DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Wat doet de prostaat?

Wat is de functie van dit walnootvormige mannelijker geslachtsorgaan?

De prostaat is onderdeel van de mannelijke geslachtsorganen. Maar wat doet deze klier nou eigenlijk? Waarom heeft u een prostaat en wat is zijn functie? Lees hier alles over het nut van de prostaat.

Alle mannen hebben hem: een prostaat. Een klier die hoort bij de mannelijke geslachtsorganen. De prostaat is rond en walnootvormig en bevindt zich onder de blaas. Hij zit rondom de plasbuis. De prostaat produceert prostaatvocht. Maar waar hebben we dat voor nodig, prostaatvocht?

Wat doet de prostaat?

De functie van de prostaat heeft te maken met de vruchtbaarheid van de man. De prostaat bestaat uit verschillende prostaatkwabben met daarin klierbuisjes. Deze klierbuisjes maken het vocht aan waarin de zaadcellen bij een zaadlozing naar buiten worden vervoert. Het vocht zorgt ervoor dat de zaadcellen ook buiten het lichaam van de man, in de vagina van de vrouw, nog een tijdje kunnen blijven leven. Het prostaatvocht is daarom belangrijk voor de vruchtbaarheid.

Hoe komt het prostaatvocht in het sperma terecht?

Wanneer een man een zaadlozing heeft, komt het zaad vrij uit de bijballen. Dit legt een weg af via de zaadleiders richting de urinebuis. Hierbij komt het langs de prostaat. De prostaat knijpt samen waardoor het prostaatvocht, oftewel spermavocht vrijkomt. De zaadcellen en dit vocht vormen samen het sperma dat via de penis het lichaam verlaat. Tijdens een zaadlozing trekt de blaashals ook samen, zodat het sperma maar één kant op kan: naar buiten.

Wat gebeurt er met de prostaat als u ouder wordt?

Naarmate de leeftijd toeneemt kan de prostaat wat gaan groeien. Omdat de prostaat om de urinebuis heen ligt, kan de groei van de prostaat effect hebben op het plassen. U merkt bijvoorbeeld dat u ’s nachts vaker naar het toilet moet. Verder kan een groeiende prostaat ook invloed hebben op uw potentie en uw seksuele gezondheid.

Supplementen voor het behoud van een gezonde prostaat

Ter aanvulling op een gezonde leefstijl en gezonde voeding, kunt u ook supplementen gebruiken om de gezondheid van de prostaat te ondersteunen. A.Vogel Prostaforce is zo’n voedingssupplement, dat u hierbij kan helpen.

A.Vogel Prostaforce bevat een concentratie stoffen van de vruchten van de zaagbladpalm. Dit is een dwergpalm die groeit in Florida. De vruchten zijn goed voor de conditie van de prostaat¹. A.Vogel Prostaforce draagt op verschillende manieren bij aan de gezondheid van de prostaat:

• Het ondersteunt het goed kunnen blijven plassen¹;

• Het draagt bij aan de seksuele gezondheid van de man¹;

• Het ondersteunt de mannelijke potentie¹.

¹Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

U hoeft van dit supplement maar één kleine, gemakkelijk in te nemen capsule per dag te slikken. En u mag het langdurig gebruiken.

Prostaforce

van A.Vogel

Bestel nu
  • A.Vogel Prostaforce Capsules 90CP

    25% korting

    A.Vogel

    Prostaforce Capsules 90CP

  • A.Vogel Prostaforce Druppels 100ML

    16% korting

    A.Vogel

    Prostaforce Druppels 100ML

  • A.Vogel Prostaforce Capsules 30CP

    15% korting

    A.Vogel

    Prostaforce Capsules 30CP

Wat u verder kunt doen voor het behoud van een gezonde prostaat:

• Drink voldoende en eet gezond. Voldoende drinken en gezonde voedingsstoffen zijn essentieel om de prostaat in goede conditie te houden;

• Drink niet te veel koffie, zwarte thee, alcohol- of koolzuurhoudende dranken;

• Vermijd ook scherpe specerijen;

• Ga rechtop op het toilet zitten als u moet plassen en plas rustig uit. Neem hier de tijd voor. Pers niet en plas zo goed mogelijk leeg.

  • A.Vogel