Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: het belang van het reinigen van de huid

Vichy Pureté Thermale producten bestellen bij DeOnlineDrogist.nl

Het belang van het reinigen van de huid

2 minuten leestijd

Een hele dag zonder make-up en lekker binnenshuis gebleven? Veel mensen slaan het reinigen van de huid bij deze omstandigheden over, maar wist u dat het ook belangrijk is om uw huid te reinigen als u geen make-up draagt en de hele dag binnen blijft?

Waarom het reinigen van de huid zo belangrijk is

Er is een verschil tussen een schone en een gereinigde huid. Op dagen dat u geen make-up draagt kan uw huid er schoon uitzien, maar kan het toch vuildeeltjes bevatten die met het blote oog niet te zien zijn. Langdurig uw huid niet of niet goed reinigen kan nare gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huid. De kans is dan groter dat u last krijgt van huidklachten zoals onzuiverheden, een droge huid, acne of vroegtijdige huidveroudering. Door de dag heen verzamelen stof, vuildeeltjes, talg en zweet zich op uw huid. Dit sluit de poriën af waardoor de huid niet kan ademen terwijl dit juist erg belangrijk is, zeker gedurende de nacht. Tijdens uw nachtrust is uw huid namelijk hard bezig met herstellen en vindt de meeste celvernieuwing plaats. Om het huidherstel te ondersteunen kunt u een nachtcrème of nachtserum met actieve stoffen gebruiken. Voordat u deze op de huid aanbrengt is het gewenst om de huid goed te reinigen zodat de huidverzorging ook echt de huid kan bereiken en zijn werk kan doen.

Vichy

Pureté Thermale reiniging

Bestel direct
 • Vichy Pureté Thermale Schuimend Reinigingsmousse 150ML

  11,95

 •  
 • Vichy Puréte Thermale Waterproof Oog Make-up Verwijdering 100ML

  9,99

 •  
 • Vichy Pureté Thermale Micellaire Reinigingslotion 3-in-1 200ML

  13,69

 •  
 • Vichy Pureté Thermale Reinigingsgel 200ML

  13,95

 •  

Advies voor het reinigen van uw gezicht

Er zijn genoeg redenen om uw gezicht dagelijks goed te reinigen, maar welk product gebruikt u hier nu het beste voor? Er zijn namelijk veel verschillende producten beschikbaar waardoor het best lastig kan zijn om een geschikt product te kiezen. We geven u drie producten als tip voor een simpele en milde reiniging van de huid:

3-in-1 reinigingsmelk

U herkent het vast: na een lange werkdag of na een dag vol sociale activiteiten gaat u het liefst linea recta het bed in zonder naar uw huid om te kijken. Dit heeft vaak als gevolg dat u met allesbehalve een frisse en verzorgde huid wakker wordt. Op dit soort moment is de 3-in-1 reinigingsmelk van Vichy een oplossing. Deze reinigingsmelk is fijn als u weinig tijd of energie heeft om uw gezicht te reinigen. De melk verwijdert in slechts 2 minuten allerlei soorten make-up, daarnaast zorgt het voor een zuivere zachte huid zonder dat het gezicht hierna nog met water gereinigd dient te worden.


Micellair water

Een doeltreffende reiniger die geschikt is voor ieder huidtype is micellair water. Dit reinigingsproduct haalt bijvoorbeeld overtollige oliën (talg) weg bij een onzuivere huid of een huid met neiging tot acne en zuivert en hydrateert een droge huid door onder andere de glycerine in het micellair water. Het fijne aan micellair water is bovendien dat het na reinigen niet afgespoeld hoeft te worden. Tegenwoordig is micellair water in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, probeer eens de Vichy Pureté Micellaire voor de droge huid of de Vichy Pureté Micellaire voor de vette huid.


Schuimende reinigingsgel

Als u voorkeur heeft voor het reinigen met water kunt u kiezen voor een schuimende reinigingsgel. Een schuimende reinigingsgel is ideaal om huidvervuilende deeltjes en onzuiverheden doeltreffend te verwijderen. De schuimende reinigers van Vichy hebben een formule op basis van glycerine dat een verzorgende eigenschap heeft en de huid hydrateert. De formules verminderen daarnaast het trekkerige gevoel als gevolg van hard water. Probeer eens de Vichy Pureté Thermale Reinigingsgel of de Vichy Normaderm Phytosolution Purifying Reinigingsgel.

Deel dit artikel