Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: tandpasta voor implantaten en informatie over implantaten

Tandpasta voor implantaten en informatie over implantaten

Een implantaat is een soort ‘kunstwortel’ die in je gebit wordt geplaatst als je op de betreffende plek geen wortel meer hebt. Daarop kan dan een brug, kroon of gebitsprothese worden geplaatst. Vandaag lees je alles over het schoonhouden van implantaten en over tandpasta voor implantaten.

Hoe houd je implantaten in je mond schoon?

Als je een implantaat in je mond hebt gekregen, zal de tandarts of mondhygiënist je uitleggen hoe je deze schoon moet houden. Je moet niet alleen je tanden goed poetsen, maar ook dit gebied in je mond goed schoonhouden! Vraag aan je behandelaar wanneer je mag beginnen met het poetsen van de implantaten.


Het is belangrijk om het implantaat zelf én de overgang van implantaat naar tandvlees te poetsen. Zet een zachte tandenborstel half op het tandvlees, half op het implantaat (ongeveer onder een hoek van 45 graden). Poets zachtjes de voor- en achterzijde van het implantaat en het tandvlees. Gebruik een rager, stoker of flossdraad om het implantaat helemaal schoon te maken.

Tandpasta voor implantaten

Gebruik een milde, niet al te hard schurende tandpasta om je implantaten schoon te houden. Denk hierbij aan merken zoals Elmex, Zendium of Sensodyne.


Je kunt ook speciale tandpasta voor implantaten gebruiken om te poetsen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ImpaClean Tandpasta of Bluem Tandpasta. Deze tandpasta’s bevatten weinig tot geen fluoride en zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik bij implantaten.


Vragen? Neem contact op met je tandarts, mondhygiënist of vraag om advies van de drogisten van [DeOnlineDrogist.nl]!(https://www.deonlinedrogist.nl/contactenadvies.php)


Bronnen: Isala.nl , Ivorenkruis.nl.