DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Welke vitamine B12 vorm is het beste?

vrouw gaapt in bed

Een drukke agenda waardoor u geen energie overhoudt voor leuke dingen? Een goede nachtrust, beweging en een gezond en gevarieerd voedingspatroon kunnen u helpen met het behoud van voldoende energie. Helaas is dat juist lastig met een volle agenda. Een vitamine B12 supplement kan ondersteuning bieden, maar welke vorm kunt u dan het beste kiezen? In deze blog leest u welke vorm het beste opneembaar is voor uw lichaam. Leest u mee?


Wat is vitamine B12?

Hoewel vitamine B12 door ons lichaam zelf aangemaakt wordt, zijn we afhankelijk van voeding voor onze vitamine B12 inname. De aanmaak van vitamine B12 vindt namelijk plaats in een gedeelte van de darm waar deze vitamine niet meer door het lichaam kan worden opgenomen. Vitamine B12 krijgt u binnen via dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Heeft u een vegetarische of veganistische levensstijl? Dan is het aanbevolen om dagelijks vitamine B12 bij te slikken.


Wat doet vitamine B12 in het lichaam?

Vitamine B12 draagt bij aan de energiehuishouding en is bij een hele hoop andere belangrijke processen in het lichaam betrokken. Zo ondersteunt het de aanmaak van rode bloedlichaampjes en draagt het bij aan een normale celdeling. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem en op de werking van het zenuwstelstel. Bovendien speelt het een rol bij het vrijspelen van energie in het lichaam en helpt het bij vermoeidheid, moeheid en futloosheid.


Welke vitamine B12 vorm is het beste?

Tegenwoordig zijn er talloze versies van vitamine B12 in de drogisterijen verkrijgbaar en dat kan het lastig maken om een keuze te maken. We raden aan om bij het kiezen van een supplement altijd te letten op een aantal elementen. Allereerst is het verstandig om het etiket goed te lezen, hierop vindt u al veel informatie over de kwaliteit van het product. Let daarbij goed op de ingrediënten. Staat u bijvoorbeeld weleens stil bij welke vorm u van een voedingsstof koopt?

Niet alle vormen van een voedingsstof zijn even goed opneembaar voor uw lichaam. In voedingssupplementen kan er gebruik worden gemaakt van synthetische vormen en natuurlijke vormen van voedingsstoffen. De synthetische vormen zijn niet lichaamseigen en daardoor minder effectief, u kunt daarom beter voor een natuurlijke vorm kiezen.


Synthetische of natuurlijke vorm van vitamine B12?

Bij veel vitamine B12 supplementen wordt gebruik gemaakt van de synthetische vorm cyancobolamine. Dit is een vorm die door het maag- en darmstelsel eerst moet worden omgezet naar de vorm methylcobalamine voordat het bruikbaar is voor het lichaam. Hierbij gaat de vitamine B12 door een omzettingsproces waarbij in elke fase een nutriënt verloren gaat. Dit zorgt ervoor dat een verwaarloosbare hoeveelheid methylcobalamine overblijft. Het beste kunt u daarom kiezen voor de natuurlijke vorm.


De biologische beschikbare vormen van vitamine B12

Naast de natuurlijke vormen zijn er ook nog de biologisch beschikbare vormen van voedingstoffen. De natuurlijke én biologisch beschikbare vormen van vitamine B12 zijn methylcobalamine en adenosylcobalamine. Deze twee vormen zijn goed opneembaar voor het lichaam en daarom een goede keuze als u opzoek bent naar een hoogwaardig voedingssupplement.


Vitamine B12 van Vitakruid

Alle voedingssupplementen van Vitakruid zijn ontwikkeld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en worden gemaakt van stoffen met een hoge opneembaarheid, zo ook de vitamine B12 voedingssupplementen. Deze supplementen bevatten de natuurlijke en biologische beschikbare vorm van vitamine B12: methylcobalamine en adenosylcobalamine.

Vitamine b12 met een hoge opneembaarheid

Vitakruid vitamine B12

De vitamine B12 supplementen van Vitakruid zijn verdeeld in enkelvoudige formules en complex formules. De enkelvoudige formules bevatten enkel vitamine B12 en de complex formules bevatten een combinatie van verschillende vitamines. Het assortiment van Vitakruid bevat drie enkelvoudige formules:

Vitakruid vitamine B12 1000mcg methylcobalamine – Een onderhoudsdosering op een gezond en gevarieerd eetpatroon dat goed bij vegetariërs past.

Vitakruid vitamine B12 5000mcg methylcobalamine – Een dosering die wordt aangeraden bij een foliumzuuroverschot. Deze formule helpt foliumzuur beschikbaar te maken voor het lichaam.

Vitakruid vitamine B12 5000mcg adenosylcobalamine – Een goede optie bij vermoeidheid. De formule draagt bij aan de ATP aanmaak in het lichaam, dit is de belangrijkste energiebron in het lichaam.

https://www.deonlinedrogist.nl/vitamine-b12/?filter_brands=922

Daarnaast bevat het Vitakruid assortiment de onderstaande complex formules:

Vitakruid vitamine B12 Forte Plus – Een formule met Foliumzuur, vitamine B6 en biotine en een goede keuze bij een ontoereikend vitamine B12 niveau.

Vitakruid vitamine B12 Combi 6000 – Een formule met de twee biologische beschikbare vormen adenosylcobalamine en methylcobalamine. Daarnaast bevat deze formule folaat en vitamine B6 voor een hoge opneembaarheid..

Vitakruid Vitamine B12 combi 10.000– De formule met de hoogste dosering vitamine B12, geschikt voor een scheve B12 huishouding, met folaat voor een betere opname.

    • Vitakruid

    Lees meer..

    ‘Weet wat je slikt’

    Lees meer

    Wat is groenlipmossel?

    Lees meer

    De weerstandsvoordelen van zink

    Lees meer

    Ondersteun uw weerstand met Bonusan

    Lees meer
    in deze voeding zit magnesium

    Wat is magnesium?

    Lees meer
    vrouw met ijzertekort valt achter bureau in slaap

    Alles over ijzer

    Lees meer
    Pharma Nord afbeelding small

    Pharma Nord: hoogwaardige supplementen uit Denemarken

    Lees meer
    probiotica supplementen

    Wat zijn probiotica?

    Lees meer

    Welke magnesium past bij mij?

    Lees meer
    meisje met een glas melk vol calcium

    Wat is calcium en waar is het goed voor?

    Lees meer
    ashwagandha blad

    Alles over ashwagandha

    Lees meer
    Relaxol Energetica Natura

    Relaxol helpt u natuurlijk te ontspannen!*

    Lees meer
    Hoeveel vitamine D per dag?

    Dit is waarom vitamine D zo belangrijk is

    Lees meer
    vegetarisch eten

    6x Bonusan supplemententips voor vegetariërs en veganisten

    Lees meer

    Wat zijn prebiotica en probiotica?

    Lees meer

    Plantaardige en planeetaardige supplementen van Daily

    Lees meer

    Natuurlijke kruidensupplementen ter ondersteuning van uw gezondheid: Vanan

    Lees meer
    vrouw zit naast een schuur in zwarte kleding

    3 stappen voor een beter gemoed

    Lees meer

    Waar u op moet letten bij het kopen van een supplement

    Lees meer
    vrouw drinkt smoothie

    Start het voorjaar energiek met een detox

    Lees meer
    iemand met darmklachten

    Langdurig last van diverse buikklachten?

    Lees meer

    Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

    Lees meer
     
    1  2  3  4  5  ...  11