DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zorgeloos van de zon genieten met Tenue Soleil®

Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat we meer tijd buiten zullen doorbrengen, zoals familie-uitstapjes naar het strand, zwemmen in zwembaden, meren en rivieren. Maar met de stijgende temperaturen neemt ook het risico op huidbeschadiging toe door overmatige blootstelling aan de zon. Vooral als u kinderen heeft, is het essentieel om te weten hoe u ze effectief kunt beschermen. Ontdek in deze blog hoe u met Tenue Soleil® zorgeloos van de zon kunt genieten!

Tenue Soleil

Hoe kiest u de juiste zonnecrème?

Dermatoloog Dr. Daniel Kadouch van Tenue Soleil ® legt u graag uit hoe u de juiste zonnecrème kiest, zodat u veilig en onbezorgd kunt genieten van de zon!

1. Type zonnecrème

Kies tussen spray en crème, waarbij crème zuiniger is en het risico op onvoldoende aanbrengen kleiner is.

2. Beschermingsfactoren SPF

- Ga voor minimaal SPF30 voor UVB-bescherming.

- Kies SPF50 voor een lichte, gevoelige huid en kinderen.

-Controleer op het UVA-logo voor een effectieve bescherming tegen veroudering.

3. Waterbestendigheid

Voor zwemmen of buitensporten, kies een waterbestendige zonnecrème en breng elke 2 uur opnieuw aan.

4. Ingrediënten

Vermijd parfum en andere mogelijke irriterende ingrediënten. Kies voor minerale UV-filters bij een gevoelige huid. Let op milieuonvriendelijke ingrediënten om oceaanvervuiling te voorkomen.


UV-werende kleding

Veel ouders vertrouwen alleen op zonnecrème om hun kinderen te beschermen en passen het vaak eenmalig en in te kleine hoeveelheden toe. Om echt effectief te zijn, is het echter nodig om de zonnecrème elke twee uur en na elke zwembeurt royaal opnieuw aan te brengen. Dat is een hele opgave als u enthousiaste kinderen hebt die zin hebben om een ​​lange dag aan het water te gaan beleven.
Kinderen zijn bijzonder vatbaar voor zonneschade, aangezien de pigmentcellen in hun huid nog niet volledig ontwikkeld zijn. Gelukkig wordt speciale UV-beschermende kleding steeds populairder. Zoek naar kleding met een hoge UPF (Ultraviolet Protecting Factor). UPF 50+ biedt maximale bescherming en blokkeert maar liefst 98% van de UVB- en UVA-stralen. Dit is vooral handig op stranddagen of bij zwembaduitjes.

Advies van Dr. Daniel Kadouch


  • Dermatoloog Dr. Daniel Kadouch adviseert doorgaans om zonnecrème als laatste stap aan te brengen bij zonbescherming. 
  • Verder is het aan te raden om UV-werende kleding te dragen, zoals een pet of hoed om de hoofdhuid te beschermen, en een zonnebril om de ogen te beschermen. 

  • Zorg ervoor dat u voldoende zonnecrème aanbrengt, ongeveer een theelepel per lichaamsdeel, en herhaal dit iedere 2 uur. 

  • Ook is het verstandig om de zon te vermijden tussen 11:00 en 15:00 uur.

Tenue Soleil®

Hoogwaardige zonnebescherming

Bekijk het aanbod
  • 25% korting

    Tenue Soleil

    SPF50 Mineral Sunscreen 100ML

  • 25% korting

    Tenue Soleil

    SPF30 Mineral Sunscreen 100ML

  • 25% korting

    Tenue Soleil

    UV Swimsuit Dierenprint 18-24 mnd 1ST

  • 25% korting

    Tenue Soleil

    UV Set Blauw 10-12 jaar 1ST

Tenue Soleil®

Tenue Soleil® is opgericht door Dr. Daniel Kadouch, een ervaren dermatoloog en expert op het gebied van huidkanker. Hij is gevestigd in Amsterdam, Nederland en is tevens vader van vier jonge kinderen. Met zijn diepgaande kennis begrijpt hij als geen ander de uitdagingen waarmee ouders worden geconfronteerd bij het beschermen van hun kinderen tegen zonneschade.

Daarom heeft Dr. Kadouch Tenue Soleil® opgericht. Deze producten zijn vakkundig ontworpen om optimale dekking en comfort te bieden. Niet alleen goed voor de huid, maar ook voor onze planeet.


Meer weten?

Voor vragen kunt u direct contact opnemen met onze gediplomeerde drogisten

Deel dit artikel