DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Tips om gezond zwanger te worden

Wilt u graag zwanger worden en een gezin starten of uw gezin uitbreiden? Het kan snel gaan, maar soms duurt het toch wat langer dan u gehoopt had. Ook al bent u gezond en uw partner ook. U doet uw best om uzelf goed te verzorgen, maar het is goed om ook de tijd te nemen. Een kinderwens wordt meestal niet direct vervuld. Soms worden vrouwen zonder enig probleem zwanger terwijl anderen worstelen. Er spelen namelijk veel factoren mee. Leeftijd, gezondheid, stress, de lijst lijkt soms eindeloos. Maar wees gerust: om u te helpen geven we hier een aantal tips!

Proceive producten op een rijtje

Neem de tijd

Het klinkt als een cliché, maar laat u niet ontmoedigen. Zwanger worden duurt voor veel mensen vaak langer dan men hoopt. Het is bekend dat het verbeteren van levensstijl en voeding een verschil kan maken bij het zwanger worden. Eicellen hebben ongeveer 3 maanden nodig om zich te ontwikkelen tot rijpe cellen die klaar zijn om een baby te maken. Ook sperma wordt elke 3 maanden blootgesteld aan alles wat u doet (eten, slapen, drinken, stress, roken). Daarom is het goed om te beginnen uw levensstijl onder de loep te nemen en ervoor te zorgen om de kwaliteit van de eicellen en sperma te optimaliseren. Hierdoor wordt er ook wel gezegd dat het geen 9 maar 12 maanden duurt om zwanger te worden.

Stress

Het zal u niet verbazen dat teveel stress een negatieve invloed kan hebben op vruchtbaarheid. Als u moeite heeft met dagelijkse stress dan zou u yoga of meditatie kunnen proberen. Wanneer u last heeft van zwangerschap stress, is het niet erg om af en toe een wat spannendere dag te hebben dan normaal. Maar vermijd langdurige stress, omdat dit uw hormonen kan beïnvloeden en leiden tot een toename van stresshormonen.

Vruchtbare dagen

Een vrouw is gedurende haar maandelijkse cyclus niet continu vruchtbaar. Uw vruchtbare dagen bevinden zich vóór uw ovulatie. Bij de meeste vrouwen vindt de ovulatie plaats ongeveer twee weken voor de menstruatie. Het kan handig zijn om deze timing bij te houden in uw agenda of via speciale ovulatie-apps. Als u een onregelmatige cyclus heeft of om andere redenen moeite hebt met het bijhouden van de vruchtbare dagen, kunt u een ovulatietest overwegen. Het is ook belangrijk om te weten dat zaadcellen tot vier dagen in de baarmoeder kunnen overleven terwijl ze wachten op de eicel. Dus, voordat de ovulatie plaatsvindt, moeten de zaadcellen al aanwezig zijn, want anders bent u te laat.


Vermijd alcohol, tabak en cafeïne

Hoewel het verleidelijk kan zijn om af en toe een glas wijn te drinken of een sigaret op te steken tijdens een avond met vrienden, is het verstandig om dit te vermijden. Waarom? Alcohol en roken hebben een negatieve invloed op uw vruchtbaarheid, wat niet gunstig is als u probeert zwanger te worden. Dit geldt overigens ook voor uw partner. De productie en kwaliteit van zaadcellen zijn beter wanneer een man niet rookt en drinkt. Daarnaast is het belangrijk om matig te zijn met cafeïne. Cafeïne zit bijvoorbeeld in dranken zoals koffie, thee, cola en energiedrankjes. Voor zwangere vrouwen is het sowieso aanbevolen om de inname van cafeïne te beperken, aangezien het de vruchtbaarheid kan beïnvloeden. Het Voedingscentrum raadt aan om minder dan twee kopjes koffie (gelijk aan 200 milligram cafeïne) per dag te drinken.

Optimale Mentale en Fysieke Gezondheid

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is toch belangrijk om te benadrukken: zorg voor een goede gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Een goede mentale gezondheid draagt bij aan een evenwichtige hormoonbalans. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw fysieke conditie in orde is? Een van de maatstaven is de Body Mass Index (BMI), die de verhouding weergeeft tussen uw lengte en gewicht. Voor volwassenen met een gezond gewicht wordt een BMI tussen 18,5 en 25 aanbevolen. Een gezond gewicht kan de kans op zwangerschap vergroten. Als uw BMI hoger of lager is, kan de kans om zwanger te worden mogelijk kleiner zijn.


Plan verstandig en geniet

Bij pogingen om zwanger te worden is een goede timing cruciaal. Het is raadzaam om in de week voor de ovulatie om de dag seks te hebben. Vermijd bij voorkeur glijmiddelen als u zwanger wilt worden, omdat deze de vaginale zuurgraad kunnen verstoren of zaaddodend kunnen zijn. Als u toch glijmiddel wilt gebruiken, kies dan voor een 'vruchtbaarheidsvriendelijk' glijmiddel met vergelijkbare samenstellingen als vaginaal vocht. Naast deze praktische tips is het van groot belang om te blijven genieten van uw seksleven. Soms kan het voelen als een verplichting om uw doel te bereiken, maar door plezier te hebben en te ontspannen, schept u een gunstige omgeving voor het verwezenlijken van uw kinderwens.

Ondersteuning van Proceive

Zowel het mannelijke als het vrouwelijke voortplantingssysteem heeft voldoende voedingsondersteuning nodig om bij te dragen aan de kwaliteit van sperma en eicellen. Dit is waar Proceive een verschil kan maken om een kinderwens in vervulling te laten gaan. Proceive helpt uw lichaam zich voor te bereiden op de conceptie door de perfecte mix van hoogwaardige voedingsstoffen te bieden. Het middel is ontwikkeld door vruchtbaarheidsexperts en specialisten op basis van wel 600 studies.

Proceive Vrouw bevat een combinatie van 28 vitamines, mineralen en aminozuren die de vruchtbaarheid ondersteunen. Elk van deze voedingsstoffen is zorgvuldig gekozen. Alle stoffen vullen elkaar aan en versterken elkaar. Daarbij bevat het de best opneembare vorm van foliumzuur Hierdoor krijgt u een krachtige mix die het lichaam voorbereid op de zwangerschap.

Proceive Vrouw heeft alle benodigde voeding voor de vrouwelijke voortplantingsorganen. Als u al langer dan 12 maanden probeert zwanger te worden of boven de 35 bent kunt u ook Proceive MAX Vrouw kiezen. Dit bevat 33 voedingstoffen en in hogere hoeveelheid om zo het lichaam te ondersteunen op het zwanger worden. Het mooie van Proceive is dat het niet alleen voor vrouwen maar ook voor uw partner is. Want ook voor mannen is een gezonde levensstijl van belang. Mannen moeten tussen de 40 en 300 miljoen zaadcellen produceren om vruchtbaar te zijn. Des te belangrijker om te zorgen dat alle voedingsstoffen aanwezig zijn voor dit intensieve proces. Proceive Man bevat 26 belangrijke voedingstoffen en zorgt bij mannen voor een gezonde vruchtbaarheid en spermaproductie. Omdat na 40 jaar de kwaliteit van het sperma afneemt is er voor mannen vanaf deze leeftijd of voor mannen die meer dan 12 maanden proberen een baby te verwekken Proceive MAX Man. Dit product bevat 33 belangrijke voedingsstoffen in hoge dosering.

Proceive

Expert op het gebied van kinderwens en zwangerschap

Bestel direct
  • Proceive Kinderwens Vrouw 60CP

    24,95

    Proceive

    Kinderwens Vrouw 60CP

  • Proceive Kinderwens Man 60CP

    24,95

    Proceive

    Kinderwens Man 60CP

  • Proceive Kinderwens Duopak Vrouw & Man Capsules 120CP

    44,95

    Proceive

    Kinderwens Duopak Vrouw & Man Capsules 120CP

  • Proceive Zwanger Omega 3 60CP

    22,95

    Proceive

    Zwanger Omega 3 60CP

Voordelen Proceive

Proceive is vrij van vul- en bindmiddelen en kunstmatige kleur- of smaakstoffen. De kwaliteit en kwantiteit van voedingsstoffen in Proceive zijn ongeëvenaard op de markt. Het bevat de meest hoogwaardige ingrediënten die goed opneembaar zijn. Daarbij worden de producten door 95% van de gebruikers aanbevolen.

Zwanger geworden?

Is het gelukt om zwanger te worden? Ook dan heeft Proceive specifieke producten ter ondersteuning van de zwangerschap. Omdat er tijdens elk trimester verschillende behoeftes zijn voor moeder en baby, heeft Proceive per Trimester een apart product die perfect aansluiten op dat moment. Daarnaast is er ook een pure en krachtige Omega 3 die voor en tijdens de zwangerschap genomen kan worden.

Nieuwe moeder met minder vol en sterk haar na de zwangerschap

Minder vol en sterk haar na de zwangerschap?

Lees meer

Pigmentvlekken tijdens de zwangerschap (zwangerschapsmasker)

Lees meer
zwangere vrouw met man in de keuken

Nieuwe voedingsadviezen tijdens de zwangerschap

Lees meer
zonnetje in strandzand getekend

Veilig in de zon als u zwanger bent

Lees meer

Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Lees meer
baby slaapt heeft last van doorkomende tandjes

De eerste tandjes

Lees meer
baby ligt op aankleedkussen

Advies bij luieruitslag

Lees meer
vrouw met kraampakket

Alles wat u nodig heeft voor de kraamtijd

Lees meer
 
1  2  3  4