DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Zonneallergie

Zonneallergie of polyforme lichteruptie is de meest voorkomende vorm van lichtovergevoeligheid. Bij een zonneallergie is er sprake van aan afwijkende reactie van de huid op UV licht. Deze huidafwijkingen bestaan vaak uit jeukende plekken, blaasjes, schilfering en oedeem. De reden waarom een zonneallergie precies ontstaat is niet bekend. Wel ontstaat deze allergie vaker bij mensen met een licht huidtype dan bij mensen met een donker huidtype. Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie.Lees meer

Wat is al die zon toch fijn! Helaas is dat niet voor iedereen het geval. Het kan namelijk zomaar dat u last hebt van zonneallergie. Wat is zonneallergie en hoe kunt u het behandelen?

Overgevoelig voor zonlicht

Zonneallergie is een abnormale huidreactie nadat u op normale manier bent blootgesteld aan de zon. U bent dus niet allergisch voor de zon als u uren in de volle zon hebt liggen bruinen en verbrand bent. U spreekt bijvoorbeeld van een allergie als u een allergische reactie hebt nadat u even in de zon hebt gezeten. De allergische reactie wordt waarschijnlijk vooral veroorzaakt door UV-A straling die in zonlicht zit.

Symptomen zonneallergie

Als u allergisch bent voor de zon krijgt u jeukende bobbeltjes op de huid die de zon heeft gezien. Dat kan dus bijvoorbeeld op u gezicht, in uw nek, op uw handen, onderarmen en onderbenen zijn. Daarnaast kun u last hebben van blaasjes, roodheid, een zwelling of schilfers. Soms hebt u alleen last van jeuk, en geen zichtbare allergische reactie.

Zonneallergie behandelen

Allereerst kunt u zelf wat voorzorgsmaatregelen nemen om te zorgen dat u geen allergische reactie krijgt. Draag bedekkende kleding en een zonnebril die ook aan de zijkant dicht is, mijdt de zon tussen 11.00 en 15.00 en smeer goed in met een hoge SPF-zonnebrandcrème. Let wel: zonnebrandcrèmes beschermen vaak weinig tegen UV-A straling. De Dermaforte Zonneallergie Spray kan allergische reacties voorkomen. De spray legt een beschermend, blokkerend laagje op de huid waardoor de UV-A en UV-B stralen in het zonlicht niet door kunnen dringen.

Hebt u toch last van een allergische reactie door de zon? Dan kunt u een crème gebruiken. DermaForte Zonneallergie Creme verlicht de huiduitslag en door de toegevoegde Aloë Vera wordt de huid gekoeld en vermindert de irritatie. Cardiflor Zon gebruikt u als u blaasjes op uw huid hebt en deze wilt verzorgen.