DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Magnesium en zink

Waarom is magnesium belangrijk in het lichaam?

Het mineraal magnesium en het spoorelement zink zijn bijzonder belangrijk voor ons lichaam. Magnesium is betrokken bij honderden enzymatische processen en speelt een rol bij vitale stofwisselingsprocessen. Zo ondersteunt magnesium de werking van de spieren en het zenuwstelsel, bevordert het de energiestofwisseling en draagt het bij tot een goede elektrolytenbalans. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van sterke botten en tanden. Van de circa 25 gram magnesium die het lichaam van een volwassene bevat is 50-60% opgeslagen in de botten.

In de voeding vinden we magnesium vooral in noten, cacao, groene bladgroenten, peulvruchten, bananen, vette vis (haring, makreel, zalm, ansjovis) en volkoren granen.

Het belang van zink

Ook zink speelt een voorname rol in talloze enzymatische processen en stimuleert op die manier allerlei essentiële processen in ons lichaam. Zo is zink betrokken bij het celdelingsproces en draagt het bij aan de aanmaak van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast draagt dit mineraal bij tot het behoud van normale nagels en een normale huid en ondersteunt het de botten. Bovendien ondersteunt zink ook de afweer van het lichaam

Aangezien ons lichaam geen zinkreserves kan aanleggen is het belangrijk we elke dag voldoende zink binnenkrijgen. De belangrijkste voedingsbronnen van zink zijn orgaanvlees, rood vlees en oesters. Ook volkorenproducten, sojaproducten zoals tofu, aardappelen, zilvervliesrijst en noten leveren zink, maar veel minder dan vlees. Veganisten en vegetariërs lopen daarom een groter risico op een onvoldoende inname van zink dan vleeseters.

Zink en magnesium als voedingssupplement

Om gezond te blijven is het dus belangrijk om via evenwichtige en gevarieerde voeding voldoende zink en magnesium binnen te krijgen.

Mineraalverbindingen in voedingssupplementen zijn er in verschillende soorten en kwaliteiten. Organisch gebonden mineralen (citraat, tauraat, gluconaat, malaat, picolinaat, bisglycinaat etc.) worden over het algemeen gemakkelijk opgenomen. Bij anorganische mineraalverbindingen (oxide, sulfaat, chloride, carbonaat, hydroxide etc.) gaat dat vaak minder goed. Daarnaast verhinderen ze een goede uitscheiding, waardoor ze spijsverteringsklachten en een stapeling van mineralen kunnen veroorzaken.

De VitOrtho 4 in 1 mineraalformules kenmerken zich door de combinatie van 4 organisch gebonden mineralen. Daarmee heeft u de best opneembare mineraalverbindingen in 1 tablet of vegicap.

Supplementen

Met magnesium en zink

  • VitOrtho Magnesium 4 in 1 Tabletten 60TB

    22% korting

    VitOrtho

    Magnesium 4 in 1 Tabletten 60TB

  • VitOrtho Zink 4 in 1 Vegicaps 60VCP

    15% korting

    VitOrtho

    Zink 4 in 1 Vegicaps 60VCP

  • Orthica Calcium Magnesium Zink Tabletten 90TB

    30% korting

    Orthica

    Calcium Magnesium Zink Tabletten 90TB

  • Elvitum Calcium Magnesium Zink Tabletten 150TB

    18% korting

    Elvitum

    Calcium Magnesium Zink Tabletten 150TB

  • VitOrtho