DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Rode bietensalade met feta, citroen en Mānuka honing

We gaan langzaamaan weer richting de heerlijke, warme tijd van het jaar. Na een dag lang vertoeven in de buitenlucht, hebben we meestal niet meer zoveel zin om uitgebreid in de keuken eten te maken. In die gevallen komt het volgende recept goed van pas. Daarnaast is het ook lekker én voedzaam als lunch, bijvoorbeeld als u onderweg bent. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk snel verder hoe u de rode bietensalade met feta, citroen en Mānuka honing gemakkelijk thuis maakt. De dressing met Mānuka honing van Mānuka Health maakt de salade extra bijzonder en smakelijk.

Rode bietensalade met feta, citroen en Mānuka honing

Benodigheden voor de rode bietensalade

4 rode bieten (voorgekookt of vers)

100 gram bladspinazie

200 gram feta

Venkelkruid ter garnering

Dressing

1 biologische citroen

8 eetlepels frambozenazijn

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels Mānuka Honing MGO 100+ van Mānuka Health

Naar smaak: zout en peper

Bereidingswijze voor de rode bietensalade

1. Begin allereerst met de dressing. Mix hiervoor de frambozenazijn, olijfolie en Mānuka-honing, totdat u een gladde dressing heeft. Was de biologische citroen met het water. Voeg de citroenrasp (ook wel de citroenzeste genoemd) toe aan de dressing. Dit is de dunne, gekleurde schil. Probeer zo weinig mogelijk van de witte laag (die onder de gekleurde laag zit) te raspen. Die heeft namelijk een bittere smaak. Breng vervolgens de dressing op smaak met wat citroensap, zout en peper.

2. Tijd voor de salade zelf. Was de spinazieblaadjes en gebruik een centrifugeapparaat om de blaadjes voorzichtig te laten drogen. Snijd de (gekookte) rode biet in dunne plakjes. Gebruikt u verse rode bieten? Kook ze dan nog even. Ook kunt u voorgekookte rode bieten in de supermarkt vinden. Meng de spinazieblaadjes, rode biet en dressing in een schaal. Serveer de salade met wat gebrokkelde feta en garneer met wat venkelkruid. Eet smakelijk!

Mānuka Health

Mānuka Honing

Bekijk producten
  • Manuka health Honing MGO 100+ 500GR

    37,95

    Manuka health

    Honing MGO 100+ 500GR

  • Manuka health Honing MGO 250+ 250GR

    33,95

    Manuka health

    Honing MGO 250+ 250GR

  • Manuka health Honing MGO 400+ 250GR

    56,95

    Manuka health

    Honing MGO 400+ 250GR

  • Manuka health Honing MGO 550+ 250GR

    79,95

    Manuka health

    Honing MGO 550+ 250GR