen tussen de tanden en kiezen. Dat is niet erg. Het geeft aan dat uw tandvlees wat extra ondersteuning nodig heeft. Het tandvlees heeft juist baat bij het extra schoonhouden van de interdentale ruimte. U zult merken dat het bloeden minder wordt, naarmate u vaker tussen uw tanden en kiezen reinigt.

voorbeeld van tanden ragen

Gebitsreiniging routine

Door van uw dagelijkse gebitsreiniging een vaste routine te maken, slaat u geen stappen meer over. De dagelijkse routine voor het reinigen van uw mond bestaat bij voorkeur uit de volgende stappen:

• U poetst uw tanden, 2 keer op een dag;

• U gebruikt TePe interdentale ragers of EasyPicks. Dit doet u minstens 1 keer op een dag;

• Eventueel kunt u spoelen met een mondspoeling, bijvoorbeeld CB12 voor een frisse adem voor wel 12 uur lang.

Persoonlijke advies voor de mondverzorging

Behalve het thuis goed verzorgen van uw gebit, is het ook verstandig om regelmatig een bezoek te brengen aan uw tandarts en mondhygiënist. De mondhygiënist geeft u een advies als het gaat om het reinigen van uw gebit. Deze kan u bijvoorbeeld ook advies geven over de borstelmaat (of maten) van de ragertjes die u het beste kunt gebruiken.


Kortom… vergeet de onzichtbare plekjes tussen de tanden niet. Sla niets over en reinig uw tanden overal! Hoe beter de mondgezondheid en hoe schoner de tanden, hoe minder last u zult hebben van een slechte adem. En hoe langer uw gebit gezond en sterk blijft. Dat willen we allemaal graag, toch?


Nog beter voor uw mond zorgen?

Behalve de ragers voor tussen uw tanden, heeft TePe ook andere duurzame mondhygiëne producten die goed zijn voor het gebit en goed voor het milieu, genaamd TePe GOOD:

• Waaronder de TePe GOOD™ Tandenborstel, gemaakt van bio-based plastic. Verkrijgbaar in de varianten Regular Soft, Compact Soft en Mini Extra Soft;

TePe GOOD™ Mini Flosser. Flos voor nauwe interdentale ruimtes, waar u zelfs met een rager niet bij kunt;

TePe GOOD™ Tongreiniger. Speciaal gemaakt om bacteriën op de tong te verwijderen. Dit voorkomt een slechte adem. De tongreiniger heeft drie werkbladen voor een driedubbel reinigingseffect en is net als de TePe GOOD™ tandenborstel gemaakt van bio-based plastic.


Weten waarom de TePe Good tandenborstels duurzaam zijn? Lees hier meer.

 • TePe

Lees meer..

Wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

vrouw staat voor spiegel

Veel mensen hebben wel eens last van een genitale schimmelinfectie, weten hoe u dit herkent? U lees het hier.

Lees meer

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

Er wordt niet vaak over gesproken, maar de manier waarop u uw vagina verzorgt is erg belangrijk. Lees hier het advies van DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van vaginale droogheid, lees hier wat u eraan kunt doen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Weleens last van kleine wondjes? In deze blog geven tips die het herstel van wondjes bevorderen

Lees meer

Advies bij rugpijn

vrouw op bureaustoel heeft last van rug

Last van rugpijn? Lees hier hoe rugpijn ontstaat en hoe u het kunt verlichten

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Last van klachten in de intieme zone?

Lees meer

Onze ervaring met BackJoy

vrouw zit achter haar bureau te werken en zit op een BackJoy rugsteun

Wilt u uw zithouding verbeteren tijdens het lang stilzitten? De BackJoy rugsteunen helpen u hierbij. Wij probeerden ze voor u uit!

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij griep

Vrouw zit onder een dekentje met thee

Gevat door een griepje? DeOnlineDrogist.nl geeft advies over wat u kunt doen om de symptomen te verlichten.

Lees meer

Advies bij verkoudheid

vrouw houdt een kopje met thee vast onder een deken

Iedereen heeft weleens last van een verkoudheid. Vervelend maar meestal onschuldig. Heeft u erg last van de symptomen? in deze blog geven we u advies.

Lees meer

Advies bij het stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken maar vindt u dit lastig? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hulpmiddelen en hoe u stoppen met roken het beste kunt aanpakken.

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Quebra Pedra, hulp bij nierstenen?

We hebben al vaker geblogd over planten die een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals Calendula, Engelwortel en Aloë Vera. Misschien heb je ook weleens gehoord van Quebra Pedra en twijfel je over het bestellen hiervan. Vandaag gaan wij dieper op deze bijzondere plant in.

Lees meer

Hoofdpijn: voorkomen en genezen

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en ieder mens heeft er ooit wel eens last van gehad. Het is erg vervelend en kan uw activiteiten belemmeren. Maar hoofdpijn is ook een signaal van uw lijf om u te waarschuwen dat er iets niet helemaal in orde is.

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  10