Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9365.700 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00

Zonverzorging

Bescherm uzelf tegen zonverbranding: van After Sun tot zonnebrandcrème. En weet u welke SPF u nodig heeft? Lees meer over do's en don'ts omtrent het smeren van zonnebrandcrème!
...

Waarom is zonnebrandcreme belangrijk?

Uw huid tegen de zon beschermen met zonbescherming is altijd belangrijk, ongeacht uw huidtype! Er zijn namelijk twee soorten stralingen waar we rekening mee moeten houden: UVB-straling en UVA-straling. Bent u niet beschermd tegen UVB-straling, dan ziet u hiervan direct de gevolgen: een bruine of (helaas) een verbrande huid. De schade die UVA-straling aanricht is alleen te zien op lange termijn. Deze straling dringt dieper door in de huid en zorgt voor huidveroudering, pigmentvlekken en vergroot de kans op melanoom huidkanker.

Verschillende soorten zonbescherming

Er zijn veel verschillende soorten zonbescherming beschikbaar, hoe maakt u daar nu een keuze in? In zonbescherming zitten filters die de zon voor uw filteren. Daar bestaan er twee soorten van: chemische en minerale/fysische filters. Chemische filters trekken in de huid en houden hier de UV- stralen tegen. Minerale filters leggen een wit laagje op de huid en weerkaatsen het zonlicht. Beide filters beschermen effectief tegen zonneschade. Sommige zonbescherming bevat beide filters om zo goed mogelijk tegen zon te beschermen. 

Natuurlijke zonnebrandcrème

Als u veilig van de zon wilt genieten kiest u voor natuurlijke zonbescherming. De Edelweiss zonnebrandcrème van Weleda is 100% natuurlijk en bevat het extract van de Edelweiss plant. Het Edelweiss extract heeft een sterke antioxidante werking en helpt huidveroudering en rimpels tegen te gaan. De Weleda zonbescherming bevat uitsluitend minerale UV-filters, die direct bescherming bieden en weinig kans op huidirritaties. De zonnebrandcrème is water resistant en heeft een zeer goede huidverdraagzaamheid. Na het insmeren laat de zonbescherming een wit laagje achter die gezien mag worden, zo weet u precies waar uw huid beschermd is! 

Zonnebrandcrème voor baby's en kinderen

Niet iedere zonbescherming is geschikt voor alle huidtypes, zo hebben de gevoelige huidjes van baby's en kinderen speciale behoeftes. Bent u op zoek naar een zonnebescherming voor uw hele gezin? Er zijn verschillende merken die zonbescherming hebben ontwikkeld speciaal voor baby’s en kinderen. Zoals Nivea met de speciale Nivea Sun Protect & Play en de Nivea Sun Kids Sensitive voor de gevoelige babyhuid. Ze bieden effectieve UVA- en UVB-bescherming en zijn parfumvrij.

Zonnebrandcrème voor het gezicht

Zonbescherming voor het hele lichaam wordt meestal alleen gebruikt wanneer men gaat zonnen. Maar wist u dat het belangrijk is om uw gezicht elke dag tegen zon te beschermen? Het beste kunt u hiervoor een product gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor uw gezicht. Zoals de bescherming van Biodermal, verkrijgbaar in een crème en fluïde en Anti Age of Matterende formule. De UVA/UVB-filters in dit product helpen rimpels, pigmentvlekken en verbranding te voorkomen.

Sneller bruin met zonbescherming

Als u uw huid beschermt tegen de zon door middel van een SPF, kunt u nog steeds bruin worden. Met zonbescherming wordt u weliswaar minder snel bruin, maar de teint die u huid opbouwt wordt vaak veel mooier, dieper en blijft langer zichtbaar. Voor wie sneller bruin wil worden, maar wel verantwoord wil zonnen heeft Australian Gold zonbescherming met bronzer. De bronzer in de producten van Australian Gold wordt geactiveerd door de zon en zorgt voor een mooie instant golden glow en een diepdonkere, bruine kleur, die lang zichtbaar blijft. 

Huiduitslag door de zon

De combinatie van zon en bepaalde ingrediënten in zonbeschermingsproducten kan huiduitslag veroorzaken. Het is dan goed om over te stappen op producten die zijn gemaakt voor de overgevoelige huid. Eucerin heeft een speciale zonbescherming ontwikkeld die betrouwbare bescherming biedt tegen zonnebrand en huidreacties veroorzaakt door de zon. De producten bevatten geen parfum en conserveringsmiddelen en zijn dan ook geschikt voor de zeer gevoelige en licht gevoelige huid.

Veelgestelde vragen

Ben ik achter het raam beschermd tegen de zon?

Nee, als u thuis of op het werk binnen zit, dan bent u niet volledig beschermd tegen de zon die door uw raam schijnt. Hoewel u niet kunt verbranden door het raam, beschadigen de zonnestralen uw huid wel. UVB-straling die zorgt voor verbranding van de huid kan door het raam uw huid niet bereiken, de UVA-straling wel. UVA-straling richt schade aan die op lange termijn pas te zien is: huidveroudering, pigmentvlekken en een vergrote kans op melanoom huidkanker. 

Kunnen lippen verbranden?

Jazeker, lippen zijn een van meest gevoelige stukjes huid op ons lichaam en bestaan maar uit een dunne huidlaag. Lippen kunnen zeer snel verbranden, er kunnen zelfs lipblaasjes ontstaan door de zon. Het is daarom erg belangrijk om de lippen niet te vergeten als het gaat om zonbescherming. Klik hier voor lippenbalsem met SPF.

Word ik nog wel bruin als ik mij tegen de zon bescherm?

Als u uzelf beschermt tegen de zonnestralen door middel van SPF, kunt u nog steeds bruin worden. Met zonbescherming wordt u weliswaar minder snel bruin, maar de teint die u huid opbouwt wordt vaak veel mooier, dieper en blijft langer zichtbaar. Tegenwoordig zijn er veel merken die ingrediënten toevoegen voor snellere bruining. Zoals bij de Nivea Protect & Bronze of Australian Gold producten. Daarnaast zijn er producten die ervoor zorgen dat u langer bruin blijft, deze producten brengt u aan na het zonnen.

Wat kan ik het beste doen als ik toch ben verbrand?

Verbranden is heel vervelend. Als u bent verbrand is het goed om met After Sun uw huid extra goed te verzorgen. Een After Sun crème of lotion verkoelt, hydrateert en kalmeert de huid. Het vochtgehalte in de huid wordt weer aangevuld, zodat de huid niet uitdroogt. Heeft u erg veel last van uw verbrande huid? Dan bestelt u bij De Online Drogist speciale crèmes bij zonverbranding