Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: tips voor het verzorgen van kleine wondjes

meisje met schaafwond op knie

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

Rond en in het huis is een ongelukje snel gebeurd. Zo heeft u vast weleens last van een kleine brandwond of een kleine snee op uw vinger. In het afgelopen jaar had wel 85% van de volwassenen en 79% van de kinderen weleens last van een kleine wond zoals een snij- of schaafwond¹. Valt u binnen deze groep en wilt u weten hoe u kleine wondjes bij uzelf en bij anderen het beste kunt verzorgen? U leest het in deze blog.

Hoe heelt een wond?

Als u per ongeluk iets heets vastpakt of als u bij het knippen van papier niet goed oplet en er een wondje ontstaat, reageert het lichaam meestal direct. Er wordt zo snel mogelijk een korst gevormd waarmee het beschadigde stuk van de huid wordt bedekt. Nu zult u vast denken dat een korstje ervoor zorgt dat uw huid snel herstelt. Het tegenovergestelde is waar: een korstje zorgt er juist voor dat het helingsproces wordt vertraagd en maakt de kans op littekenvorming groter.


Het is beter om een wond te ontsmetten met water en vochtig te houden tijdens het helingsproces. Om het helingsproces te ondersteunen kunt u hulpmiddelen gebruiken. Zo zorgt de Bepanthen Wondgel² voor een ideale vochtigsheidsgraad en pH waarde in de wond. Deze gel helpt daarnaast bij het absorberen wondvocht en zorgt er tegelijkertijd voor dat de huid niet uitdroogt door vocht af te geven. Dit betekent dat Bepanthen Wondgel het vocht in een wond reguleert en zo de ideale pH waarde (zuurgraad) verzekert. Dit helpt om bacteriëngroei te voorkomen en het helpt de huid versneld te helen en het risico op littekens te verminderen.

Hoe kan ik een wond het beste behandelen en verzorgen?

Er zijn verschillende soorten wondjes die ieder een andere manier hebben van behandeling en verzorging. Toch kunt u voor de meeste wondjes de Bepanthen wondgel gebruiken. We hebben voor u op een rijtje gezet hoe u de Bepanthen Wondgel in verschillende situaties het beste kunt gebruiken.


Oppervlakkige wonden


• Koel de wond af onder lauw stromend water. Doe dit zo snel mogelijk, want het gunstige effect neemt af na 30 minuten. Gebruik geen te koud water om een te sterke afkoeling te voorkomen.

• Breng een dunne laag Bepanthen Wondgel aan op de te behandelen zone zonder die aan te raken met de tube. Wrijf de gel niet in. Herhaal zo vaak als nodig of naar behoefte.

• Breng een verband of pleister aan en gebruik telkens een nieuw verband of nieuwe pleister.


Kleine wonden


• Reinig en ontsmet de wond met water.

• Dep indien nodig voorzichtig droog met een steriel gaasje.

• Breng een dunne laag Bepanthen Wondgel aan op de te behandelen zone zonder die aan te raken met de tube. Wrijf

de gel niet in. Herhaal zo vaak als nodig of naar behoefte.

• Breng indien nodig een verband of pleister aan en gebruik telkens een nieuw verband of nieuwe pleister.


Zonnebrand en geïrriteerde huid na blootstelling aan de zon


• Reinig de te behandelen zone met water.

• Breng een dunne laag Bepanthen Wondgel aan op de te behandelen zone zonder die aan te raken met de tube. Wrijf de gel niet in. Herhaal zo vaak als nodig of naar behoefte.

• Breng indien nodig een verband of pleister aan en gebruik telkens een nieuw verband of nieuwe pleister.

Maak uw EHBO set compleet

Voor ongelukjes in en rondom het huis is het belangrijk om een EHBO kit in huis te hebben. Heeft u er al een in huis en is deze nog compleet? Bij DeOnlineDrogist.nl vindt u complete EHBO-sets en diverse artikelen voor het aanvullen van uw EHBO set. Ook de Bepanthen wondgel is een goede aanvulling voor in uw EHBO koffertje.

Bepanthen Wond 4 in 1 gel

Nieuwe Bepanthen Wondgel² is een “slimme hydrogel” met een 4 in 1 oplossing die:


Wondheling versnelt


Het laagje Bepanthen Wondgel op de wond voorkomt dat er veel water uit de huid verdampt. De huid zal beter gehydrateerd blijven en hierdoor kan deze zich optimaal en snel herstellen.


Zorgt directe pijnverlichting door verkoeling


Nieuwe Bepanthen Wondgel bevat veel water en zorgt hierdoor voor een onmiddellijke koeling van de huid. Dit zorgt voor een vermindering van pijn.


Infecties helpt voorkomen


Doordat de gel een vergelijkbare pH waarde heeft aan de huid, kunnen bacteriën niet goed groeien en heb je dus een kleinere kans op infecties.


Het riscio op littekenvorming verkleint


Bepanthen Wondgel is een slimme hydrogel die de huid goed hydrateert waardoor er in de verdere wondheling minder snel littekenvorming ontstaat.

¹Bron: Multiscope Marktpeiler, april 2020 (n=1028)

²Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing

Lees meer...

Wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

vrouw staat voor spiegel

Veel mensen hebben wel eens last van een genitale schimmelinfectie, weten hoe u dit herkent? U lees het hier.

Lees meer

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

Er wordt niet vaak over gesproken, maar de manier waarop u uw vagina verzorgt is erg belangrijk. Lees hier het advies van DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van vaginale droogheid, lees hier wat u eraan kunt doen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer

Start het voorjaar energiek met een detox

vrouw drinkt smoothie

Energiek het voorjaar in? Help uw lichaam met ontgiften met een sapkuur en vitamines en mineralen van het seizoen!

Lees meer

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Zijn uw tanden écht schoon?

Vrouw met een stralend gebit lacht, man fluistert iets in haar oor

Tandenpoetsen voldoende voor schoon gebit? Zonder ragen tussen de tanden slaat u 40% van het tandoppervlak over! Reinigt u al tussen uw tanden? Lees meer.

Lees meer

Advies bij rugpijn

vrouw op bureaustoel heeft last van rug

Last van rugpijn? Lees hier hoe rugpijn ontstaat en hoe u het kunt verlichten

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Gaat u na uw zwangerschapsverlof weer aan het werk? Dan kan het best moeilijk zijn om de juiste balans te vinden en uw energie te controleren. In deze blog leest u tips

Lees meer

De eerste tandjes

baby slaapt heeft last van doorkomende tandjes

Als de eerste tandjes doorkomen kan een baby hier veel last van krijgen. Hier leest u wat u kunt doen tegen pijn bij doorkomende tandjes.

Lees meer

Advies bij luieruitslag

baby ligt op aankleedkussen

Iedere baby krijgt helaas weleens te maken met luieruitslag. In deze blog leest u hoe luieruitslag kunt voorkomen en behandelen

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Last van klachten in de intieme zone?

Lees meer

Onze ervaring met BackJoy

vrouw zit achter haar bureau te werken en zit op een BackJoy rugsteun

Wilt u uw zithouding verbeteren tijdens het lang stilzitten? De BackJoy rugsteunen helpen u hierbij. Wij probeerden ze voor u uit!

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij griep

Vrouw zit onder een dekentje met thee

Gevat door een griepje? DeOnlineDrogist.nl geeft advies over wat u kunt doen om de symptomen te verlichten.

Lees meer

Advies bij verkoudheid

vrouw houdt een kopje met thee vast onder een deken

Iedereen heeft weleens last van een verkoudheid. Vervelend maar meestal onschuldig. Heeft u erg last van de symptomen? in deze blog geven we u advies.

Lees meer

Advies bij het stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken maar vindt u dit lastig? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hulpmiddelen en hoe u stoppen met roken het beste kunt aanpakken.

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Quebra Pedra, hulp bij nierstenen?

We hebben al vaker geblogd over planten die een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals Calendula, Engelwortel en Aloë Vera. Misschien heb je ook weleens gehoord van Quebra Pedra en twijfel je over het bestellen hiervan. Vandaag gaan wij dieper op deze bijzondere plant in.

Lees meer

Hoofdpijn: voorkomen en genezen

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en ieder mens heeft er ooit wel eens last van gehad. Het is erg vervelend en kan uw activiteiten belemmeren. Maar hoofdpijn is ook een signaal van uw lijf om u te waarschuwen dat er iets niet helemaal in orde is.

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  12