Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

DeOnlineDrogist.nl geeft

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

De intieme zone, de vagina en de vulva zijn onderwerpen die onder de Nederlandse vrouwen niet veel worden besproken. Toch zijn er veel vrouwen die in de intieme zone ongemakken ervaren waar ze zich onzeker over kunnen voelen. Het is goed om te weten dat u zeker niet de enige bent en dat u zich nergens voor hoeft te schamen. Heeft u weleens last van intieme ongemakken? Een goede basisverzorging kan dit voorkomen. DeOnlineDrogist.nl deelt in deze blog tips en weetjes.

Elke vagina heeft een eigen geur

Wist u dat iedere vagina een eigen geur hoort te hebben? U hoeft zich dan ook zeker niet te schamen als u merkt dat uw vagina een geurtje heeft. In uw vagina leven miljarden bacteriën en die zijn bij iedere vrouw uniek. Deze goede en slechte bacteriën bepalen samen hoe uw vagina ruikt. Daarnaast kan de geur van uw vagina per fase van uw maandelijkse cyclus verschillen maar kan ook veranderen als u bepaalde voedingsmiddelen eet of als u net heeft gesport. Let wel op dat de geur niet overweldigend hoort te zijn. Mocht u last hebben van een sterke vaginale geur, dan is het goed om na te gaan of u last heeft van een bacteriële vaginose. Hier leest u het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie.

Kleding

Voor de gezondheid van uw vulva en uw vagina is het erg belangrijk om elke dag schoon ondergoed aan te trekken. Kies daarnaast ook zo vaak mogelijk voor katoenen ondergoed. Kanten ondergoed en ondergoed van glimmende synthetische stoffen zijn mooi, maar zorgen ervoor dat er in uw intieme zone een broeierig klimaat kan ontstaan dat gunstig is voor groei van schimmels en bacteriën. Vermijd ook zoveel mogelijk knellende kleding en kies er eens voor om zonder ondergoed te slapen, dit zorgt ervoor dat uw vagina tijdens de nacht goed en vrij kan ademen.

Drink voldoende water

Het lichaam bestaat voor een groot deel uit water en heeft dit nodig voor veel processen in het lichaam. Zo is het ook betrokken bij het afvoeren van afvalstoffen via urine. Maar water heeft ook invloed op de slijmvliezen van het lichaam, waaronder de vaginale slijmvliezen. Drink elke dag zo’n twee liter water om de lichamelijke processen te ondersteunen.

Seksualiteit

Vrijen en masturbatie is goed voor de gezondheid van de vagina. Als een vrouw opgewonden raakt stroomt er meer bloed naar de vagina en vulva en dit zorgt voor een verhoogde zuurstof toevoer wat goed is voor de weerbaarheid en de elasticiteit van de huid. Heeft u last van vaginale droogheid? Gebruik dan een glijmiddel om pijn en ongemakken te voorkomen. Het is aanbevolen om na de seks te plassen, dit helpt om bacteriën weg te spoelen.

Lactacyd

Dagelijkse intieme verzorging

Bestel nu
 • Lactacyd Wasemulsie Verzorgend 300ML

  4,49

 •  
 • Lactacyd Wasemulsie Gevoelige Huid 200ML

  3,30

 •  
 • Lactacyd Verzorgende Tissues 15ST

  2,40

 •  
 • Lactacyd Intieme Wasgel 0% 250ML

  4,19

 •  

Dagelijkse intieme hygiëne

De vagina heeft een zelfreinigend vermogen. Het beste kunt u de vagina dus met rust laten tenzij u last heeft van vaginale ongemakken, deze moeten worden behandeld. Uw vulva, de uitwendige intieme zone (schaamlippen en clitoris), kunt u wel dagelijks wassen met warmlauw water. Heeft u het idee dat uw intieme zone meer nodig heeft dan lauwwarm water? Gebruik dan absoluut geen zeep of douchegel. Deze verzorgingsproducten zijn te agressief en kunnen de zuurgraad van uw vagina en vulva aantasten. Kies in plaats daarvan voor een zeep die hier speciaal voor is gemaakt, bijvoorbeeld van het merk Lactacyd.

Bescherming van uw natuurlijke pH-waarde met

Lactacyd

lichaam van een vrouw

Lactacyd intiemverzorging biedt producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de uitwendige intieme zone en helpt bij het beschermen van de natuurlijke pH-balans. De verzorgingsproducten van Lactacyd hebben een licht zure pH waarde. Dit komt doordat Lactacyd natuurlijk melkzuur bevat, wat de natuurlijke pH-waarde van uw uitwendige intieme zone ondersteunt. Daarnaast bevat Lactacyd geen zeep, omdat zeep een te hoge pH-waarde heeft voor de intieme zone. Lactacyd houdt de pH-waarde in balans.

de zuurtegraad meter van Lactacyd

Klinisch getest

Lactacyd is klinisch getest op mildheid en doeltreffendheid. Het is bewezen dat Lactacyd wasemulsies en tissues milde reiniging en verzorging van de uitwendige intieme zone bieden.


Met natuurlijk melkzuur

Lactacyd producten zijn verrijkt met natuurlijk melkzuur, een vloeistof die van nature door het lichaam aangemaakt wordt om een natuurlijk zuur milieu te creëren in de vulva en vagina. Door de toevoeging van natuurlijke melkzuur beschermt Lactacyd uw natuurlijke pH-balans.

Lactacyd Wasgel 0%


De Lactacyd Intieme Wasgel 0% is speciaal ontwikkeld om de uitwendige, intieme zone mild en zacht mee te reinigen en te beschermen zodat de natuurlijke balans blijft bestaan. Deze speciale formule bevat 0% parfum, 0% zeep, 0% alcohol en 0% kleurstof en is daardoor ook geschikt voor de gevoelige huid.