DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Bescherm uw tattoo tegen de zon

Man met tattoo bij de zee
Net een nieuwe tattoo? Dan wilt u die zo goed mogelijk beschermen tegen de zon en andere invloeden van buitenaf, dat begrijpen we. Maar u wilt natuurlijk het liefst uw tatoeage beschermen zonder daarbij reizen, fitness of zomerse dagen op het strand op te geven? De Online Drogist geeft 5 tips over hoe u dit het beste kunt doen!

  • Tip 1: Blijf voor minimaal 15 dagen uit de zon, zodat de huid kan herstellen en de huid weer glad en zonder korstjes is. Natuurlijk is het beter om nog langer te wachten voor u de zon in gaat. Is niet mogelijk? Bedek dan de tattoo met bijvoorbeeld een steriel katoenen gaas of een bedekkend kledingstuk.

  • Tip 2: Vermijd in het begin zoveel mogelijk het zwemmen in de zee of in het zwembad. Contact met chemische middelen (zoals chloor) en zout kan de tatoeage vervagen. Bent u toch naar de zee of het zwembad gegaan? Was uw tattoo dan direct na het zwemmen met een aangepaste wasgel, zoals Bepanthen Tattoo Wasgel. Deze wasgel is zeepvrij en niet-geparfumeerd, waardoor regelmatig wassen – meerdere keren per dag - ook echt mogelijk is. Daarnaast ondersteunt de wasgel het natuurlijke huidherstel.

  • Tip 3: Haal de korstjes die ontstaan er niet zelf af, maar laat ze vanzelf van de huid vallen. Vergeet daarnaast ook niet regelmatig een verzorgende en herstellende crème aan te brengen, bijvoorbeeld Bepanthen Tattoo Zalf. Dit voorkomt uitdroging en verzorgt de huid na het zetten van een tattoo.

  • Tip 4: We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik altijd een goede zonnebrandcrème voor de verzorging en veiligheid van de huid. Voor de getatoeëerde huid is het raadzaam een aangepaste zonnebrandcrème te gebruiken, omdat bepaalde ingrediënten de getattoeëerde huid kunnen irritieren. Bepanthen Tattoo Zonnecrème is dermatologisch getest op de getatoeëerde huid en heeft een hoge SPF (SPF 50+).

    Gaat u na de zon-loze 15 dagen weer de zon in? Smeer dan heel goed de tattoo in. Hoe vaak u uw tattoo moet insmeren in de zon? Smeer allereerst goed in voordat u de zon in gaat en breng iedere keer opnieuw aan nadat u in het water bent geweest. Smeer daarnaast meerdere keren per dag voor de beste bescherming. Vooral na het zwemmen, afdrogen of zweten. 

  • Tip 5: Volg altijd de hygiëneregels en aanwijzingen van uw tatoeëerder of dermatoloog op. Zo weet u dat uw huid de juiste aandacht geeft. 
Als de tatoeage genezen is, kunnen veel voorzorgsmaatregelen worden opgeheven, behalve één: het constante gebruik van een aangepaste zonnebrandcrème met een hoge bescherming op de tatoeage (SPF 50+). Door ervoor te zorgen dat de tattoo niet te veel wordt blootgesteld aan UV-stralen garandeert u een lange levensduur en constante levendigheid van de tatoeage.

Wilt u de beste bescherming voor uw huid en zo uw tattoo heel goed verzorgen? Bekijk dan alle Tattoo verzorging of bekijk de Bepanthen tattoo verzorging.  

Wat doet zonlicht met mijn huid?

De zon biedt veel voordelen aan het lichaam. De vitamine D die u verkrijgt door de zon zorgt voor gezonde botten en een goede mentale en fysieke gezondheid. We mogen alleen de negatieve effecten van de zon niet over het hoofd zien. De zon kan namelijk zorgen voor de zogenaamde photoaging, d.w.z. huidveroudering door licht, die enkele specifieke soorten rimpels en zonnevlekken veroorzaakt.

Wat doet zonlicht met tatoeages?

Zowel UVA- als UVB-straling bereiken de inkt in de huid waar de tatoeage gezet is. Door warmte en licht ontstaat een natuurlijke reactie waardoor de inkt minder helder en minder fel wordt. Dit probleem kan zich vooral voordoen als de tatoeage nieuw is. Na het zetten van een tatoeage heeft de huid tijd nodig om te herstellen. Bescherm uw huid ook als u onder de zonnebank gaat. De UVA-straling heeft een schadelijk effect op uw huid, en dit kan de huid en uw tatoeage beschadigen.

Let op; gekleurde tatoeages vervagen nog sneller dan zwarte tatoeages

Het is lastig een rangorde op te stellen in meest kwetsbare tatoeages, maar over het algemeen zijn roodtinten en pastelkleuren de pigmenten die het meest aangetast worden. Ook de plaats van de tatoeage op het lichaam speelt een rol: schouders, nek en armen worden meer blootgesteld aan de zon, en moeten dus beter beschermd worden. U wilt dat uw tatoeage met de door uw gekozen kleuren zo mooi mogelijk blijft. Door de juiste bescherming en een beschermende aangepaste zonnebrandcrème kunt u zoveel kleuren gebruiken als u wilt voor uw tattoo.