DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Alles over diclofenac

Wat is diclofenac?

Diclofenac is een pijnstiller die pijn vermindert, koorts verlaagt en ontstekingen remt. Diclofenac is een NSAID: Non Steroid Anti-Inflammatory Drug. Andere pijnstillers zijn bijvoorbeeld ibuprofen of naproxen. U kunt diclofenac innemen als pil of zetpil. Verder zijn er gels met diclofenac verkrijgbaar die u direct op de huid van bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten aanbrengt. Diclofenac kan voorgeschreven worden door een arts, maar is ook in een lagere dosering verkrijgbaar bij de drogist.

Wat doet diclofenac?

Diclofenac vermindert pijn, verlaagt koorts en remt ontstekingen. Diclofenac werkt door het enzym COX (cyclo-oxigenase) te remmen. Hierdoor neemt de gevoeligheid van de zenuwen voor pijnprikkels af, waardoor u de pijn minder voelt.

Wanneer diclofenac innemen?

Doorgaans is paracetamol de eerste keus als behandeling van pijn. Als paracetamol niet voldoende helpt, kunt u bijvoorbeeld uitwijken naar ibuprofen of diclofenac.

U kunt diclofenac gebruiken als u last van pijn, koorts en/of ontstekingen heeft. Bijvoorbeeld bij de volgende klachten en aandoeningen:

Gewrichtspijn;

• Reumatoïde artritis;

• Ziekte van Becherew;

• Jicht;

• Koliekpijn;

Menstruatiepijn;

• Migraine;

• Hoofdpijn;

• Kiespijn;

Spierpijn;

• Klachten door griep of verkoudheid.

Het is het beste om diclofenac zo kort mogelijk te gebruiken. Als de pijn langdurig aanhoudt en niet stopt na het gebruik van diclofenac, overleg dan met uw huisarts.

Hoe lang duurt het voordat diclofenac werkt?

Als u diclofenac als tablet inneemt, dan vermindert de pijn na een uur. Het tablet werkt ongeveer zes uur lang. Daarom is het advies ook om na 4 tot 6 uur pas de volgende dosering in te nemen.

Wat zijn de bijwerkingen van diclofenac?

Het gebruik van diclofenac leidt in sommige gevallen tot bijwerkingen. Sommige bijwerkingen komen iets meer voor dan andere. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld:

• Maag- en darmklachten;

• Maag- of darmzweer;

• Hoofdpijn;

• Duizeligheid;

• Huiduitslag en jeuk.

In zeer zeldzame gevallen kan het gebruik van diclofenac leiden tot slechter horen, wazig zien, haaruitval, dikke enkels of polsen, aantasting van de nieren en hart- en vaatziektes. Dit laatste kan in extreem zeldzame gevallen gebeuren bij langdurig gebruik (meerdere weken) van een hoge dosis diclofenac.

vrouw met tablet diclofenac en glas water

Wanneer mag ik diclofenac niet gebruiken?

U kunt diclofenac beter niet gebruiken als u:

• Een ziekte heeft aan uw hart of nieren;

• Ouder bent dan 60 jaar;

• Een maagzweer of maagbloeding heeft gehad.

Wilt u in deze gevallen toch diclofenac gebruiken, overleg dan eerst met uw behandelaar.

U kunt diclofenac ook beter niet gebruiken als u bepaalde andere medicijnen gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld andere NSAID’s, antidepressiva en bloedverdunners. Vraag aan uw arts of apotheker of u uw huidige medicijnen gelijktijdig kunt gebruiken met diclofenac.

Wat is het verschil tussen paracetamol en diclofenac?

Paracetamol en diclofenac zijn twee verschillende soorten pijnstillers zijn die elk op een andere manier werken.

Paracetamol is een veelgebruikte pijnstiller die helpt bij het verminderen van pijn en koorts. Het werkt door de productie van prostaglandinen te blokkeren, stoffen in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van pijn en ontsteking. Paracetamol heeft over het algemeen weinig bijwerkingen en is relatief veilig bij de aanbevolen dosering. Zo verhindert de pijnstiller ook dat het pijnsignaal wordt doorgegeven aan de hersenen.

Diclofenac is een niet-steroïdale ontstekingsremmer (NSAID) die ook wordt gebruikt voor pijnbestrijding en ontstekingsremming. Het werkt ook door prostaglandinen te blokkeren, maar op een iets andere manier dan paracetamol. Diclofenac heeft een sterker ontstekingsremmend effect dan paracetamol en kan daarom effectiever zijn bij aandoeningen waarbij ontsteking een belangrijke rol speelt, zoals artritis. Het gebruik van diclofenac kan echter gepaard gaan met meer bijwerkingen dan paracetamol, waaronder maagklachten.

Diclofenac tijdens de zwangerschap of borstvoeding

Bent u zwanger of wilt u zwanger worden? Dan kunt u beter geen diclofenac gebruiken. Diclofenac kan namelijk schadelijk zijn voor de baby. Als u voor de zwangerschap al diclofenac gebruikte, overleg dan met uw behandelaar. Als u toch een pijnstiller wilt gebruiken, dan is paracetamol een goed alternatief. Werkt paracetamol niet voldoende tegen de pijn, overleg dan met uw huisarts.

U kunt diclofenac wel veilig gebruiken als u borstvoeding geeft. Het komt in zeer kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht, maar deze hoeveelheden zijn niet schadelijk voor uw kind.

Welke verschillende varianten van diclofenac zijn er te koop?

Diclofenac is verkrijgbaar bij DeOnlineDrogist.nl als tablet of gel. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van diclofenac die te koop zijn.

Voltaren K 12,5 mg pijnstiller Filmomhulde Tabletten Diclofenac-Kalium: dit is een pijnstiller op basis van 12,5 mg diclofenac, die tevens een koortsverlagende en zwelling (ontsteking)verminderende werking heeft. Voltaren K heeft een snelle en langdurige pijnstillende werking en versnelt het natuurlijke gezingsproces. Het geneesmiddel is geschikt voor volwassenen en kinderen ouder dan 14 jaar. Voltaren K mag u maximaal 6 keer per dag mag innemen. Gebruik het niet langer dan 5 dagen bij pijn en 3 dagen bij koorts.

• Voltaren Emulgel 1,16%: deze gel bevat per gram 11,6 mg diclofenac en gebruikt u om milde tot matige gewrichtspijn te verlichten, veroorzaakt door bijvoorbeeld artrose. Voltaren Emulgel wordt goed opgenomen door de huid en het dringt snel door tot in de kern van de pijn. De niet-vette gel is uitstekend geschikt voor een massage van de knieën of vingers en geeft ontspanning en verkoeling.

Let op:

• Overschrijd de aanbevolen dosering van medicatie niet;

• Bewaar medicijnen bij kamertemperatuur en in het donker;

• Houd medicijnen buiten bereik van kinderen.

Online diclofenac bestellen?

Bestel nu
  • Voltaren K 12,5 mg  pijnstiller Filmomhulde Tabletten Diclofenac-Kalium 20TB

    6,99

    Voltaren

    K 12,5 mg pijnstiller Filmomhulde Tabletten Diclofenac-Kalium 20TB

  • Voltaren K 12,5 mg pijnstiller Filmomhulde Tabletten Diclofenac-Kalium 10TB

    3,59

    Voltaren

    K 12,5 mg pijnstiller Filmomhulde Tabletten Diclofenac-Kalium 10TB

  • Sanias Diclofenac Kalium 12.5mg 20ST

    4,10

    Sanias

    Diclofenac Kalium 12.5mg 20ST

Waar koop ik diclofenac?

Diclofenac online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost diclofenac?

Op de shopping pagina van diclofenac ziet u ons assortiment diclofenac, met de huidige prijzen.

Lees meer artikelen

‘Weet wat je slikt’

Lees meer
Vrouw met regenjas in de regen

Ontdek de Engystol tabletten van -Heel

Lees meer
ibuprofen tabletten

Alles over ibuprofen

Lees meer
Vrouw zit onder een dekentje met thee

Advies bij griep

Lees meer
vrouw houdt een kopje met thee vast onder een deken

Advies bij verkoudheid

Lees meer
 
1  2  3