Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: versterk uw huidbalans met prebiotica

biodermal sensitive balance producten

Versterk uw huidbalans met prebiotica

Heeft u een gevoelige huid die uit balans is? Verschillende invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat de balans van uw huid wordt verstoord. In deze blog leest u hoe prebiotica in huidverzorging deze balans weer kan herstellen en versterken.

Bacteriën op de huid

Wist u dat er op uw huid verschillende soorten schimmels en bacteriën leven net zoals in uw darmen? Deze bacteriën en schimmels zijn niet slecht, ze beschermen uw huid tegen invloeden van buitenaf. Al deze bacteriën, schimmels en gisten vormen uw huidflora. Deze flora kan nu en dan uit balans raken. Dit kan komen door interne factoren als stress, voeding en hormonen. Maar ook door externe factoren als temperatuurverschillen of ongeschikte huidproducten. Het is dus belangrijk om geschikte huidverzorging te gebruiken, zeker als u last heeft van een gevoelige huid. Biodermal ontwikkelde speciaal voor de gevoelige huid de Sensitive Balance gezichtsverzorging met een bijzonder ingrediënt: prebiotica.

Biodermal

Sensitive Balance

Bestel direct
 • Biodermal Sensitive Balance Crème 50ML

  23,99

 •  
 • Biodermal Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel 200ML

  19,99

 •  
 • Biodermal Sensitive Balance Fluïde 50ML

  22,39

 •  
 • Biodermal Sensitive Balance Oog Gel-Crème 15ML

  23,99

 •  

Wat is prebiotica?

De verschillende goede bacteriën die zich op onze huid bevinden worden probiotica genoemd. Deze bacteriën hebben voedingsstoffen nodig om in balans te blijven. Prebiotica zijn vezels die als voedingsstof dienen voor probiotica. Prebiotica helpt bij het creëren van een gezonde omgeving voor de huidflora en helpt bij het behoud van de huidbalans. Prebiotica ondersteunt en versterkt een gezonde huidflora. Het draagt bij aan een versterkte huidbarrière en aan een langdurig gekalmeerde huid.

De drie belangrijke ingrediënten in de Sensitive Balance producten

De Sensitive Balance gezichtsverzorging van Biodermal bevat prebiotica, maar ook andere ingrediënten die helpen bij het behoud van de huidbalans. Zo bevatten de producten hyaluronzuur voor intense hydratatie en Panthenol voor langdurige kalmering van de huid.

De Sensitive balance lijn in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine

Met de vier Sensitive Balance producten creëert u een volledige verzorgingsroutine.


Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel

Een milde, effectieve reiniger voor het gezicht, ogen en lippen. Het verwijdert make-up op milde wijze en kalmeert en verzacht daarnaast de huid.


Sensitive Balance Crème

Deze dagcrème is, naast de drie hoofdingrediënten, verrijkt met shea boter, canola-olie en vitamine E en voedt de huid intensief. De formule gaat roodheid tegen en kalmeert en versterkt de huid.


Sensitive Balance Fluïde

Een fluïdecrème met lichte textuur die de huid intensief hydrateert en de huid kalmeert. Het versterkt de huid en gaat roodheid tegen


Sensitive Balance Oog Gel-Crème

Een milde oogcrème speciaal voor de tere, gevoelige huid rond de ogen. Het hydrateert en kalmeert de huid.


Lees verder...

Huidverzorging tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het er veel in het lichaam en dit heeft effect op uw huid. Weten hoe u uw huid het beste verzorgt tijdens de overgang? Lees deze blog

Lees meer