DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Alles over eczeem en hoe te behandelen

Eczeem is een bekende en vervelende huidaandoening. Het kan veel ongemakken met zich meebrengen. Bijvoorbeeld jeuk, droogheid en schilfertjes. Helaas kan eczeem niet weggaan, maar wel verminderen met de juiste producten, zoals een eczeem zalf of eczeem crème. Heeft u last van eczeem en bent u benieuwd welke producten de klachten kunnen verminderen? In deze blog vertellen we u meer over Dermacosmetische producten die geschikt zijn voor huidaandoeningen zoals eczeem. Ook geven we u informatie over hoe eczeem ontstaat en hoe u het kunt herkennen.

Hoe ontstaat eczeem? 

Eczeem is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en komt zowel bij kinderen als volwassenen regelmatig voor. Het is een verzamelnaam voor veel huidaandoeningen. De oorzaak van eczeem is vaak niet te achterhalen. Wel is bekend hoe eczeem ontstaat. Het is namelijk een ontsteking van de bovenste huidlagen. Stress en temperatuurschommelingen kunnen invloed hebben op eczeem en de klachten verergeren. Ook de volgende factoren kunnen nadelig werken op het ontstaan van eczeem: 

  • Een droge huid;
  • Aanleg of erfelijkheid;
  • Allergenen (stoffen die een allergie kunnen veroorzaken);
  • Niet-allergene factoren (bijvoorbeeld water, zeep, wol, alcohol en voedsel).

Wat zijn de symptomen van eczeem?

Eczeem kan op verschillende plekken, over het hele lichaam voorkomen. Meestal ontstaat eczeem in het gezicht, op de armen en ellebogen, handen, benen, voeten en oogleden. Maar wat zijn de symptomen van eczeem? U kunt eczeem herkennen aan:

  • Jeuk;
  • Schilfertjes;
  • Huiduitslag;
  • Bultjes of blaasjes;
  • Rode, droge huid.

Als u de huid heeft opengekrabt door jeuk, kunt u de La Roche-Posay Cicaplast Balsem B5+ gebruiken. Deze veelzijdige balsem kalmeert, voedt en beschermt een droge huid en helpt zo de huidbarrière te herstellen. 

Behandel atopische eczeem met La Roche-Posay Lipikar

Er zijn verschillende soorten eczeem. De bekendste vorm is constitutioneel eczeem. Deze vorm wordt ook wel atopische eczeem genoemd. Atopische eczeem is genetisch bepaald en kan al snel na de geboorte tot uiting komen. U kunt last krijgen van periodes met nauwelijks of geen klachten, maar ook perioden waarin de eczeem zeer actief is. Voor de verzorging van een gevoelige, zeer droge huid met neiging tot eczeem kunt u de La Roche-Posay Lipikar producten gebruiken. Deze bekende merklijn wordt aanbevolen door dermatologen. Hieronder vertellen we u meer over een aantal producten van Lipikar:


  • La Roche-Posay Lipikar Baume AP+m: deze Lipikar lichaamsbalsem is geschikt voor een huid die gevoelig is voor eczeem met extreme droogheid. De krachtige formule is geformuleerd op basis van een nieuwe microbioom technologie. Dit zorgt ervoor dat een gevoelige huid meteen verzacht en gekalmeerd wordt. Dit helpt de neiging tot krabben door een droge huid tegen te gaan. De anti-terugval werking zorgt ervoor dat perioden van droogte verminderd worden.

  • La Roche-Posay Lipikar Eczema MED*: deze crème verlicht op snelle wijze symptomen van eczeem zoals irritatie, jeuk, roodheid en een schilferige huid. Het unieke bestanddeel endobioma is gericht op de belangrijkste bacteriën die een ontsteking veroorzaken en nemen deze weg. De goede bacteriën worden wel behouden.

  • La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ Lichaamsreiniging: deze lichaamsreiniger reinigt de huid mild en helpt een beschermende laag op de huid aan te brengen, waardoor het minder een uitdrogend effect van (te warm) water zal ervaren. De ultra milde formule is geschikt voor een droge tot zeer droge huid van het lichaam, de voeten en handen. 

  • La Roche-Posay Lipikar Douche Olie AP+: de intens voedende formule van deze lichaamsreiniger beschermt de huid tegen uitdrogen. De doucheolie heeft een schuimende textuur, die niet prikt, schuurt of de huid anderszins irriteert. Bovendien helpt het de huidbarrière te herstellen, door de aanvulling van vetten (lipiden). 

Als u last heeft van een droge, jeukende huid en eczeem wordt het afgeraden om te warm te douchen of baden. Water en zeep kunnen namelijk eczeem triggeren. Een combinatie van de juiste reinigingsproducten en lichaamsbalsem zal een nog beter resultaat geven op het verminderen van klachten.

La Roche-Posay

Lipikar

Bekijk het aanbod
  • La Roche-Posay Lipikar Baume AP+m Lichaamsbalsem 400ML

    28,50

    La Roche-Posay

    Lipikar Baume AP+m Lichaamsbalsem 400ML

  • La Roche-Posay Lipikar Eczema MED - Medisch Hulpmiddel 30ML

    22,95

    La Roche-Posay

    Lipikar Eczema MED - Medisch Hulpmiddel 30ML

  • La Roche-Posay Lipikar Syndet AP+ Lichaamsreiniging 400ML

    10% korting

    La Roche-Posay

    Lipikar Syndet AP+ Lichaamsreiniging 400ML

  • La Roche-Posay Lipikar Douche Olie AP+ 400ML

    10% korting

    La Roche-Posay

    Lipikar Douche Olie AP+ 400ML

Verminder klachten van eczeem met Eucerin AtopiControl

Eucerin AtopiControl is geschikt voor een eczeemgevoelige huid, droge huid, huid met roodheid en met een jeukerig gevoel. De producten uit deze lijn bevatten Omega 6-vetzuren (teunisbloemolie en druivenpitolie) die helpen de huidbarrière te herstellen en zorgen voor een langdurige hydratatie. Verzachtende Licochalcone A (extract van zoethoutwortel) kalmeert de huid en vermindert roodheid. De producten zijn ongeparfumeerd en geschikt voor het hele gezin. Benieuwd welke producten geschikt zijn? We vertellen het u hieronder:

  • Eucerin AtopiControl Kalmerende Bodylotion: omdat eczeem over het gehele lichaam kan voorkomen, is het aan te raden om een kalmerende bodylotion te gebruiken. Deze lotion vermindert roodheid, verzacht een geïrriteerde huid en helpt jeuk te verlichten. De werking is klinisch en dermatologisch bewezen. 

  • Eucerin AtopiControl Gezichtscrème: deze gezichtscrème kalmeert een droge, rode en geïrriteerde huid met als resultaat een zachtere en gladdere huid. Hebben meerdere gezinsleden last van (atopische) eczeem? Goed nieuws, de crème is geschikt voor het hele gezin en al te gebruiken vanaf 3 maanden. Ook eczeem rondom de ogen kan behandeld worden met deze crème. 

  • Eucerin DermoCapillaire Urea Shampoo: als u last heeft van jeuk en schilfertjes op het hoofd, kunt u een speciale shampoo gebruiken. Deze shampoo van Eucerin is geschikt voor een droge en jeukende hoofdhuid en heeft een verzachtende en jeukstillende werking. Bovendien geeft de shampoo een gezonde glans aan het haar en zorgt het ervoor dat het soepel aanvoelt. 

Eucerin

AtopiControl

Bekijk het aanbod
  • Eucerin AtopiControl Kalmerende Bodylotion 400ML

    20% korting

    Eucerin

    AtopiControl Kalmerende Bodylotion 400ML

  • Eucerin AtopiControl Gezichtscrème 50ML

    20% korting

    Eucerin

    AtopiControl Gezichtscrème 50ML

  • Eucerin DermoCapillaire Urea Shampoo 250ML

    20% korting

    Eucerin

    DermoCapillaire Urea Shampoo 250ML

  • Eucerin AtopiControl Balsem 400ML

    20% korting

    Eucerin

    AtopiControl Balsem 400ML

CeraVe: hydraterende werking voor een zeer droge huid

Een bekend symptoom van eczeem is een droge, schilferige huid. Een droge huid ontstaat door een verstoorde huidbarrière. Met de CeraVe Hydraterende Crème helpt u de natuurlijke huidbarrière te versterken met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en ceramiden. Dit om de essentiële bestanddelen van de huidbarrière aan te vullen. Deze hydraterende crème werkt:

  • Vochtinbrengend
  • Herstelend en
  • Beschermend 

De CeraVe Hydraterende Melk is een hydraterende verzorging voor het lichaam en gezicht. De fluide textuur is niet vet en hydrateert de huid langdurig. Omdat het bij eczeem belangrijk is om de huid goed te reinigen, kunt u ook gebruikmaken van de CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser. Deze huid- en gezichtsreiniger zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en gekalmeerd wordt, zonder de huidbarrière te verstoren. Bovendien helpt de cleanser het natuurlijke vochtgehalte te herstellen. 

CeraVe

bij eczeem

Bekijk het aanbod
  • CeraVe Hydraterende Crème 454GR

    20% korting

    CeraVe

    Hydraterende Crème 454GR

  • CeraVe Hydraterende Melk 473ML

    20% korting

    CeraVe

    Hydraterende Melk 473ML

  • CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser - voor normale tot (zeer) droge huid - voor gezicht en lichaam 236ML

    20% korting

    CeraVe

    Hydrating Foaming Oil Cleanser - voor normale tot (zeer) droge huid - voor gezicht en lichaam 236ML

  • CeraVe Hydraterende Gezichtscrème 52ML

    20% korting

    CeraVe

    Hydraterende Gezichtscrème 52ML

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.