DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
jonge vrouw met bruin haar en een zuivere huid

Van welke soort puistjes heb ik last?

Heeft u last van puistjes en komt u er maar niet vanaf? Dan kan het best zijn dat u uw puistjes op de verkeerde manier behandelt. Puistjes hebben is een veelvoorkomend huidprobleem, toch heeft iedereen hier op zijn eigen manier last van. Bovendien bestaan er veel verschillende soorten puistjes. Weet u eigenlijk wel van welke soort puistjes u last heeft? In deze blog leest u van welke puistjes u last kunt hebben en hoe u ze op de juiste manier behandelt. Puistjes kunnen voorkomen op het gezicht en op delen van het lichaam zoals op de rug, borst en billen.

Welke verschillende soorten puistjes zijn er?

Mee-eters

Mee-eters bevinden zich vaak op de neus en zijn te herkennen aan een zwart puntje. Ze ontstaan door een verstopping in een haarzakje. Deze verstopping wordt veroorzaakt door een opeenhoping van talg, dode huidcellen en bacteriën. Doordat deze verstopping op het huidoppervlak ligt, komt het in contact met licht en zuurstof waardoor het bovenste gedeelte zwart kleurt door oxidatie. Mee-eters zorgen meestal niet voor erge overlast, maar kunnen wel in een puistje veranderen. U kunt een exfoliant of reiniger met salicylzuur gebruiken om mee-eters mee te reinigen.

Steenpuisten

Heeft u weleens last van een rode, pijnlijke zwelling op de huid waar een gele puskop op ontstaat? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een steenpuist. Deze ontstaan door een ontsteking in een haarzakje dieper in de huid. Steenpuisten komen voor op plekken zoals het gezicht, de oksel, de lies of in de nek. Het beste kunt u van een steenpuist afblijven zodat deze zelf kan openbarsten en kan genezen. In de tussentijd kunt u gebruik maken van huidverzorging die salicylzuur bevat.

Biodermal

bij puistjes en onzuiverheden

Bestel direct
  • Biodermal Pure Balance Hydraterende Dag Gel-Crème - Skin Purifying Dag Gel-crème 50ML

    20% korting

    Biodermal

    Pure Balance Hydraterende Dag Gel-Crème - Skin Purifying Dag Gel-crème 50ML

  • Biodermal Pure Balance Skin Exfoliërende Reinigingsmousse 150ML

    20% korting

    Biodermal

    Pure Balance Skin Exfoliërende Reinigingsmousse 150ML

  • Biodermal Crème bij Puistjes & Onzuiverheden 30ML

    20% korting

    Biodermal

    Crème bij Puistjes & Onzuiverheden 30ML

  • Biodermal Face Gel - Gezichtsreiniger voor de onzuivere huid 150ML

    20% korting

    Biodermal

    Face Gel - Gezichtsreiniger voor de onzuivere huid 150ML

Onderhuidse puist

De onderhuidse puist komt vaak voor op de kin of de neus. Omdat de kans groot is dat u uw huid beschadigt en de ontsteking dieper de huid in duwt, kunt u deze puist het beste helemaal met rust laten. Meestal verdwijnen onderhuidse puisten weer vanzelf. Wilt u sneller van een onderhuidse puist af? Dan kunt uw huid met een chemische exfoliant behandelen. Heeft u last van een pijnlijke sensatie door een onderhuidse puist? U verlicht het door uw huid te koelen met een ijsblokje. Wikkel hiervoor het ijsblokje wel eerst in een papiertje of doek, zodat het niet direct in contact komt met uw huid.

Gistpuistjes

Acne en gistpuistjes worden vaak met elkaar verward doordat ze veel op elkaar lijken. Toch zijn ze erg verschillend. Acne wordt veroorzaakt door een bacterie terwijl gistpuistjes ontstaan als er een teveel is aan gist in een haarzakje. Factoren zoals een te dikke vette, afsluitende crème, een vochtig en warm klimaat of afsluitende kleding kunnen gistpuistjes veroorzaken. Om gistpuistjes te verminderen of te voorkomen is het goed om de bovenstaande factoren te vermijden.

Papels

Heeft u weleens last van een rode bobbel op uw huid die u maar niet kunt uit knijpen? Dan is dit waarschijnlijk een papel en daar blijft u het beste vanaf. Dit zijn namelijk ontstekingen van het haarzakje die ontstaan als een haarzakje gevuld raakt met dode huidcellen en talg. Het haarzakje scheurt dan, waardoor witte bloedcellen naar binnen stromen. Papels zijn meestal niet gevuld met pus. Doordat papels geen pus bevatten kunt u ze niet uitknijpen, probeert u dit wel dan beschadigt u uw huid. Papels verdwijnen vanzelf weer en tot die tijd kunt u uw huid exfolieren met een product dat salicylzuur bevat. Zoals de producten uit Pure Balance Skin lijn van Biodermal.

Pustels

Hormonen en genen zijn factoren die invloed hebben op de productie van talg, bij overproductie kunt u last krijgen van pustels. Dit zijn kleine ontstekingen aan de oppervlakte van de huid die pus bevatten. Ze kunnen voorkomen op het gezicht, maar ook op plekken waar zweet zich vaak verzamelt zoals op uw rug of de oksels. Meestal gaan pustels weg doordat ze openbarsten. Om littekens te voorkomen kunt u er het beste niet aan zitten. Om het herstelproces van de huid te bevorderen is het he beste om de huid rondom het puistjes zo schoon mogelijk te houden.

Biodermal bij het behandelen van verschillende puistjes

Als u weet van welke soort puistjes u last heeft, kunt u hier geschikte huidverzorging bij kiezen. Biodermal heeft diverse producten ontwikkeld die bijdragen aan de behandeling van puistjes en onzuiverheden. Zo is er de Pure Balance serie die de huidstructuur bij een volwassen huid met onzuiverheden zichtbaar verbetert. De effectieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, salicylzuur en een exfoliërend enzym in de Pure Balanceproducten geven een zuivere, frisse en gebalanceerde huid als resultaat. Kies uit de dag-gel crème, nacht balsem of cleansing mousse. Voor de verzorging van mee-eters, puistjes en onzuiverheden kunt u ook kiezen voor de Biodermal verzorging speciaal voor de huid met mee-eters en andere soort puistjes. Deze huidverzorging is mild, doeltreffend bij onzuiverheden en zijn parfumvrij.

Extra tips bij puistjes

1. Blijf altijd zoveel mogelijk van uw huid af

2. Reinig uw huid dagelijks voor het slapen van opgestapeld vuil van de dag

3. Verwijder áltijd uw make-up voor het slapengaan

4. Douche direct na het sporten om vorming van pustels door zweet te voorkomen

5. Zorg voor voldoende ontspanning en vermijd stress zoveel mogelijk

6. Bescherm uw huid dagelijks met een SPF om pigmentvlekjes en verergering van puistjes te voorkomen.

Lees meer...

Puistjes en mee-eters verminderen met Compeed

Lees meer

Verzorging van Celenes by Sweden

Lees meer

Alles over puistjes en acne: acne behandelen en de juiste verzorging

Lees meer

Tips voor het verminderen en camoufleren van onzuiverheden

Lees meer
 
1  2