DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Puistjes en mee-eters verminderen met Compeed

Bijna iedereen heeft weleens last gehad van puistjes of mee-eters. Vooral in de puberteit hebben de meeste mensen hier last van, maar soms kan dit ook bij volwassenen voorkomen. In deze blog vertellen we u waar puistjes en mee-eters vandaan komen en hoe u ze kan voorkomen. Verder vertellen we welke producten u kunt gebruiken om puistjes en mee-eters zo goed mogelijk aan te pakken.

Hoe ontstaan puistjes en mee-eters?

Puistjes en mee-eters ontstaan wanneer talgkliertjes in de huid verstopt raken met talg, vuil en dode huidcellen. Talg wordt geproduceerd door talgklieren in de huid. Dit is een soort olie die helpt de huid gesmeerd te houden, waardoor het niet uitdroogt. Als er te veel talg geproduceerd wordt, kunnen uw poriën verstopt raken met talg, vuil en overtollig huid. Puistjes en mee-eters komen voor bij mensen van alle leeftijden. Zo zijn er veel verschillende redenen waarom u last kan hebben van puistjes en mee-eters, bijvoorbeeld:

  • Stress: stress en angst kunnen een rol spelen bij het opspelen van puistjes.

  • Huidverzorgings- en haarproducten: sommige bevatten te veel olie, wat bij sommige mensen puistjes kan veroorzaken.

  • Voeding: hoewel voeding niet altijd puistjes kan veroorzaken, kan het verminderen van de zuivel- en suikerinname en het verhogen van de hoeveelheid vezels en gezonde vetten die u binnenkrijgt helpen om de kans op puistjes te verkleinen.

  • Slaap: u zou meer puistjes kunnen krijgen als u niet genoeg slaapt.


Waar komen puistjes en mee-eters vaak voor?

Het grootste aantal talgklieren vindt u op plekken waar haren aanwezig zijn. Dit betekent dat u op verschillende plekken last kan krijgen van puisten of mee-eters. Heeft u regelmatig last van puistjes of mee-eters op dezelfde plek, dan kan er meer aan de hand zijn. Wij zetten de mogelijke plekken en oorzaken voor u op een rijtje:

  • Kin: puistjes op de kin kunnen vaak gekoppeld worden aan schommelingen in de hormoonhuishouding. Ook het te veel aanraken van uw gezicht kan zorgen voor puistjes.

  • Rug: wrijving door kleding en accessoires kunnen op deze plek een reden zijn voor puistjes of mee-eters. Denk bijvoorbeeld aan uw rugtas of een wasmiddel waar uw huid niet goed op reageert.

  • Voorhoofd: puisten op het voorhoofd kunnen verschillende redenen hebben. Denk hierbij aan stress, een slecht dieet of verkeerde haarproducten.

  • Wangen: puistjes op de wangen worden vaak veroorzaakt door een vieze kussensloop, mobiele telefoon of make-up kwast. Hierbij is het belangrijk uw huid goed te reinigen en spullen waarmee u in aanraking komt goed schoon te maken.

  • Borst: puistjes op de borst zijn vaak ook te wijten aan hormonale schommelingen. Ook hier is het belangrijk om er niet te veel aan te zitten.

  • Nek: ook hier zijn hormonen vaak de oorzaak. Probeer de nek dagelijks schoon te maken met een milde reiniger.

  • Hoofdhuid: Het niet vaak genoeg wassen van uw haar of veelvuldig dragen van petten/hoeden kunnen hier zorgen voor puistjes. Ook het gebruik van irriterende haarproducten kan een oorzaak zijn.

  • Billen: puistjes op de billen worden vaak ook veroorzaakt door kleding en accessoires. Het dragen van strakke panty’s of synthetische onderbroeken/rokken kunnen hiervan een reden zijn. Het laten ademen van de billen door thuis uw panty gelijk uit te doen kan hierbij helpen.

Niemands huid is hetzelfde en daarom is het belangrijk om een aanpak te vinden die voor u het beste werkt. Puisten en mee-eters op uw rug kunnen bijvoorbeeld anders behandeld worden dan op uw gezicht. Een goed begin is om uit te zoeken welke producten goed werken voor uw huid. Wilt u bijvoorbeeld puisten of mee-eters op uw kin aanpakken? Probeer dan eens de Anti-Spots* Cleansing Patches en Anti-Spots* Conceal & Go van Compeed.


Puisten en mee-eters verwijderen

Heeft u last van puistjes of mee-eters en wilt u deze verwijderen? Knijp deze dan nooit zelf uit. Door het uitknijpen van puistjes en mee-eters kunnen ze gaan infecteren, ontsteken en kan er meer vuil in de puist gedrukt worden. In het ergste geval houdt u er een litteken aan over. De Compeed Anti-Spots* Cleansing Patches en Compeed Anti-Spots* Conceal & Go zijn een goede manier om de zichtbaarheid van puistjes te verminderen. De drievoudige hydrocolloïde-werking van de patches:

  • Verkleint de zichtbaarheid van puistjes en mee-eters. Het doet dit door overtollig talg en oliën te absorberen en dode huidcellen te verwijderen.

  • Hecht zich aan de vlekjes en creëert een schild. Dit creëert een vochtige, hydraterende omgeving en helpt verergering van de puistjes te voorkomen.

  • Beschermt poriën verder tegen vuil. Het schild helpt ook voorkomen dat extra bacteriën op de huid gaan zitten. Het kan ook verder krabben of knijpen voorkomen, waardoor een puistje langer kan blijven zitten.

Compeed® Anti-Spots* Cleansing

De Anti-Spots* Cleansing patches helpen uw huid te reinigen, overtollig talg te absorberen en onzuiverheden te exfoliëren, waardoor uw huid gladder en stralender wordt. De patches maken gebruik van hydrocolloïd technologie om de optimale omgeving te creëren voor uw huid om te genezen. Deze hydrocolloïd patches richten zich op grotere onzuivere gebieden en verwijderen voorzichtig de hardnekkigste onzuiverheden. Ze zijn ideaal voor gebruik gedurende de nacht, zodat u wakker wordt met een gladde, gezond ogende huid.

  • Voor grote oppervlaktes met veel onzuiverheden

  • Geschikt voor alle huidtypes

  • ‘s Nachts te gebruiken

  • Dermatologisch getest

Hoe werkt de Anti-Spots* Cleansing patch?

De Anti-Spots* Cleansing patches hebben een drie-in-een werking tegen puistjes, mee-eters en onzuiverheden. Ze zijn ideaal voor gebruik gedurende de nacht. De drie eigenschappen van de patch zijn:

  • Exfoliëren - De hydrocolloïd patches verwijderen op een zachte manier dode huidcellen en zorgen voor een gladde en gereinigde huid.

  • Reinigen - Hydrocolloïd technologie helpt overtollig talg te absorberen en vocht vast te houden.

  • Beschermen - Waterdichte patch vormt een barrière tegen vuil.

Hoe brengt u Anti-Spots* Cleansing patches aan?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u goed de instructies volgt bij het aanbrengen van de Anti-Spots* Cleansing patch. Volg deze stappen bij het aanbrengen van de patches:

  1. Maak voor gebruik de huid schoon en droog. Zorg ervoor dat het plekje en de omgeving vrij is van crèmes en oliën.

  2. Neem de patch uit de wikkel en verwijder het beschermende papier bedrukt met Compeed® van de patch. Zorg ervoor dat u de kleefzijde niet aanraakt.

  3. Breng de patch stevig aan op de huid zonder de kleefzijde aan te raken. Zorg ervoor dat de randjes goed worden gladgestreken. Als u andere huidverzorgingsproducten gebruikt als onderdeel van uw routine, kunnen deze rond de patch worden aangebracht om ervoor te zorgen dat deze de hele nacht blijft zitten.

  4. In de patch kunnen witte vlekjes ontstaan, wat aangeeft dat het hydrocolloïd begint te werken en overmatig vocht absorbeert.

Hoe kan u de Anti-Spots* Cleansing patches verwijderen?

Ook het verwijderen van de patch moet zorgvuldig gedaan worden voor het beste resultaat:

  1. Om de patch te verwijderen: trek het niet omhoog, maar rek de patch langzaam uit en haal het voorzichtig los.

  2. Gooi weg in de vuilnisbak.

  3. Bij het verwijderen van de patch kan een lichte roodheid optreden - dit komt door de hoge kleefkracht van de patch, wat een milde huidreactie kan veroorzaken. De roodheid zou pijnloos moeten zijn en zou binnen enkele minuten na verwijdering moeten verdwijnen.

Compeed anti-spots patch verpakking

Compeed® Anti-Spots* Conceal & Go

Gebruik Anti-Spots* Conceal & Go hydrocolloïd patches als u geïsoleerde puistjes wilt bestrijden. Ze helpen bij het reinigen, verbergen en beschermen van *puistjes, mee-eters en onzuiverheden. Ook deze patches maken gebruik van hydrocolloïd technologie. Deze hydrocolloïd patches zijn ontworpen voor geïsoleerde puistjes, bieden onopvallende dagelijkse bescherming terwijl ze zacht zijn voor de huid en een gladde, frisse huid onthullen.

  • Onopvallende bescherming

  • Blijft tot 12u zitten. Individuele ervaringen kunnen variëren.

  • Geschikt voor alle huidtypes

  • Dermatologisch getest

Werking van de Anti-Spots* Conceal & Go

Anti-Spots* Conceal & Go patches zijn er voor momenten dat u puistjes, mee-eters en onzuiverheden wilt verbergen. Ze hebben de volgende drie eigenschappen:

  • Reinigen: de hydrocolloïd patch absorbeert talg, olie en vuil uit de poriën.

  • Verbergen: het maskeert onmiddellijk en onopvallend de plek en vermindert tegelijkertijd de zichtbaarheid van roodheid.

  • Beschermen: de patch fungeert als een fysieke barrière tegen bacteriën om te voorkomen dat de plek verergert.

Aanbrengen van de Anti-Spots* Conceal & Go patches

Volg de onderstaande stappen voor het juist aanbrengen van de patches:

  1. Zorg dat uw huid schoon en droog is. Breng geen crème aan op uw huid, anders blijft de patch mogelijk niet plakken.

  2. Pak de patches vast bij het platte gedeelte en scheur één patch af langs de scheurrand. Druk daarbij niet op het groenblauwe cupje.

  3. Houd de doorzichtige applicatorfolie vast bij de ronde rand.

  4. Verwijder met twee handen voorzichtig de doorzichtige applicatorfolie van het groenblauwe cupje.

  5. U ziet nu de ronde anti-spot-patch bovenaan de doorzichtige applicatorfolie. Zorg dat u de kleefzijde van de patch niet aanraakt.

  6. Breng dit deel van de doorzichtige applicatorfolie aan op het puistje, eventueel met behulp van een spiegel, en druk de patch voorzichtig en goed stevig vast over het puistje.

  7. Verwijder de doorzichtige papieren applicator voorzichtig. De patch blijft nu zitten. Er kan make-up over de patch worden aangebracht.

  8. In de patch kunnen witte vlekjes ontstaan, wat aangeeft dat het hydrocolloïd begint te werken en overmatig vocht absorbeert.

Verwijderen van de Anti-Spots* Conceal & Go

De patch blijft tot ongeveer twaalf uur zitten, waarna ze met de volgende stappen verwijderd kunnen worden:

  1. Om de patch te verwijderen: trek hem niet omhoog, maar rek de patch langzaam uit en haal hem voorzichtig los.

  2. Gooi weg in de vuilnisbak.

  3. Bij het verwijderen van de patch kan een lichte roodheid optreden - dit komt door de hoge kleefkracht van de patch, wat een milde huidreactie kan veroorzaken. De roodheid zou pijnloos moeten zijn en zou binnen enkele minuten na verwijdering moeten verdwijnen.

Compeed anti-spots patch conceal & go verpakking

Puisten en mee-eters voorkomen

Om puisten en mee-eters te voorkomen is het belangrijk om goed op te letten welke producten u gebruikt voor uw huid. Probeer producten te gebruiken die uw poriën niet verstoppen en probeer zo veel mogelijk de ingrediëntenlijst te controleren. Hiernaast is het ook belangrijk om uw huid goed te reinigen. Andere tips die kunnen helpen bij het voorkomen van puistjes en mee-eters:

  • Verwijder make-up elke dag van uw gezicht. Het niet verwijderen van make-up kan ervoor zorgen dat uw poriën verstopt raken.

  • Blijf niet van huidverzorgingsroutine veranderen. Dit zal uw huid verstoren, wat vervolgens kan leiden tot meer puistjes.

  • Was uw gezicht zorgvuldig. Gebruik zachte producten en probeer scrubben met exfolianten te vermijden

  • Was uw gezicht niet overmatig. Uw gezicht te veel wassen kan ervoor zorgen dat het uitdroogt. Om zichzelf te beschermen kan uw huid dan meer talg produceren, wat kan leiden tot meer puistjes

  • Eet en drink gezond

  • Bescherm uw huid tegen de zon

Goed voorbereid tegen puistjes en mee-eters

Puistjes en mee-eters komen voor bij mensen van alle leeftijden en kunnen onverwachts tevoorschijn komen. Met Compeed Anti-Spots* Cleansing Patches en Anti-Spots* Conceal & Go heeft u de juiste middelen in huis om hier iets tegen te doen.


*bij puistjes, mee-eters en onzuiverheden

**Bij wondgenezingsproblemen of bij een huidaandoening, gelieve vóór gebruik contact op te nemen met arts of apotheker. Product niet getest bij kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Buiten het bereik van kinderen houden, risico op inslikken. Niet gebruiken op een wond en op ontstoken puistjes. Niet hergebruiken en niet verplaatsen na het aanbrengen.