DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Veilig in de zon als u zwanger bent, hoe doet u dat?

Voor iedereen geldt dat het oppassen geblazen is als het gaat om de zon. U moet zich altijd goed beschermen. Maar hoe zit het met zon en zwangerschap? Zijn er wellicht extra dingen waar u rekening mee moet houden? Lees snel verder.

Mag ik in de zon als ik zwanger ben?

U kunt veilig buiten en in de zon zijn wanneer u zwanger bent. Het is niet slecht voor de baby of slechter voor u dan normaal. De uv-straling van de zon bereikt niet de baarmoeder en komt dus niet bij uw kindje terecht.

Uiteraard geldt wel dat u voorzichtig moet zijn met de zon op de huid, zoals u dat normaal gesproken ook doet: dus insmeren wanneer u aan de zon wordt blootgesteld. En lang op het strand gaan liggen in de zon, is ook niet aan te raden. Want wanneer u zwanger bent, bent u wel gevoeliger voor de hitte. En oververhitting of zonnesteek kan wel gevaar voor de baby opleveren.

Wat zijn de risico’s voor de huid bij zwangerschap?

Net zoals wanneer u niet zwanger bent, kan uw huid verbranden in de zon. En kan de zon ook huidschade toebrengen, die onder andere voor veroudering van de huid zorgt. Maar wanneer u zwanger bent, is er nog een huidprobleem om rekening mee te houden, namelijk: het zwangerschapsmasker.

Wat is een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker is een aandoening van de huid waarbij er te veel pigment in de huid ontstaat. Meestal treedt dit op tussen de vier en zes maanden zwangerschap. Uw hoge hormoonspiegel tijdens de zwangerschap zorgt voor de toename van de productie van het pigment in de huid: melanine. Blootstelling aan de zon kan een zwangerschapsmasker uitlokken of erger maken.

Er ontstaan bruine vlekjes op de huid, met name in het gezicht. Vandaar de term ‘masker’. De bruine vlekjes zitten bijvoorbeeld op uw bovenlip, het voorhoofd op de jukbeenderen. Het kan overigens ook elders op het lichaam voorkomen. Doorgaans gaat een zwangerschapsmasker vanzelf over een tijdje na uw bevalling.

Hoe voorkom ik een zwangerschapsmasker of pigmentvlekken?

Heeft u normaal gesproken al last van pigmentvlekken? Dan kunt u tijdens een zwangerschap de zon beter helemaal vermijden. Daarnaast geldt: smeren, smeren, en nog eens smeren. Met een voldoende hoge zonbeschermingsfactor en vaak genoeg op een dag. En eventueel met een zonnebrandcrème die speciaal geschikt is voor het gezicht en het voorkomen van pigmentvlekken. Zoals de Nivea UV Gezicht Anti-Age Q10 Zonnecrème SPF50.

zon-zwanger

Waar moet u op letten als u zwanger bent en in de zon vertoeft?

Welke zonnebrandcrème kan ik het beste gebruiken als ik zwanger ben?

Een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor is belangrijk wanneer u in verwachting bent. De huid heeft een goede bescherming tegen de zon nodig. Denk bijvoorbeeld aan de Nivea Sun Protect & Hydrate Zonnemelk SPF50+ welke een hoge bescherming biedt en de huid bovendien hydrateert.

Of wanneer u liever voor een spray gaat: de Nivea Sun Protect & Dry Touch Invisible SPF50. Dit is een niet vette, waterresistant, transparante zonnespray, die hoge bescherming van de huid biedt.

Kortom, lekker van het mooie weer genieten kan! Maar wel goed beschermt met een zonnebrandcrème en met mate.

Zonnebrandcrème voor tijdens de zwangerschap

Bestel direct
  • Nivea Sun Protect & Hydrate Zonnemelk SPF50+ 200ML

    50% korting

    Nivea

    Sun Protect & Hydrate Zonnemelk SPF50+ 200ML

  • Nivea Sun Protect & Dry Touch Invisible SPF50 200ML

    50% korting

    Nivea

    Sun Protect & Dry Touch Invisible SPF50 200ML

  • Nivea Sun Gezicht Mineral UV Protection SPF50+ 50ML

    50% korting

    Nivea

    Sun Gezicht Mineral UV Protection SPF50+ 50ML

  • Nivea Sun Sensitive Immediate Protect Zonnemelk SPF50+ 200ML

    50% korting

    Nivea

    Sun Sensitive Immediate Protect Zonnemelk SPF50+ 200ML

  • Nivea