DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zo kiest u de beste zonnebrandcrème

Weet u hoe u de beste zonnebrandcrème voor uw gezicht uitkiest? Het is belangrijk om zowel uw huidtype als uw huidconditie in acht te nemen als u zonbescherming koopt. Eerst bepaalt u de SPF (beschermingsfactor) aan de hand van uw huidtype. Daarna kijkt u naar de conditie van uw huid (bijvoorbeeld een vette of rijpere huid) en kiest u uw ideale zonbeschermingsproduct.

Welke factor zonnebrand (SPF) heeft u nodig?

Dat is afhankelijk van twee dingen:

De zonkracht (die weer door verschillende factoren wordt bepaald zoals de hoogte van de zon, of de bewolking; bij bewolking is de zonkracht lager dan bij een stralend blauwe lucht bijvoorbeeld)

Uw huidtype Het ene huidtype is gevoeliger voor UV(-B) straling dan het andere. Dat verklaart ook waarom de ene persoon nooit verbrandt, en de andere al na vijf minuutjes in de zon.

Er is een schaal van zes huidtypes ontwikkeld door de dermatoloog Fitzpatrick. Deze schaal geeft aan welke kenmerken een huidtype heeft. De huidtypes zijn ingedeeld op hoeveel en hoe snel iemand verbrandt en hoe bruin je wordt. Bekijk hieronder welk huidtype u heeft en welke SPF wordt aangeraden:

Lees meer!

Welke zonnebrandcrème past bij de conditie van uw gezichtshuid?

Hoe kiest u nu de beste zonnebrand voor uw gezicht? Welke zonnebrandcrème moet u gebruiken? Zo weet u precies welk product u het beste kunt gebruiken.

Een vette en/of acnegevoelige huid

Deze glimt vaak meer en is gevoelig voor producten die de huid en poriën verstoppen. U kunt een zonbescherming gebruiken die niet vettig is en een matterend, anti-glans effect heeft, zoals:

- Eucerin Sun Oil Control

- Vichy Capital Soleil Matterende 3-in-1 zonnebrand SPF50+

- La Roche-Posay Anthelios Oil Correct - Dagelijkse Matterende Zonnebrandcrème SPF5

- Biodermal Zonnefluïde Gezicht SPF 30 Matterend

Een verouderde huid

Wilt u met name de tekenen van huidveroudering tegengaan? Daar zijn speciale zonnebrandcrèmes voor, bijvoorbeeld met ingrediënten om rimpels zichtbaar te verminderen en met bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering door de zon. Kies bijvoorbeeld voor

- Eucerin Sun Photoaging Control Fluid

- Vichy Capital Soleil Anti-Age 3-in-1 Zonnebrand SPF50 50ML

- La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50+

- Biodermal Anti Age Zonnecrème Gezicht SPF30

Een huid met pigmentvlekken of die vatbaar is daarvoor

Pigmentvlekken ontstaan meestal door de zon. Slim om, als u hier last van heeft, extra bescherming voor te gebruiken. De Eucerin Sun Pigment Control Fluid voorkomt pigmentvlekken door de zon en vermindert pigmentvlekken. Vichy Capital Soleil getinte 3-in-1 crème tegen pigmentvlekken SPF50+ 50ML en La Roche-Posay Anthelios Pigment Correct - Dagelijkse Getinte Zonnebrandcrème Licht SPF50+ beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon, camoufleren en pakken pigmentvlekken aan.

Bij zonneallergie

Nadat u in de zon bent gekomen heeft u rode, jeukende blaasjes, vlekjes of bultjes. Heeft u hier last van? Gebruik dan altijd minimaal SPF 30, een zonnebrand met bescherming tegen UV-A straling en kies bij voorkeur voor een product dat geschikt is bij zonneallergie, zoals de Sun PLCE Protect Gel-Crème van Eucerin.

Gevoelige huid

Heeft u een gevoelige huid? Dan is zonnepoeder wellicht een uitkomst. Het zonnepoeder met SPF50 blijft op de huid liggen en geeft geen reactie met de huid. Bestel hier Sunday Brush Mineraal Zonnepoeder met SPF50.

Normale tot gevoelige huid

Geen specifieke huidconditie die uw huid echt typeert, of heeft u een gevoelige huid? Kies dan een product met een textuur naar wens en een brede werking. Bestel bijvoorbeeld Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+.

Ontdek de laatste innovaties van La Roche-Posay: Anthelios UV-mune SPF50+ biedt bescherming tegen celschade door de meest verraderlijke UV-straling*.

Bestel hier alle zonbescherming speciaal voor uw gezicht.

Zonverzorging

Bestel direct

Bestel nu
  • La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Hydraterende Zonnebrandcrème SPF50+ 50ML

    15% korting

    La Roche-Posay

    Anthelios UVMune 400 Hydraterende Zonnebrandcrème SPF50+ 50ML

  • Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ Getint - dagelijkse zonnebrand voor het gezicht 40ML

    15% korting

    Vichy

    Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ Getint - dagelijkse zonnebrand voor het gezicht 40ML

  • Biodermal Ultralichte Zonnefluïde - Zonnebrand met SPF50+ - Zonnebrand gezicht 40ML

    50% korting

    Biodermal

    Ultralichte Zonnefluïde - Zonnebrand met SPF50+ - Zonnebrand gezicht 40ML

  • Sunday Brush Mineral Sunscreen SPF50 - Medium 6GR

    52,50

    Sunday Brush

    Mineral Sunscreen SPF50 - Medium 6GR

Het verschil tussen zonnebrandcrème voor het lichaam en het gezicht

Lees meer!

*Ultralange UV-A straling (380-400nm). Deze zonbescherming is getest op gevoelige, reactieve en intolerante huid en bestendig tegen water en zweet.