DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zijn pigmentvlekken tijdens de zwangerschap te behandelen?

Sommige vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap last van pigmentvlekken op de huid: dit heet melasma of zwangerschapsmasker. De vlekken zitten meestal in het gezicht. Lees hieronder meer over deze veelvoorkomende zwangerschapskwaal. 

Hoe ontstaat een zwangerschapsmasker?

Tijdens de zwangerschap nemen de oestrogeenniveaus toe. Wanneer de huid vervolgens wordt blootgesteld aan zonlicht, leidt dit tot een verhoogde activiteit van de pigmentcellen. Dit resulteert in een toename van de pigmentproductie en zorgt daarom voor de aanmaak van pigment. 

Vanaf wanneer kunt u het krijgen?

Een zwangerschapsmasker ontstaat meestal halverwege of aan het einde van de zwangerschap. Dit is het tweede en derde trimester.

Gaat het na de zwangerschap vanzelf weg?

De pigmentvlekken verdwijnen geleidelijk, wat soms lang kan duren. Het kan ruim een jaar duren voordat het zwangerschapsmasker volledig is verdwenen. 

Hoe kunt u het voorkomen of de pigmentatie beperken?

Om de pigmentatie te minimaliseren is het van belang om de huid goed te beschermen tegen de zon. Vandaar de onderstaande tips: 

  • Beperk blootstelling aan de zon

  • Vermijd tussen 11:00 en 15:00 uur de zon zo veel mogelijk

  • Bescherm uw hoofd met een hoed of pet

  • Gebruik zonnebrandcrème (factor 50)

  • Kies voor crèmes en serums om pigmentvlekken minder zichtbaar te maken


Nieuw! Biodermal Pigment

Om de pigmentatie te behandelen kunt u gebruik maken van Biodermal Pigment. Dit is een complete, effectieve routine tegen pigmentvlekken. De lijn bestaat uit crèmes en serums die de zichtbaarheid van pigmentvlekken in het gezicht (zwangerschapsmasker) verminderen:

Stap 1: Biodermal Pigment Serum met 10% Niacinamide en 2% PHA

Biodermal Pigment Serum vermindert pigmentvlekken en verheldert de huidteint. De effectieve ingrediënten 10% niacinamide en 2% PHA pakken de oorzaak van pigmentvlekken aan, exfoliëren mild en verminderen melanine in de huid. Ook verbetert Biodermal Pigment Serum de huidelasticiteit en -textuur, wat zorgt voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Gebruik
Breng Biodermal Pigment Serum elke ochtend en avond aan op een gereinigde huid. Voor het beste resultaat gebruikt u het product in combinatie met Biodermal Pigment Dagcrème en Biodermal Pigment Nachtcrème.


Stap 2: Biodermal Pigment Dagcrème SPF 50

Biodermal Pigment Dagcrème met SPF 50 voorkomt en vermindert pigmentvlekken. De dagcrème beschermt tegen UV-straling, doordat het UV-filters en een verhoogde concentratie UVA-filters bevat. De crème brengt de huid in balans met effectieve anti-pigment ingrediënten, wat resulteert in een normaal pigmentatieniveau. Ook hydrateert de dagcrème intensief en verbetert het de huidelasticiteit en -textuur, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.

Gebruik

Breng Biodermal Pigment Dagcrème SPF 50 elke ochtend aan op een gereinigde huid. Voor het beste resultaat gebruikt u het product in combinatie met Biodermal Pigment Nachtcrème en Biodermal Pigment Serum.


Stap 3: Biodermal Pigment Nachtcrème met Niacinamide en Hyaluronzuur 

Biodermal Pigment Nachtcrème vermindert pigmentvlekken, door overmatige melanineproductie te verminderen en celvernieuwing te stimuleren. De crème bevat effectieve anti-pigment ingrediënten, exfolieert mild en vermindert melanine in de huid. Biodermal Pigment Nachtcrème hydrateert intensief en verbetert de huidelasticiteit en -textuur, wat zorgt voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Gebruik

Breng Biodermal Pigment Nachtcrème elke avond aan op een gereinigde huid. Voor het beste resultaat gebruikt u het product in combinatie met Biodermal Pigment Dagcrème en Biodermal Pigment Serum.


Meer weten?

Heeft u nog vragen over pigmentvlekken tijdens de zwangerschap? Raadpleeg dan onze gediplomeerde drogisten. Zij staan u graag te woord.

Bronnen

Thuisarts 
Biodermal

Catharina ziekenhuis