DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
vrouw die lacht met een mooi gebit

Tandvleesproblemen behandelen en herkennen

Heeft u weleens last van bloedend tandvlees, of tandvlees dat rood of opgezwollen is? Het is belangrijk om dit aan te pakken. Gezond tandvlees is namelijk essentieel voor sterke tanden. Waarom gezond tandvlees belangrijk is voor een gezond gebit en hoe u tandvleesproblemen kunt aanpakken leest u in deze blog.

Waarom is gezond tandvlees belangrijk voor het gebit?

Tandvlees bedekt het kaakbot dat uw tanden ondersteunt. Het sluit nauw aan op uw tanden waardoor bacteriën weinig kans krijgen om tandplak op te bouwen. Als tandplak niet wordt verwijderd, kunnen tandvleesproblemen ontstaan. Daarom is het belangrijk om uw gebit en uw tandvlees in de gaten te houden en regelmatig een bezoek te brengen aan uw mondhygiënist of uw tandarts voor een controle.

Tussen de tandartscontroles in zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om uw gebit gezond te houden. Zo is het belangrijk dat u uw tanden twee keer per dag poetst met de juiste poetstechniek. Weet u niet goed wat de juiste poetstechniek is? Vraag uw tandarts of mondhygiënist om dit eens te demonstreren. Om tandplak op de moeilijk bereikbare oppervlaktes tussen de tanden en kiezen te verwijderen kunt u interdentale ragers of flosdraad gebruiken en als laatste stap kunt u mondwater aan uw dagelijkse mondverzorgingsroutine toevoegen.

Zelf uw gebit gezond houden met een complete dagelijkse mondverzorging is belangrijk, maar het is ook zeer belangrijk om altijd een deskundige te raadplegen. Dagelijkse mondverzorging is geen alternatief voor regelmatig bezoek aan de tandarts of de mondhygiënist.

Wat te doen bij tandvleesproblemen?

Heeft u last van tandvleesproblemen zoals bloedend tandvlees? Bloedend tandvlees wordt meestal veroorzaakt door tandplak bacteriën die zich rondom, op en tussen je tanden ophopen. Als deze bacteriën niet worden verwijderd door regelmatig te poetsen en te flossen, kan het tandvlees geïrriteerd raken, wat kan leiden tot rood, gezwollen en bloedend tandvlees.

Wanneer geïrriteerd en bloedend tandvlees onbehandeld blijft, kunnen er kleine ruimtes ontstaan tussen tanden en tandvlees. Naarmate deze ruimtes zich verdiepen, kan dit uiteindelijk leiden tot parodontitis. Dit is waarom het zo belangrijk is om een effectieve behandeling te vinden voor bloedend tandvlees, om uw tandvlees gezond te houden.

3 stappen voor het behandelen van bloedend tandvlees

Dagelijkse mondverzorging is belangrijk voor het gezond houden van uw gebit. Een goede dagelijkse mondverzorging die u kan helpen bij het verlichten van bloedend tandvlees bestaat uit slechts drie stappen.

1. Poets uw tanden twee keer per dag met een fluoride tandpasta. Dit kunt u doen met een gewone of elektrische tandenborstel die een kleine borstelkop heeft en zachte borstelharen. Maak hierbij ronde bewegingen. Probeer uw tandenborstel elke drie maanden te vervangen.

2. Gebruik interdentale ragers of flosdraad om tandplak tussen de kiezen en tanden te verwijderen. Om te voorkomen dat u uw tandvlees beschadigd met flosdraad, is het van belang om het flosdraad voorzichtig tussen de tanden te duwen.

3. Ga regelmatig naar de tandarts om tandplak te verwijderen en om uw gebit te laten controleren. Tandvleesproblemen kunnen soms al aanwezig zijn voordat u er last van heeft. Een deskundige kan signalen van tandvleesproblemen vroegtijdig herkennen.

parodontax helpt tegen en voorkomt tandvleesproblemen

Tandvlees problemen voorkomen? Doordat tandplak rond uw tandvlees wordt verwijderd, helpt parodontax om het tandvlees en de tanden nauw op elkaar aan te laten sluiten. Dit maakt parodontax 4x effectiever¹ in het beschermen tegen bloedend tandvlees dan andere tandpasta's.

parodontax tandpasta bevat fluoride om tanden te versterken. Ook bevat het natriumbicarbonaat, dat helpt tandplak te verwijderen. Het kan even duren voordat u gewend raakt aan de smaak, maar de meeste mensen vinden het al gauw net zo lekker en fris als andere tandpasta's. Bij dagelijks gebruik helpt parodontax uw tandvlees gezond, uw tanden sterk en uw adem fris te houden

De parodontax tandpasta is verkrijgbaar in de volgende varianten: Original, Ultra Clean, Whitening, Extra Fresh, Fluoridevrij, Complete Protection, Complete Protection Extra Fresh, Herbal Fresh en Herbal Twist.

Maak uw mondverzorging compleet met parodontax Mondwater en de parodontax Tandenborstel.

¹Bij 2x per dag poetsen, na 6 maanden met uitzondering van parodontax Whitening, Gel en mondwater.

parodontax is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees meer...

Wat te doen bij een droge mond?

Lees meer
vrouw die tanden poetst met parodontax

Tandvleesproblemen behandelen

Lees meer

Gevoelige tanden behandelen

Lees meer
Vrouw met een stralend gebit lacht, man fluistert iets in haar oor

Zijn uw tanden écht schoon?

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Lees meer
 
1  2  3