DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Zonnebrand voor wintersport

onmisbaar tijdens wintersport

Bent u een fanatieke wintersporter die het liefst een paar keer per jaar naar de sneeuw vertrekt óf vindt u het leuk om af en toe te gaan skiën of snowboarden? Wanneer u op wintersportvakantie gaat, is het belangrijk om u goed voor te bereiden met de juiste zonnebrandcrèmes en verzorgingsproducten. De ervaren wintersporters onder ons weten waarschijnlijk wel welke producten essentieel zijn wanneer ze op wintersport gaan, maar voor de beginners onder ons kan dit best een uitdaging zijn. In deze blog vertellen we u welke zonnebrandcrèmes en verzorgingsproducten niet mogen ontbreken in de koffer voor de skivakantie.

Dit moet u weten over zonnebrand voor de winterzon

Hoge bergen, verse sneeuw én een heerlijk zonnetje: veel wintersportliefhebbers zijn er dol op. Toch kan dit heerlijke zonnetje, door de schone en heldere lucht in de bergen, erg verraderlijk zijn. Deze lucht zorgt er namelijk voor dat de uv-stralen sterker zijn, ook als de zon niet zichtbaar is. Dit komt omdat een groot deel van de zonnestralen door bewolking en mist heen gaat. Bovendien wordt 90% van de zonnestraling weerkaatst door verse sneeuw. Beiden kunnen ervoor zorgen dat uw huid extra snel verbrand. Een goed zonproduct is dus niet alleen essentieel in de zomer, maar ook tijdens een wintersportvakantie.

Veel mensen weten niet dat er een belangrijk verschil is tussen zonnebrand voor de zomer en de winter. Het grootste verschil is dat veel zonnebrandcrèmes voor de zomer op waterbasis zijn. Dit kan als gevolg hebben dat, bij extreme kou, de crème bevriest op uw gezicht. Om dit te voorkomen kunt u in de winter het beste kiezen voor een zonnebrand op oliebasis. De vetten in deze crème zorgen namelijk voor een gehydrateerde huid en maken het product goed smeerbaar.

Voor een optimale bescherming kunt u het beste uw gezicht ’s ochtends al meteen insmeren met een goede laag zonnebrand. Het is belangrijk om dit gedurende de dag een aantal keer te herhalen (iedere 2 á 3 uur). Veel wintersportcrèmes zitten verpakt in een klein tubetje, dit maakt het product ideaal om gedurende de dag mee te nemen in een rugzak of skibroek of -jas. Door uw gezicht regelmatig in te smeren, kan huidschade en versnelde huidveroudering tegen worden gegaan.

Er bestaan veel verschillende zonbeschermingsproducten. Om de juiste keuze te maken, hebben we alvast een aantal geschikte producten voor u geselecteerd:

Vichy Capital Soleil Dry Touch Zonnecrème SPF 50

Deze zonnebrandcrème van Vichy is geschikt voor elk huidtype, waaronder een gevoelige en zeer vette huid (hypoallergeen). De verfrissende, matterende en waterbestendige formule zorgt ervoor dat uw huid blijft ademen en wordt beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon. De formule van dit product voelt droog aan en glimt niet op de huid. Bovendien verzacht en hydrateert het uw huid.

Biodermal Ultralichte Zonnefluïde SPF 50+

De ultralichte formule van deze zonnefluïde van Biodermal trekt snel in en laat geen witte waas achter. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het gezicht en bevat huideigen hyaluronzuur en antioxidanten om de huid intensief te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Dit maak het een ideaal product om te gebruiken tijdens wintersport én is vanwege de formule ook in de zomer te gebruiken.

Vision Sport Sun Care SPF 30

Dit product van Vision bevat niet alleen zonnebrandcrème, maar ook lipverzorging met SPF 30. Dankzij de unieke Lyphazome Technologie in de producten van Vision, dringen kleine deeltjes van actieve ingrediënten diep door in de huid, waardoor uw huid de hele dag wordt beschermd. Deze zonnebrandcrème is ook sweat- en waterproof en bevat ingrediënten zoals vitamine E en aloë vera. Deze helpen uitdroging en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Sunday Brush Mineraalpoeder SPF 50

Kent u naast bovenstaande zonnebrandcrèmes Sunday Brush al? Sunday Brush is zonbescherming in poedervorm en speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid. Deze mineraalpoeder met spf 50 is 100% natuurlijk en biedt uw gezicht bescherming tegen de zon in de winter (én zomer). Een ander groot voordeel van dit product is dat u, door het kwastje waar u de poeder gemakkelijk mee aanbrengt, geen vette vingers krijgt. Ideaal op de piste!

Ondanks een goede zonbescherming en het regelmatig insmeren, kan verbranding van de huid snel optreden. Om deze reden is het aan te raden om een hydraterende aftersun mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat verdere huidschade wordt voorkomen en de vochtbalans op peil blijft.

4 zonproducten

voor de wintersport

  • Vichy Capital Soleil Dry Touch Zonnecrème SPF50 50ML

    10% korting

    Vichy

    Capital Soleil Dry Touch Zonnecrème SPF50 50ML

  • Biodermal Ultralichte Zonnefluïde - Zonnebrand met SPF50+ - Zonnebrand gezicht 40ML

    50% korting

    Biodermal

    Ultralichte Zonnefluïde - Zonnebrand met SPF50+ - Zonnebrand gezicht 40ML

  • Vision Sport Sun Care SPF30 20ML

    50% korting

    Vision

    Sport Sun Care SPF30 20ML

  • Sunday Brush Mineral Sunscreen SPF50 - Medium 6GR

    49,95

    Sunday Brush

    Mineral Sunscreen SPF50 - Medium 6GR

Producten die onmisbaar zijn in uw koffer tijdens wintersport:

Koude temperaturen hebben gevolgen voor de conditie van uw huid. Misschien heeft u al weleens gemerkt dat tijdens de winter uw huid droger is en meer verzorging nodig heeft. Naast zonnebrand is het daarom aan te raden om nog een aantal producten mee te nemen op vakantie. Dit zijn:

Lippenbalsem met SPF: als u voor een zonnebrand zonder lippenbalsem heeft gekozen, is het raadzaam om een losse lippenbalsem met SPF aan te schaffen. Ook uw lippen kunnen namelijk verbranden en barsten door de kou en zon. Een lippenbalsem houdt de lippen vet en voorkomt nare gevolgen.

Handcrème: ondanks het dragen van handschoenen kunnen uw handen snel uitdrogen door de kou. Met een handcrème kunt u droge handen voorkomen. Wist u dat er ook overnight handcrèmes bestaan? Deze handcrèmes smeert u voor het slapengaan op en verzorgen uw handen gedurende de nacht.

Dag- en nachtcrème: deze twee producten zijn essentieel om uw huid te hydrateren. Een dagcrème is namelijk belangrijk om uw huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals weeromstandigheden. Een nachtcrème focust op het herstellen van de huid en dringt dieper door in de huid dan een dagcrème. U kunt deze twee producten het beste combineren voor een optimaal resultaat.

Gezichtsmasker: ook gezichtsmaskers zorgen ervoor dat uw huid goed gehydrateerd wordt. Bovendien helpen maskers vuil van de huid te verwijderen en deze te herstellen. Tijdens wintersport is het aan te raden om een gezichtsmasker te gebruiken voor de vochtarme huid.

Moisturizer: een moisturizer is een hydraterende, vochtherstellende crème en zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid optimaal is. Een moisturizer brengt stoffen in de huid die vocht vasthouden. Dit is belangrijk omdat met koude en droge lucht ons lichaam veel vocht verliest.

Conditioner en haarmasker: uw haar komt tijdens wintersport in contact met koude temperaturen en sterke windvlagen. Door vervolgens de warmte op te zoeken in uw verblijf, gaan de haarschubben open staan. Dit heeft als gevolg dat uw haar kroezig, statisch en/of breekbaar wordt. Bovendien droogt het haar erg uit. Met een conditioner en/of haarmasker kunt u uw haar goed verzorgen.

Deel dit artikel

remescar vrouw met haar handen op gezicht

Skincare van Remescar met direct zichtbaar effect

Lees meer

Persoonlijke verzorging van Naïf

Lees meer

Eczeem behandelen

Lees meer

Verzorging van Celenes by Sweden

Lees meer

Wat is glycerine? En waar is glycerine goed voor?

Lees meer

Alles over puistjes en acne: acne behandelen en de juiste verzorging

Lees meer
zonnebrand tube op het strand

De beste zonnebrand SPF 30 en SPF 50(+)

Lees meer
Man met tattoo bij de zee

Bescherm uw tattoo tegen de zon

Lees meer
Sunday Brush

Wat is een mineraal zonnepoeder? - De Online Drogist

Lees meer
5 tips hoe u op een verantwoorde manier van de zon geniet

5 tips hoe u op een verantwoorde manier van de zon geniet - De Online Drogist

Lees meer
Waar is rozenwater goed voor?

Waar is rozenwater goed voor? - De Online Drogist

Lees meer
zonnetje in strandzand getekend

Veilig in de zon als u zwanger bent

Lees meer
vrouw op strand die zich insmeert met zonnebrand

5 fabels over zonbescherming

Lees meer

Bescherm uw huid tegen actinische keratose

Lees meer

Geen smoesjes meer, smeren die zonnebrandcrème

Lees meer
zonnebrand smeren op hand

Zo kiest u de beste zonnebrandcrème

Lees meer

Gestreste huid

Lees meer
Vrouw met water gezicht

Het belang van het reinigen van de huid

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Lees meer
Kiest u voor zonbescherming die oceaanvriendelijk is?

Oceaanvriendelijke zonbescherming

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  10