Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: advies bij verkoudheid

vrouw snuit neus in een zakdoekje

Bij verkoudheid

Advies

2 minuten leestijd

Iedereen heeft wel eens last van een verkoudheid, maar wat is een verkoudheid nu eigenlijk? Hoe raakt u besmet en hoe komt u weer van een verkoudheid af? U leest het in deze blog

Wat is verkoudheid?

Verkoudheid ontstaat door een virus. Als u besmet bent met dit virus en verkouden bent, raakt het slijmvlies in uw neus, bijholten en keel ontstoken. U kunt dan last krijgen van symptomen zoals niezen, een loopneus, een verstopte neus, keelpijn en van hoesten. Vaak kunt u ook last krijgen van slechthorendheid bij een verkoudheid.


Heeft u last van een van de bovenstaande symptomen? Dan adviseren wij volgens het advies van het RIVM om thuis te blijven totdat u klachtvrij bent. Wilt u meer weten over het Coronavirus en de maatregelen hiervan? Lees hier meer.

Hoe wordt u verkouden?

Besmetting met een verkoudheidvirus vindt meestal plaats in slecht geventileerde ruimtes waar veel mensen dicht op elkaar zitten. U kunt hierbij denken aan een volle metro, een kantoor, een kroeg of bij een concert. De besmetting doet zich vaak voor via de adem of via de handen. Als u verkouden bent en uitademt komen er druppeltjes in de lucht, hierin bevindt zich het virus. Als u dichtbij iemand staat, kunt u iemand anders besmetten en dus ook zelf besmet raken. Besmetting via de handen komt ook vaak voor, als u verkouden bent en uw neus of mond aanraakt, kunt u via de handen virusdeeltjes verspreiden. Bijvoorbeeld bij huidcontact met andere mensen of door het virus via uw handen op een oppervlak achter te laten. Het is daarom erg belangrijk om tijdens een verkoudheid afstand van mensen te houden, en uw handen regelmatig te wassen.

Hoelang duurt een verkoudheid?

De klachten van een verkoudheid gaan meestal vanzelf over en duren meestal een week tot anderhalve week. Bent u langer dan drie weken verkouden en helpen medische hulpmiddelen niet? Dan adviseren we u om contact op te nemen met uw huisarts.

Hulpmiddelen bij verkoudheid

Bekijk hier
 • Hot Coldrex Coldrex Neusspray 3 in 1 20ML

  7,99

 •  
 • Bronchostop Direct met Honing Hoestdrank 120ML

  14,99

 •  
 • Physiomer Neusspoeling Eucalyptus 135ML

  12,99

 •  
 • Vicks Vaporub Pot 50GR

  6,16

 •  

Wat helpt tegen verkoudheid?

De symptomen van een verkoudheid kunnen vervelend zijn en uw dag flink belemmeren. Als u een verstopte neus heeft kan dit bijvoorbeeld invloed hebben op hoe uw eten smaakt en invloed hebben op de kwaliteit van uw nachtrust. Daarnaast kunnen bij een verkoudheid de holtes verstopt raken wat kan resulteren in hoofdpijn. Om symptomen zoals een verstopte neus, niezen en een loopneus te verlichten zijn er gelukkig verschillende hulpmiddelen. Van pastilles tot neussprays en mentholpleisters tot etherische balsems. Daarnaast helpt het ook om voldoende rust te nemen, goed te slapen, gezond en gevarieerd te eten en stress zoveel mogelijk te vermijden. Hierdoor krijgt het lichaam meer kans om te herstellen. Wilt u uw lichaam extra ondersteunen? Dan kunt u voedingssupplementen ter ondersteuning van uw [weerstand]https://www.deonlinedrogist.nl/weerstand/) bij slikken.


Heeft u naast uw verkoudheid ook last van een griepje? Lees hier tips over wat u kunt doen.

Hoe kan ik verkoudheid voorkomen?

Ziek worden of besmet raken met een verkoudheidsvirus is lastig om helemaal te voorkomen. Toch zijn er een aantal dingen die u kunt doen die ervoor zorgen dat de kans op besmetting kleiner wordt. Was ten eerste regelmatig uw handen. Bijvoorbeeld als u uw huis verlaat, bij thuiskomst, na ieder toiletbezoek en voor het eten. Probeer daarnaast zo min mogelijk met uw handen aan uw gezicht te zitten, dit voorkomt dat u uzelf besmet via uw handen. Houdt afstand van een persoon die aangeeft verkouden te zijn.


Bovendien helpt het om goed voor uw lichaam te zorgen, stress te mijden, gezond te eten en dagelijks te bewegen. Zo ondersteunt u de gezondheid van uw lichaam en helpt u uw weerstand een handje.

Deel dit artikel

Lees meer...

Wat u misschien nog niet wist over een genitale schimmelinfectie

vrouw staat voor spiegel

Veel mensen hebben wel eens last van een genitale schimmelinfectie, weten hoe u dit herkent? U lees het hier.

Lees meer

Tips voor de basisverzorging van uw intieme zone

vrouw ligt op bed

Er wordt niet vaak over gesproken, maar de manier waarop u uw vagina verzorgt is erg belangrijk. Lees hier het advies van DeOnlineDrogist.nl

Lees meer

Last van gewrichtspijn? Zo verlicht u de pijn

man en vrouw aan het hardlopen

Iedereen ervaart weleens pijn. Ervaart u langdurig gewrichtspijn? Voltaren kan helpen.

Lees meer

Last van vaginale droogheid? Dit kunt u eraan doen

vrouw zit met benen wijd in een korenveld

Tijdens de overgang kunt u last krijgen van vaginale droogheid, lees hier wat u eraan kunt doen

Lees meer

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer

Start het voorjaar energiek met een detox

vrouw drinkt smoothie

Energiek het voorjaar in? Help uw lichaam met ontgiften met een sapkuur en vitamines en mineralen van het seizoen!

Lees meer

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Zijn uw tanden écht schoon?

Vrouw met een stralend gebit lacht, man fluistert iets in haar oor

Tandenpoetsen voldoende voor schoon gebit? Zonder ragen tussen de tanden slaat u 40% van het tandoppervlak over! Reinigt u al tussen uw tanden? Lees meer.

Lees meer

Tips voor het verzorgen van kleine wondjes

kind heeft wond, bepanthen nieuwe wondgel

Weleens last van kleine wondjes? In deze blog geven tips die het herstel van wondjes bevorderen

Lees meer

Advies bij rugpijn

vrouw op bureaustoel heeft last van rug

Last van rugpijn? Lees hier hoe rugpijn ontstaat en hoe u het kunt verlichten

Lees meer

Langdurig last van diverse buikklachten?

iemand met darmklachten

Heeft u vaak last van klachten zoals een opgeblazen gevoel, buikkrampen, buikpijn of winderigheid in combinatie met diarree of juist verstopping? Al aan PDS gedacht?

Lees meer

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

vrouw met kraampakket

De zwanger zijn kan heel spannend zijn, zeker als de bevalling nadert. Bent u goed voorbereid en heeft u alles in huis? Met het HeltiQ Kraampakket weet u zeker dat u niks mist.

Lees meer

Het verschil tussen een bacteriële vaginose en een vaginale schimmelinfectie

Last van klachten in de intieme zone?

Lees meer

Onze ervaring met BackJoy

vrouw zit achter haar bureau te werken en zit op een BackJoy rugsteun

Wilt u uw zithouding verbeteren tijdens het lang stilzitten? De BackJoy rugsteunen helpen u hierbij. Wij probeerden ze voor u uit!

Lees meer

Tips voor een gezonde en rustige spijsvertering tijdens de feestdagen

Zorgt de stress en de verandering in uw voedingspatroon tijdens de feestdagen bij u voor maag- of darmklachten? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hoe met een rustige darmflora de feestdagen doorbrengt.

Lees meer

Advies bij griep

Vrouw zit onder een dekentje met thee

Gevat door een griepje? DeOnlineDrogist.nl geeft advies over wat u kunt doen om de symptomen te verlichten.

Lees meer

Advies bij het stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken maar vindt u dit lastig? DeOnlineDrogist.nl geeft u advies over hulpmiddelen en hoe u stoppen met roken het beste kunt aanpakken.

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Quebra Pedra, hulp bij nierstenen?

We hebben al vaker geblogd over planten die een geneeskrachtige werking zouden hebben, zoals Calendula, Engelwortel en Aloë Vera. Misschien heb je ook weleens gehoord van Quebra Pedra en twijfel je over het bestellen hiervan. Vandaag gaan wij dieper op deze bijzondere plant in.

Lees meer

Hoofdpijn: voorkomen en genezen

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht en ieder mens heeft er ooit wel eens last van gehad. Het is erg vervelend en kan uw activiteiten belemmeren. Maar hoofdpijn is ook een signaal van uw lijf om u te waarschuwen dat er iets niet helemaal in orde is.

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  10